Savjeti o Uzgoj smokve: Briga o smokve

Posted by sorav at 09:22

Sunday 20 November 2011

Smokve su jedan od drevnih stabala, koji su dati važnost od biblijskih vremena. Oni su uglavnom uzgaja na Sredozemlju zbog ugodne i blage-suzdržljiv klime. Botanički naziv smokva stablo Ficus carica i pripada obitelji Moraceae. Postoji gotovo 1000 vrsta smokava i oni su pozvani kao zajedničke smokva, smokva ili jestiva smokva.
Postoje dvije vrste smokava poznata kao Caprifig i jestiva smokva. Svi muški smokve se zove kao Capri smokava i plod stabla smokve Capri je nejestiv. Postoje tri glavne vrste jestivih smokava. Oni su Smirni, San Pedro i Zajedničke smokve. Zajednička smokve su jedini smokava koji ne zahtijevaju oprašivanja for širenja. Neki od uobičajenih smokve su Brown Turska smokve, Celeste smokve, Brunswick smokve i Black Misije smokve. Sl stabla dalje dijele na temelju boje njihovim plodovima. There su zeleni, žuti i tamni sorte smokve fruit vrste.
Smokvu zahtijeva suncu najmanje osam do devet sati dnevno, stoga bi trebalo biti posađeno u mjestu gdje ga prima punom suncu. Prosječna smokva raste do visine od deset metara i širinu od tri metra. Dakle, to je poželjno da razmak smokvu najmanje deset metara razlikuje od ostalih stabala.
Uzgoj i Briga Savjeti za smokve
Napomena: smokva može biti obučeni da se kontejner biljka u obliku grma ili stabla. Savjete u nastavku su praktične za oba oblika. Pročitajte informacije o kontejner vrtu.
Kupnja zdrave mladice zajedničkih smokve iz lokalne biljke vrtić. Ovo je prvo i najvažnije savjet. Izbjegavajte kupovinu sjemena. Smokva mladunče moraju biti smještene u rupu napuni tla bogata humusom. Brežuljak dodatnih zemljišta na vodu bazena. Navlažite mladica i temeljito pokrivaju umivaonik s folije.
Smokva root stabla lako. Kada vidite novi set listova klijanja, to znači da korijenski sustav je formirana. Ne zaboravite da biljke redovito vode. Međutim, nikada pustiti vodu SOG svoje biljke. Razlog je da vlažan biljka bi uzrokovati voće u Split. Morate se oplodnju stablo svakog proljeća, ako želite dobar prinos u ljetnim mjesecima. Vi svibanj koristiti vapnenca čips zagrtati biljke kao gnojivo.
Smokvu treba pruned kada je stablo u mirovanju. Načini rezidbe je sličan rezidba ruža. Grane su pruned na takav način, kako bi dozvolu ulaska zraka i svjetla. Tijekom jeseni, smokve postati neaktivan. Ovo je vrijeme da zamotate stabala s izolacijskim materijalima poput plastične folije ili veliki plastičnu vrećicu. Smokva stabla bi trebao biti omotan s vrha prema dnu da ga štite od hladnoće i mraza zime.
Smokve lako su oštećeni. Stoga izuzetnom pažnjom treba dati tim voćkama. Plodovi stabala može se jesti svježe ili u suhom obliku.

0 comments: