Instaliranje Tepih na stepenicama

Posted by sorav at 21:46

Sunday 6 November 2011

Imate drvenim stepenicama u svom stanu sa svojom djecom izvodi cijeli dan samo s njihove čarape na? Imate li očito smisao ukrasiti kuću dodajući dodati osobni dodir, kreativnosti? Hang na, sve što trebate je instalacija tepih na stepenicama. Prekrasna tepih instaliran na stepenicama, neće samo izgledati catchy ali će također poboljšati sigurnost mjere stepenice. Pa, nije da lako zadatak obzirom na neravne površine i ugaona strukturu koraka. Sve što trebate znati je osnovni tehnika instaliranje tepih na ustaju (vertikalna dio) i gazi (horizontalna dio). Najpopularnija metode instaliranja tepih na stepenicama je rekao da se vodopada metodom i kapu i bend metoda. Naučimo kako instalirati tepih na stepenicama strane kapu i bend metoda.
Instaliranje Carpet na stepenicama: Priprema; Carpet trkač; Carpet Ispuna (kao podmetnuti); naoštren uslužni nož, dlijetom, čekić i vidio; Tack trake; 1 / 2 inch heftalica i Staples; Mjerenje vrpca; Carpenter's trgu; Instaliranje Carpet na stepenicama: postupku ; Pričvrstite trake tack svakoj od ustaju i gazi. Kao i oni dolaze s pre-hammered nokte uz njihovih rub, to je relativno jednostavan posao. ; Izmjerite centara svih ustaju i gazi te ih označiti za jednostavnu instalaciju. Također mjera širinu koraka i oduzimamo 1-2 inch iz širina, ovo će dati točan ideju veličine čavlić traka. Normalno 2 čavlić trake su potrebni za jednu gazite. ; Uvijek početi instalaciju iz posljednji korak na dnu prilaganjem tack traka na oko 3 / 4 inča iz dnu ustaje. Također zapamtite da se mjesto pokazivača na čavlić traka prema dnu. ; Sada priložite čavlić strip do gaznoga sloja na takav način da će dodir ruba sljedećeg ustaje. Trake pričvrstiti na gazi mora uvijek biti istakao ka vrhu stepeništa. Rade na isti postupak cijelom dužinom stubišta. ; Izrežite tepih padding u pravokutni oblik prema mjerenjima i pokrenite ga u dolje smjeru tj. od vrha dijela čavlić strip na vertikalu na prednji rub čavlić strip dijelu gaznoga sloja. Pokušajte ostaviti malo nemaran u svakoj od tepih padding. Škripac padding na sve gazi i ustaju, pomoću klamerica. ; Mjerenje iz čelo gaznoga sloja i lice ustaje i površine udaljenost između svake od gazi će vam dati ideju o točnu duljinu tepih. ; Sada, rezati tepih sekcije prema mjerenjima i koristeći tup dlijeto, popraviti njegove završava na čavlić trake. Ovaj put trebali početi iz dna stubište. Klamanja tepih na sastanku točki svakog ustaje i gazite. ; Ponovite isti postupak za svaki od koraka. Tack trake su lako dostupni u bilo trgovinama home poboljšanje blizini svoje kuće. Tack trake su koriste kao podršku sustav tepih kao oni držite tepih i povećanje njegove trajnosti.
Kao što sam rekao ranije, instaliranja tepih na stepenicama je jednostavan posao ako znate osnovne tehniku. Sve alate potrebne za tepih instalaciju na stepenicama su lako dostupni. Proces tepih instalacije na stepenicama je manje vremena konzumirajući i zadovoljavajući previše. Nadam ovaj članak će biti koristan u vašem DIY tepih ekspedicija!

0 comments: