Zajednički Klima uređaji Problemi

Posted by sorav at 05:28

Thursday 13 October 2011

Klimatizacijski uređaji su blagoslov za domaćinstvo, posebice oni koji žive u području visokih temperatura, tijekom ljeta. Klima uređaji eliminirati nemir, jednom će proći kroz, u sezoni vruće. Međutim, ovi uređaji zraka može uspjeti bez upozorenja. Postoje neke zajedničke klima probleme koji se javljaju tijekom vremena. From rashladnog propuštanje, glasna buka, električne kontrole neuspjeh smrznute zavojnice, postoji nekoliko stvari koje mogu poći krivo s tom moći gladna hlađenje stroja. Neki od zajedničkih klima uređaj problemi su:
Veličina i Instalacija pitanja, često greške su napravljeni s veličinom klima uređaj instaliran. On svibanj biti prevelika ili premala za sobu. Da biste izbjegli problemi kasnije, mora se osigurati da odgovarajuće veličine je instaliran. Osim toga, nepravilne instalacije centralno klima, završava u kanalima curi i siromašnih protok zraka.
Istjecanje rashladnog, a klima uređaj će biti nisko na rashladnog dva razloga. Ili je to undercharged tijekom uvođenje u službu, ili klima uređaj curi. U slučaju propuštanja, samo dodajući rashladni neće biti dovoljno. Tehničar morat će biti kontaktirani, koji će popraviti curenje, test za popravak, a zatim napuniti sustav s pravom količinu rashladnog sredstva. Klima uređaj radi na svom najboljem učinkovitost kada se iznos tvari odgovara točno na specifikacije proizvođača. Ili undercharging ili prekomjerno utječe na učinkovitost klima uređaja.
Plač buke, glasno i ponekad zaglušujući zvukovi mogu doći iz jedinice klima uređaj. Je buka obično su uzrokovane remen ventilatora. Ventilator pojas može biti pomaknu s vremena na vrijeme. Vraćanje remen ventilatora na svoje zasluženo mjesto može riješiti problem. While pozicioniranje pojas, ležajevi u motoru također treba provjeriti. S vremena na vrijeme podmazivanje ili zamjena je potrebna.
Loš miris; klima uređaja podvrći stalnom zagrijavanja i hlađenja, što će rezultirati brzim nakupljanje vlage. Neučinkoviti isparavanje voda stajaćica rezultata u kalupima, gljivice, plijesni uspješan u jedinici. Nepravilan mijenjanje filtara i kopalja loš miris.
Problemi sa senzorom, termostat senzor prisutan iza upravljačkoj ploči klima uređaj. Ona mjeri temperaturu zraka koji ulazi u isparljiv zavojnica. U slučaju da senzor je nokautirao položaja, klima uređaj može ponašati neizvjesno ili ciklus stalno. Raseljenih Senzor mora biti postavljen pažljivo, sve bi se osiguralo da se svitak ne dirati.
Električni neuspjeha sustava kontrole, a sve električne veze i kontakte treba provjeriti u vrijeme profesionalne servisiranja. Često previše veličine sustavima, uzroka čestih na i off klima uređaj, što je dovelo do nošenje od ventilatora kontrola i kompresor. Štoviše, ako vanjski ventilator prestane raditi, kompresor pregrije i dobiva oštećen.
Smrznuto Svici i odvodnja pitanja, smrznuto zavojnice i led spriječiti kombinacija freon i zrak od kruži, čime blokira jedinice rada. Suradnja provjere mogu eliminirati ovaj problem. Odvod kondenzata se provjerava začepljenja. Dirt zbirka u filterima i zavojnice rezultate u lošem funkcioniranju klima uređaj. Fanovi i kompresora može razbiti.
Blokirani Roštilji, obrišite ventilatora, motor, peraja i druge dijelove pažljivo, sve dok se osiguralo da električni dijelovi ne navlaži. Njega se moraju poduzeti prilikom uklanjanja vrhu roštilj, jer može biti priključena na ventilator. Blokirani roštilji su jedan od najčešćih klima probleme i mogu riješiti pažljivim čišćenjem dijelova klima uređaj.
Prestane raditi, na vrijeme je klima uređaj može prestati raditi ili možda čak i ne uključite. U takvim slučajevima osigurača i prekidača moraju biti provjereni. Termostat je treba prilagoditi cool i ispod sobne temperature. Kondenzator snage i peći snage prebacuje se okrenut na.
Problem s vanjskim ventilatorom, odgovornost prijenosa topline iz kuće u vanjski zrak leži s vanjskim ventilatorom. No, ako izvan ventilator ne radi ispravno, prijenos topline iz kuće u vanjski zrak ne odvija učinkovito. To može uzrokovati do pregrijavanja kompresor i putovanje. Unutarnja štete također mogu pojaviti na kompresora.
Jedini način na koji se može spriječiti sve ove zajedničke probleme klima uređaj je ulaganjem u preventivno održavanje programa. Rutinsko održavanje tune-up pomoći otkriti niske radne tvari, loše ožičenje, zraka problemi, itd. Nate-ovjerena tehničari su kvalificirani za napraviti potrebne popravke.

0 comments: