Kubični cirkon (CZ) Vs. Dijamant

Posted by sorav at 20:04

Tuesday 8 November 2011

Kubni cirkonij (CZ) je sintetički kubičnih kristalni oblik cirkonijuma dioksida (ZrO2) fashioned kao dijamant imitator (non-dijamant materijala). U vrijeme, čak i trenirao gemologists, mogu biti prevaren od strane CZ imitacije. Međutim, razlika između CZ i dijamant mogu otkriti kroz pažljivo Gemological inspekcije, koristeći opreme kao što su mikroskop ili loupe (mala lupu, koriste zlatarske and horologists). CZ ima određena svojstva koja su vrlo blizu dijamant. To je razlog to je bio razvijen od strane Rusi će se koristiti u optici njihovih lasera. Sljedeći opisuje neke aspekte o CZ vs dijamant, koji dijeli CZ od dijamanata.
Tvrdoća i težina: Dijamanti su poznati da se najteži prirodna tvar na zemlji. CZs, ne držite vlasništvo tvrdo poput dijamanta. CZ su sklonije uobičajenog trošenja i habanja, i chip i lako pucaju. Oni imaju ocjenu 8,5 - 9,0 od 10 na Mohsova 'Tvrdoća vode. Pa, za dijamante, kao što stara izreka odlazi 'Dijamanti su za životom', kaže sve; 10 od 10 posjetitelja. Iako, ne kao tvrdo kao dijamant CZ teži 1,75 puta više od dijamanta iste veličine.
Prizmatičan Disperzija: Diamond je poznat po svojoj sjaj ili 'bijeli' bljeskove svjetlosti. CZ s druge pak strane posjeduje boji bljeskove svjetlosti, zbog višeg disperzija prizmatičnih svjetla, što se može vidjeti golim okom. Diamond je disperzija (razbijanje svjetlo u svoje spektralne boje) od 0,04, while CZ je 0,06.
Color i nedostataka: Većina dijamanti, naravno, nečiste i imaju nedostatke ili inkluzije, kao i ostatak originalni kristal lice (na primjer, trigons). Jednom tipičnom svojstva dijamanata je žutu nijansu u svom izgledu. Dijamanti bez boje rijetko nalaze. Proizvodnja CZ (kubni zirconias) je gotovo besprijekoran, a budući da se sastoji od sintetičkih tvari, oni su apsolutno bezbojna.
Nedostatke u dijamant ili CZ se može identificirati pomoću instrumenta koji može povećati kamena do 10 puta svoje veličine. U CZ, aspekte 'smjer nije ispravno ukazuje i sjecište ili rubova gdje aspekte susret su glatko i više zaokružuje, nego dijamant. U slučaju dijamanta, sjecište će oblik oštrije rubu kao da je nožem - čist i svjež!
Termičkim ili otpornost na toplinu: Dijamanti su jedan od najboljih dirigenata topline. Ovo svojstvo omogućuje dijamanta zlatari na veličinu dijamantni prstenovi. Kubični cirkon je toplinski izolator, to jest, ne može izdržati ista količina topline da dijamant can izdržati. A juvelir torch može lako spaliti i razbijaju kamen na komade.
Svjetlina: Evo, indeks loma i kamenje imaju ključnu ulogu. Indeks refrakcije je definirana kao omjer brzine svjetlosti u vakuumu, na to u mediju. U slučaju disperzije, po gemstones, indeks loma je jednostavno mjera stupnja kojim snop svjetlosti zavoja, kada se prolazi između dva medija različite optičke gustoće. Primjerice, snop svjetlosti kada putuju između zraka i CZ bi savijati po stupanj, za razliku od, stupanj dok putuju između zraka i dijamant. Dakle, indeks loma dijamant (2,417), što je viša od one u CZ (2,176), dijamant predstavlja svjetliji izgled nego kubni cirkonij.
Kubni cirkonij ostaje omiljena komad nakita s nekim ljudima, dok su neki još uvijek kao da strahopoštovanjem dijamantni nakit. Razlika između CZ i dijamant nikada ne može biti priznata s jednostavan pogled, osim ako je obavila posebnih instrumenata. Izbor između ta dva, u cijelosti ovisi o korisnicima percepciju. Oni mogu ići za kubni cirkonij, jeftin i daje isti osjećaj kao da je dijamant. I, za one koji se dive pravi ljepotu i karakter, uvijek možete ići za dijamante kao dio njihova nakita.

0 comments: