Self Esteem kod djevojčica

Posted by sorav at 21:32

Friday 25 November 2011

Self poštovanje je važan vrijednost u životu svakog ljudskog bića. Nažalost, to je rijetko razlikovanje kvalitete žena. Žene svibanj imati izašao kao pobjednik u gotovo svim područjima, međutim, kada je u pitanju samopouzdanje, žene gube jadno. Niskog self poštovanje je glavni razlog zašto unatoč svojim sjajnim dostignućima na svim poljima, žena ne može stajati za ono što s pravom njih. Uzrok niskog self poštovanje leži u načinu na koji žene su odgojena. Od djetinjstva žene doživljavaju diskriminaciju u svim područjima života. This lošiji tretman dao im ih čini podložnijima niskog self poštovanje u kasnijem životu. Građevinska samopoštovanje u djevojaka u djetinjstvu sam je imperativ, ako želite vidjeti svoju kćer odrasti u jaku i ponosna žena.
Uzroci niskog self poštovanje u djevojčica; Postoji nekoliko uzroka nisko samopoštovanje kod djevojčica. Nažalost, mi, kao roditelji, su sami odgovorni za promicanje osjećaj nisko samopoštovanje kod djevojčica. Nepravedne usporedbe s muška braćom i sestrama ili prijateljima, kritike, nedostatak zahvalnost na svim postignućima može dovesti nisko samopoštovanje kod djevojčica. Još jedan veliki razlog za nisko samopoštovanje je da djevojke su vrlo svjesni svog fizičkog izgleda i očekivati ​​njihova tijela biti apsolutno savršena. Svaki nedostatak u fizički izgled, razbija svoje povjerenje i rezultate u ekstremnim depresije. Budući da su čak 60% djevojčica nezadovoljni svojim tijelima i 20-40% djevojaka početi dijeta u dobi od 10 godina. Štoviše, ovi su djevojke često su suočeni s pitanjima poput teen teen dating i seksualnim odnosima. To je samo očito da njihova mlada tijela i umovi ne mogu nositi sa stresom koji proizlaze iz takvih problema, što na kraju rezultira depresijom. Nisko samopoštovanje je konačni ishod, kada je tijelo postaje barometar self vrijedi.
Razvoj Self Esteem u djevojčica; Koraci za razvijanje samopouzdanja kod djevojčica treba uzeti iz djetinjstva sebe. Postoje mnoge stvari koje možete učiniti za poboljšanje samopouzdanja kod djevojčica. Prva stvar koja treba biti učinjeno je, objasniti svome djetetu da fizički izgled ima malo veze s osobom je istinski vrijedi u društvu. Naglaskom na svog mladog umu da, modeli na naslovnicama časopisa nisu barometri jednog tijela tipa. Cijenimo dobre osobine u svoje dijete i izbjegavajte nepravedno usporedbe s njom vršnjacima. Dodjela joj neke smion i hrabar zadatke, često značilo za dječake, a zatim ju je nagradila na njih ostvarenju (samo biti oprezni o poslovima koje dodjeljuje joj). Nemojte ograničavati joj povlastice ili oduzeti joj slobodu, osobito ako se nude isti joj muški braći i sestrama. Uliti u glavu u svom mladom umu važnost vrijednosti kao što su jednakost, samopoštovanje, stoji za jednog prava i sl. Još jedna važna stvar za učiniti je da joj spriječi od odlaska na hir dijeta ili postane opsjednut s njom izgleda.
Samopoštovanje i self poboljšanje idu ruku pod ruku. Self poštovanje je vrijednost koja uistinu određuje vrijednost osobe u društvu. Samopoštovanje kod djevojčica od izuzetne važnosti ako želimo vidjeti društvo slobodno od muške dominacije i istinski temelji se na osnovama jednakosti.

0 comments: