Platinum Vs White Gold

Posted by sorav at 08:58

Tuesday 1 November 2011

White obojena nakit je stvaranje popularan izgled u modnom svijetu danas. Bijeli metali koji se smatraju najpoznatijih za izradu fine nakit su, platine i bijelo zlato. Nakit izrađene od ovih metala čine elegantan dojam na oku međutim, postoje neke osnovne i Najvažnije razlike između ova dva metala. Let's studija o svim aspekti metale u cilju upoređivanja i sudac što je najbolji između platine i bijelog zlata.
Platinum vs White Gold: Kemijski aspekte; Simbol platine Pt i atomski broj 78. To je prirodni metal i ima vrlo veliku gustoću od 21,4 g / cm kubičnih. To je bijela izvorno s specifična težina 21,4. To je vrlo rijetko pronađen metal i može uzrokovati neke alergijske reakcije u nekim ljudima. Ima vrelište 3800 º C i talištem 1772 º C. Njegova atomska masa je 195,078 Amu.
Kemijski simbol zlato je Au i atomski broj 79. White zlato mora biti sintetizirana iz prirodnih zlata miješanjem raznih metala poput srebra, platina, nikal, paladijum, cinka u različitim kombinacijama. Prirodni zlato's gustoća 19,3 g / kubičnih cm. Ima specifična težina 19,32. Njegova Talište je 1064,43 º C i ključanja točka je 2807 º C. Njegova atomska masa je 196,96657 Amu. Ovaj element rijetko uzrokuje bilo alergijske reakcije.
Platinum Vs White Gold: Fizikalna faceta; Platinum je bjelkaste srebrni metal i više lustrous nego bijelog zlata. Međutim, kada je bijelo zlato je obložena rodij, on postaje kao sjajan as platine. Bijeli zlata ukras je da se povremeno izbrusiti rodij zadržati svoj sjaj. Platinum se prirodno lustrous ne treba nikakve premazivanje u bilo trenutku vremena. Platinum je teži i teže nego bijelog zlata. Prirodni zlato je više duktilnim (može biti uvučen u žice) i temper (mogu biti izrađene u tanke listove) nego platina međutim isto svibanj ili svibanj ne biti istina oko bijelo zlato budući da različite bijelo zlato legure sastoji različitih proporcija paladij, nikla i cinka metali koji razlikuju u svojim duktilnosti i kovnost usporedbi s platina. Međutim, platine je definitivno više nego izdržljiv bijelog zlata.
Platinum vs White Gold: Nakit faceta, Platinum nakit je od 95% platine dok je bijelo zlato nakit je obično kombinacija 75% prirodnih zlata sa 25% platine i paladija i drugi kombinacija može biti 75% prirodnih zlata sa 10 % od paladija, od 10% nikla i 5% cinka. Sastav oba metalnih nakit daje jasnu objašnjenje o rascjepu između svoj tržišni vrijednosti. Također, zbog gore jake fizičke osobine da platinasti prikazuje i činjenicu da platine je manje duktilnim i temper nego zlato, trošak lukavost platine metala dodaje daljnje na ukupnu trošak platine nakit. Platinum nakit potrebama manje održavanja nego bijelo zlato nakit stoga čini dobar izbor za vjenčano prstenje koji moraju biti nosili sve vrijeme. Bijelo nakit zlato svibanj trebate malu količinu zlata biti dodan pored rodij poliranje održavati njegov sjaj i ispunite-up zlato izgubljene zbog ogrebotina. Platinum nakit ne labavi bilo metal zbog ogrebotina i rijetko zahtijeva poliranje vratiti svoj izvorni izgled.
Razlika Između Platinum i White Gold Nakit; najviše jednostavan način odlučiti li metal platina ili bijelo zlato je ispitivanje grebanjem. Ako metalni lako dobiva izgreben je belo zlato drugo, to je platina. Drugi test, odnosno malo rizično, je toplina test. Toplina metalni do pretvara ga crveno vruće. Zatim ostavite da se ohladi. If metalni potamni i prljave onda je bijelo zlato i ako nema promjena nakon hlađenja, to je definitivno platine. Više napredne testovi uključuju kiselina i elektronski testove za koje ćete morati uzeti pomoć od draguljara.
Na više emocionalnih pozadini, zbog superiorne prirodu platine, ljudi dar nakit platina izraziti svoje osjećaje njihovim voljenima. , Platine nakita conveys vrijednost da imate u toj životu osobe. Bijela nakit također ima znatnu vrijednost i izgleda velika kada kombinaciji s raznobojnih zlatni nakit. Nadam ovaj članak je pomogao riješiti neke nedoumice odnose na platina vs bijelog zlata.

0 comments: