Problemi u uzgoju rajčice i rajčica biljnih bolesti

Posted by sorav at 22:42

Wednesday 23 November 2011

Rajčica, znanstveno ime-Lycopersicon Lycopersicum su u svijetu najpopularniji voće bogato vitaminom A, C, vlakana i likopena. Istraživači su otkrili da konzumiranje likopen koji je snažan antioksidans najviše od karotenoida obitelji pomaže u sprečavanju raka. Rajčica također pomaže u održavanju kože zdravi i mladi od strane štiti od štetnih zraka. Since likopen je prisutan u stanični zid paradajza, bolje je konzumirati kuhane rajčice imati veće koncentracije likopena. Likopen je prisutan u ogroman iznos u paradajz ketchups, umak, juha, sok i konzervirana rajčica. Neka nas vidjeti kako rastu i održavati takav prekrasan voće.
Kako rastu rajčica, rajčice može klijaju i rastu u bilo koji tip tla, pod uvjetom da ne bi trebalo biti redovita, pa čak i zalijevanje. Također možete dodati komposta i stajnjaka da imaju bolje rezultate. ; Plant rajčice s 2 do 3 inča prostora između svakog drugog za održavanje lako. ; Osigurati podršku, kao što su stup ili ulog kad biljke rastu do spriječiti bolesti i povećanje usjeva proizvoda. , Problemi u Uzgoj rajčice; rastu desnom razne rajčica, bilo da je patuljak sorte ili sorte visok. ; Odaberite raznolikost temelji na sezoni i tip tla da rastu. ; Sadnja site bi trebao imati dovoljno sunca da imaju više plodova. , Biljka paradajza biljke s dovoljno prostora između međusobno, a to će smanjiti širenje bolesti i štetnika i također pomaže da se voće dovoljno sunca. , Čak i navodnjavanje je potrebno za zdrav paradajz biljka, previše ili premalo čini zalijevanje biljke sklone bolestima. ; Tlo treba biti bogata hranjivim tvarima ili se mogu nadopuniti izvana. ; Orezati biljke rajčice, ako je potrebno održavati za rukovanje. Rezidba bi trebao biti zabranjen poslije se biljke nose voće inače izravnom suncu dovesti voća sunscald. ; Provjerite biljaka rajčice redovito za bilo kakve bolesti i štetočina. ; Zajednički rajčice Plant Bolesti i identifikacije; Ovdje sam popis nekih od zajedničke rajčice biljka bolesti i simptoma, koji će vam pomoći u identifikaciji bolesti.
Rano kvariti - bolest uzrokovana zemljišta snosi gljiva, što utječe na lišće, stabljike i plodovi biljaka rajčice. Simptomi uključuju tamne mrlje s koncentričnim prstenovima, prerano yellowing i pada lišća.
Kasni kvariti - bolest uzrokovana gljivicama, što utječe na lišće i plod rajčice postrojenja. Simptomi uključuju sive mrlje na listovima i plodovima, pocrnio područja na stabljici.
Južna kvariti - bolest koju uzrokuje gljivica uglavnom utječe na korijen dio i sprječava biljka iz uzimanje hranjivih tvari i vode iz tla. Zahvaćeni stabljike pokrivene su tamne, okrugle mrlje.
Siva lista Spot - bolest koju uzrokuje gljiva utječu na gornje i donje strane listova. Pogođeni lišće postane sivo i pada istovremeno.
Verticillium Wilt - bolest uzrokovana zemljišta snosi gljiva, koja uglavnom utječe na lišće i stabljike rajčice postrojenja. Simptomi uključuju venuća lišća i obezbojenje od stabljike.
Prevencija rajčice bolesti; Osim navedenih bolesti treba voditi računa da se spriječi od zajedničkih štetnika kao što su crvi, puževi, snugs i štakora. Tlo bi trebalo biti slobodni od ostataka ranijih biljaka ostaje i treba biti tretirana prije nego paradajz plantaža kao fumigating uz pravilnu fungicida ili solarizing spriječiti nematodes. To je uvijek bolje izabrati otpornih biljnih sorti i slijedite plodored u najvećoj mogućoj mjeri.

0 comments: