Vrste Biseri

Posted by sorav at 01:38

Friday 11 November 2011

Okrugli objekt od kalcijevog karbonata u malim kristalnom obliku proizvedenih unutar mekog tkiva živih školjkaša granatirali je poznata kao biser. To je obično okruglog oblika i glatke. Međutim, postoje mnogi drugi oblici bisera koji se prirodno pojavljuju. Danas, vrhunske kvalitete prirodnog bisera je cijenjen kao jedan od devet drago i poludrago kamenje. Ovdje ćemo pogledati na vrste bisera.
Vrste Biseri - Kategorije
Postoje dvije glavne kategorije bisera - slatkovodne i slane vode bisera. Tu je i drugu kategoriju nazivaju i kultivirani biseri.
Slatkovodne bisere: slatkovodne školjke koji žive u barama, jezerima i rijekama su u stanju proizvoditi bisera. Postoji mnogo povijesnih dokaza da se dokaže Kina je žetva slatkovodne bisere od 13. stoljeća. Najraniji rekord je od 2206 godine prije Krista. Još jedna zemlja, koja proizvodi slatkovodne bisere, je Sjedinjenim Američkim Državama.
Slatkovodnih bisera nisu toliko seriju, morska voda bisera. Oni su također jeftiniji u odnosu na morska bisera. Oni su dostupni u različitim oblicima i prirodne boje. Slatkovodni biseri su čvrste sedef i oni se smatraju više nego izdržljiv slanoj bisera. These biseri imaju otpornost na trošenje i suza, i ne izroditi.
Morski Biseri: Morski Biseri su dobivenih iz kamenica koji žive u uvali, oceana, zaljeva ili na moru. Morska kamenica biseri su dar prirode i poznati su za svoje fine okruglog oblika.
Obje slatkovodna i morska biseri lako uzgajaju.
Različite vrste bisera
Akoya biseri: Biseri Akoya dobivenih od kamenica je poznat kao Akoya biseri. To je jedna od najpopularnijih i kulturan bisera u raznim prirodnim bojama u rasponu od svijetlo ružičaste, žute i bijele. Akoya biseri su kulturan Japana, Hong Konga, Kine i Šri Lanka.
Biwa Pearls: The bisera koje su kultivirane u Lake Biwa, najveće slatkovodno jezero u Japanu, se zove kao Biwa Pearls.
Black Pearls: The bisera koje su dobivenih iz back-usne kamenica da se stanovnici zapadne i središnje Tihi ocean je poznat kao crnih bisera. Crni biseri se također proizvodi La Pazu bisernica i kalifornijske balavac kamenica koje žive u istočnoj Tihom oceanu između Baja California i Peru. Crni biseri pojaviti, naravno, i mogu biti umjetno kulturan previše.
Blister Pearls: The biseri koji su sadržani u sedef školjka podsjeća na žulj. Otuda naziv blisters bisera. Kinezi koriste blister bisera od 13. stoljeća kako bi mali kipovi Gospodin Buddha.
Blue Pearls: The srebro balavac kamenica proizvodi plava bisera. Petrovo uho, veliki puž proizvodi i plava bisera. To su nalazi u obale Aljaske, Meksiku, Japanu, Koreji, Kaliforniji, Australiji i Novom Zelandu. Nalaze se u različitim bojama i sjaj, uključujući zelenu, plavu, roza, srebro, ljubičasta a ponekad i kremom.
Kasumiga biseri: Perle koje su kulturan u Lake Kaumiga sjeverno od Tokija je poznat kao Kasumiga bisera. These biseri su dostupni u nijansama zlata, ljubičasta, bijela i roza. Oni su uvedeni na tržište u 1990.
Postoje mnoge vrste bisera dostupan danas. Neki od njih pojavljuju prirodno, dok su ostali kulturan. Button biseri, biseri novac, ljuštura biseri, biseri keshi, mabe bisera i tako dalje.
Točka spomenuti, majka biser nije biser ali je sjajan kaput koja se vidi unutar kamenice. Svaka granata koja je sposoban za proizvodnju biser bi imati sedef premaza.

0 comments: