Vrste Tulipani

Posted by sorav at 17:43

Monday 7 November 2011

Tulip je u svijetu treći najpopularniji cvijet, nakon ruža i krizantema. To je čaša oblika, svijetle boje, elegantan cvijet, s glatkom, zelene stabljike. Tulips se uzgaja oko 500 godina. Oni imaju svoje podrijetlo iz srednje i zapadne Azije. Tulipani prvi su dovedeni Europu u sredinom 16. stoljeća. Tulipani dosegla Nizozemskoj u 1570.
Zahvaljujući istraživanja poduzeo botaničari širom svijeta, postoje brojne vrste tulipana. Kazahstan ima oko trideset četiri različitih vrsta tulipana. Pročitajte zanimljivosti o tulipana.
Mnogi vrste tulipani su prilagodljiva različite vrste klime. Ako želite prekrasan patch tulipana u vašem vrtu, zapamtite trebate skrbi za svoje tulipan biljke. Možete također može rasti tulipani zatvorenom prostoru. Postoje različite vrste tulipana, koja u Royal Hortikulturna Udruga Holland je grupirati u nekoliko službenih podjela.
Vrste tulipana
Evo nekoliko važnih vrsta tulipana.
Jedna Rana Tulipani: vrijeme cvatnje ove vrste tulipana je rano proljeće. Single rano tulips imaju jak stabljike i dostupni su u raznim bojama u rasponu od dragulja tonove za pastelne nijanse. Ova vrsta tulipana se koristi u rock vrtove i da granice za vrtove.
Dvaput Rani Tulipani: Ovaj tip tulipana izgledaju više kao Peonies. Dvaput rano tulips imati više latica. These Tulipani su dostupne u nijansama bijele, ružičaste, žute, narančaste i crvene i najprikladnija za kontejner vrta.
Triumph Tulips: Triumph Tulipani su najvažnije vrste tulipana. Cvatu vrijeme je sredinom proljeće. Oni su dostupni u nijanse ljubičaste, marelica, bijela, roza, žuta, narančasta i crvena. Oni su najbolji za uzgoj u zatvorenom.
Darwin Hybrid Tulipani: procvat razdoblju ove Tulip je sredine do kraja proljeća. The Bloom je u obliku piramide i oni su dostupni u nijansama crne, bijele, ružičaste, žute, narančaste i crvene boje.
Single Kasni Tulips: korijen ove sorte, tulipana je vrlo dugo, a Bloom je ovalnog oblika. Oni čine prekrasan granice i krevetu cvjetnica. Oni su dostupni u nijansama bijela, crna, roza, žuta i roza.
Resast Tulips: resast Tulipani su dugotrajni i dostupni su u nijansama bijele, ružičaste, marelica, žute, narančaste, crvene i ljubičaste. Cvijet je jednu šalicu s kristalno obliku resa.
Lilly-flowered Tulips: cvijet ove lala podsjeća na ljiljan. Oni su dostupni u nijansama bijele, marelica, žuta, narančasta, crvena i ljubičasta. Ova vrsta tulipana je osjetljiv na jakim vjetrom.
Viridiflora Tulipani: Ovaj tip lala je iznimno dugo razdoblje cvjetanja sposobnosti. Alternativni naziv za ovu Tulip je zelena tulipan. Tulip cvijeće tipa Viridiflora imaju niz od zelene na laticama.
Parrot Tulipani: latice papiga tulipani su ili uvijena, uvijen ili mahao. Te cvijeće su velike i svijetle. Oni su dostupni u nijansama bijele, marelica, ružičaste, žute i narančaste.
Druge vrste tulipana uključuju Double Kasno Tulip, Rembrandta, Fosteriana, Greigii, Kaufmanniana i Multiflowering Tulip. Svaki cvijet ima značenje, tako da ne tulipana. Pročitajte što znači tulipana.

0 comments: