Vrste plesova i različitih stilova Dancing

Posted by sorav at 21:50

Tuesday 25 October 2011

Ples je jedan od najljepših oblika umjetnosti koja je narasla u skokovi i granice. Ples nije više samo hobi, to je također jedan od najunosnijih zanimanja te! Osim toga, ples terapija je jako u modi ovih dana samo zato što iskustvo plesanja pomaže osobi da ozdravi iznutra. Ples je način izražavanja koji pomaže osobi otkriti cijeli novi svijet! Različite vrste plesova i plesnih stilova koji su prisutni diljem svijeta su pokazatelj popularnosti ove umjetnosti. Od davnih dana do danas, ples je oduvijek bila izvedena za socijalni razlozi, ili čak za posve estetskih razloga. Razne vrste plesova također se smatraju zabavan način ostati u formi!
Svaki ples oblik ima svoj jedinstveni identitet. Svaki ples je prekrasan na svoj način i ima različite žalbe na njega. Svaka zemlja ima osobit način o svojim plesnih stilova i ove plesne forme su prešli granice postati neki od najtraženijih plesnih stilova do danas. Let's pogledajte neke od različitih vrsta plesova i različitih ples stilova koji danas postoje.
Vrste plesova i različitih Dancing stilovi:; Ballroom ples:; u dvorani ples je jedan od najzabavnijih i elita stilova plesa. U ranijim danima, dvorana ples je samo za povlašteni klasa ljudi. Ovaj stil partnera ples nastao u Njemačkoj, ali je popularan u cijelom svijetu. Danas, popularnost Ballroom ples je proširila u mnoge krajeve! Ovaj ples uključuje mnoge ostalim plesnim stilovima. Postoje mnoge plesne tehnike koje su razvili posebno u Americi. Međunarodna standardna prepoznaje oko 10 stilova koji pripadaju kategoriji Ballroom ples gdje je kao američki stil ima nekoliko oblika koji se razlikuju od onih uključenih u okviru međunarodne norme.
Različitih stilova koje pripadaju međunarodnom normom:; Tango: To definitivno ne potrajati dva do tanga i ovaj ples također spada u kategoriju američkom stilu. Poput svih dvorana plesačice, muški je dati dovesti do ženske. Različiti poteze svih koriste napraviti ples izgledati još ljepše do svjedok. Ovaj međunarodni standard razlikuje od američkog stila u smislu kretanja.
Valcer: valcer se pleše usporiti ritam i ples jednako lijep oblik. Valcer ples je jedna od sporog i najatraktivnijih i ritmičku stilovima. When plešu međunarodne norme normi, ovaj ples se izvodi bliže jedni prema drugima, u odnosu na američki stil.
Fokstrot: fokstrot, kao plesni stil, daje plesačica fleksibilnost u kombiniranju spore i brze pokrete zajedno. Ovaj društveni ples ime je dobio po glumac Harry Fox.
Bečki valcer: Ovaj stil Ballroom ples temelji se na izvornom obliku Waltz plesa. Postoje mnoge inačice ovog stila plesa. Ovaj ples nastao u tom razdoblju iz 18. stoljeća.
Brzi korak: Ovaj stil pripada Međunarodnom Stil ballroom ples koji je nastao u 1920's. Ovaj ples uključuje mnogo koraka s brzim zamahom.
Cha Cha Cha--: cha-cha-cha jednostavno zove cha-cha je vrsta latino-američkog plesa, što je vrlo ritmičku u svojoj žalbi. Ovaj ples je energičan sa sporim pokretima, kao dobro.
Rumba: Ovaj senzualan ples temelji se na sporim hip pokreta. Rumba spada u međunarodnom normom, kao i američki stil. Ovaj ples je poznat po ljepoti koraci koje su koordinirane na usporenom ritmu.
Samba: Ova lijepa i energična ples također ima mnogo oblika. Koraci mogu razlikovati u Samba koji se pleše kao po dvorani stilu i tradicionalnom stilu Samba.
Jive: Ovo je još jedan živahan oblik Ballroom ples. Ovaj ples je također među pet plesova koji pripadaju latinoameričke plesne stilove.
Paso Doble: Ovaj živahni ples je također plesni Međunarodni latinski stil s manje naglaskom na hip pokreta. Osnovna struktura ovog latinski ples temelji se na zvukove i pokrete koristi na španjolskom borbi s bikovima.
Različite vrste plesova koje pripadaju američkom stilu:, Bolero: Ovaj tip plesni stil je u osnovi spora te je nastao u Španjolskoj. To može biti plesali isključivo ili čak kao par.
Mambo: Mambo je latinski ples koji omogućuje korištenje brojnih koraka koje se smatraju složenim porijekla. Mambo je također poznat kao bazu salsa plesa.
East Coast Swing: Ovaj tip partnera ples temelji se na Lindy Hop. East Coast Swing ples sastoji od mnogo jednostavnih koraka koji slijede osnove Lindy Hop.
Valcer, tango, fokstrot, Cha-Cha, Rumba i bečke valcer također spadaju u američkom stilu plesova.
Ostali stilovi dvorana plesova:; Salsa: salsa je da je baza u područjima Kube i Puerto Ricu i Latinskoj Americi. Tom partneru ples je vrlo senzualan obrazac koji je poznat po koketni i životan korake. Dok se ples salsa, parovi čak mogu izvoditi na jednom mjestu, bez putovanja po cijelom podu. Ples koraci ove vrlo lijepe plesni show mnogo utjecaja iz drugih plesova kao što je Mambo, Changui, Palo, Rumba, itd. Postoje i mnoge druge različite oblike salse kao što su kubanski stil, New York stila, kolumbijski stil i Los Angeles stilu.
Merengue: Ova vrsta plesa zahtijeva partnera biti zajedno u blizini poziciju. Koraci su često u kružnim pokretima ili daleko jedni od drugih u sideway način. Postoje mnoge zamršene korake kako bi ovaj ples. Razni rukohvati su pokazatelj isti.
Bachata: Ovo je romantičan stil plesa koji pronalazi svoje korijene u Dominikanskoj Republici. The Bachata je na sličan linije Merengue.
Lambadu: Seksi i moderan, Lambadu je brazilski ples koji se izvodi u partnera ili čak i grupa. Ovaj ples je bio posebno u središtu pozornosti zbog poznate pjesmu 'Lambadu' je glazbenoj skupini 'Kaoma'.
Polka: To je stil plesa koji se također odnosi na vrstu glazbe. Polka je brz ples, koji je također prisutan u različitim stilovima.
Hustle: The Hustle izvodi se kao Ballroom ples i vrlo je popularan u noćnim klubovima, kao dobro. Gužva je bila posebno popularna zbog filma "Saturday Night Fever" gdje se moglo primijetiti dvije vrste ove plesne forme.
Swing Dance: Stil Swing ples nastao u 1920 - 1930. Postoje mnoge verzije Swing ples kao što su Lindy Hop, nervozna, Boogie woogie, West Coast Swing, rock and roll itd. Rock 'n' Roll je vrlo sportski oblik plesa koji je vrlo popularan kao dobro. Boogie woogie je još jedan plesni stil koji je vidio uglavnom u Europi. Ovaj ples je također vidio u natjecanjima.
Balet:, a balet je vrlo lijep oblik plesa s formalni izgled. Ovaj ples je razvijen u Francuskoj, Rusiji. Postoji mnogo baletnih škola diljem svijeta da uče sve o raznim tehničkim terminologija u odnosu na klasični balet. Klasični balet je najviše formalni stil baleta. Osim toga, tu je neoklasičnog baleta i modernog baleta.
Breakdance:; Michael Jackson je popularizirao Breakdance do velikog mjeri. Breakdance je zapravo oblik ulica ples koji je dio hip-hop kulturi. U mnogim filmovima temelji na Breakdance su također indikacija na njegovu popularnost. Breakdance je relativno dominiraju muškarci vrsta plesni stil. Ova vrsta plesa karakterizira s tipičnim 'bitaka' između grupa. The 'Downrock "i" Freeze' su neke od tipičnih oblika Breakdance. Različiti odjeće stilova koji se koriste prilikom obavljanja Breakdance je karakterističan dio ovog oblika plesa.
Hip Hop Dance:; Ovaj stil je zapravo stil ulici plesa i je kombinacija plesnih poteza u kombinaciji s hrpe stav, kao i šarene dancewear. U ranim danima, ovaj stil je općenito bio viđen u lomljenju i od tamo na, moglo bi se svjedok mnoge inovacije u tom plesu stilu. Postoje razne druge stilove koristi s hip-hop plesu, koji uključuje iskakanje i zaključavanje. Hip-hop odjeću mora biti odabran s pažnjom, koji pomaže da se dodati na ukupnu žalbu plesne forme.
Korak Ples:; Ova kategorija uključuje plesove koje koriste rad nogu. Ovi tipovi plesa općenito zahtijevaju jedan imati kruti stav s više kretanja na nogama. Korak plesovi su u osnovi društvenim plesovima. Dobar primjer za to ples će biti irski ples.
Taknite Ples:; Taknite ples je vrlo popularan oblik plesa. Ovdje je naglasak na pokrete nogu i koraka koji stvaraju prislušni zvuk. Ovaj ples pronalazi svoje korijene u SAD-u. The prisluškivanja zvuk je zbog prisutnosti metalnih ploča na nogama cipele.
Flamenco ples:; flamenco ples i glazba je vrlo veliki dio kulture Španjolske. Prekrasne pjesme odigrati veliku ulogu u ovoj vrsti plesa stila. Ova prekrasna stil je osobito uočljivo zbog raskošnih kostima. Glazba je uvijek uključuje Flamenco gitara.
Fandango:, a to plesni stil je jedan od glavnih plesovi u Portugalu. To uključuje kuckanje na nogama i brze promjene položaja. To je narodni ples koji svoje korijene ima u južnoj Španjolskoj. Međutim, postoje mnoge teorije o porijeklu istih.
Jazz dance:; jazz dance nalazi svoje korijene u African American kulture. Od davnih dana do danas, postoji mnogo utjecaja koje su dodali izbor za ovaj ples obrazac. One mogu vidjeti mnoge preklapaju koraka u jazz dance, koje su slične na raznim drugim stilovima. Zajedničke korake u jazz dance su loptu promijeniti, stožer korak, nožni prst ustati, piruete, Jazz hoda itd. Jazz ples je u osnovi energetski obrazac koji je jednako ljubak kao i druge plesove. Ovaj tip plesa može uključivati ​​različite stilove.
Folk Dance:; folklornim plesovima i uvijek se izvode u grupama na društvena zbivanja. To ne znači da plesači moraju biti stručno osposobljeni. Narodni ples se može pokušati sve vrste zajedničke folk. Svaka zemlji i regiji ima svoj vlastiti jedinstveni stil narodnog plesa. Postoje razni oblici narodnih plesova se mogu vidjeti diljem svijeta. Od energetski indijske narodne plesove do škotske Država plesovima, narodnim plesovima imaju vlastite ljepote i šarm.
Suvremenog plesa:, moderni ples uključuje uporabu mnogih plesne korake koji su neobične i često interpretirati plesača emocije i raspoloženja. Plesačica u ovom slučaju obično obavlja na bosim nogama. U modernom plesu, nije samo koreografiju koja govori o emocijama da se prenese. Rasvjete, kostime i rekvizite se koriste s velikom kreativnošću za stvaranje zanimljivih i neobičnih plesnih sekvenci.
Država / Zapadna plesovima:: "Ovo vrste plesova izvode se na country glazbu. Tim društvenim plesovima slijede tipičan uzorak, gdje muški vodi u plesu i partneru na sljedeći način. Stoga, ovaj plesni stil uključuje oboje, partner, kao i skupinu plesova. Zemlje / zapadna plesovima, koji se temelji partner, uključuje dva koraka, valcer, Polka, Cotton Eyed Joe itd. grupa pleše uključuju Line ples, Trg ples, tradicionalni ples trgu, moderna Zapadna kvadrat ples itd.
Contra Ples:; Ovaj ples je oblik folklor. Evo, parovi moraju plesati u dva reda. Takve parove također morati suočiti jedni druge. Postoje različite sekvence, koje parovi moraju obavljati. Ovog društvenog plesa je vrlo zabavna obrazac i također vrlo jednostavan za naučiti.
Trbušni ples:; Postoje mnoge teorije o porijeklu ovog oblika plesa. Neki kažu da ovaj ples nastao u drevnom Gornjem Egiptu su bile malo reći svoje osnove su razvijeni u Uzbekistanu, a zatim su prošli na Indiju. Trbušni ples je više osobito pleše u noćnim klubovima, a sada je nastajanju kao novi način za ostati u formi, posebno za žene! Osnovni koraci uključuju uporabu kružne pokrete kukova sa šimi za ramena. Trbušni ples bi zahtijevati jedan da se stvarno fleksibilna. Kostimi su prilično podebljani za dame. To je često u kombinaciji s lica velovima i hip remenje.
Tradicionalna Indijanski plesovi:, Indija je zemlja velikih mješavina kultura, što svjedoči u raznim plesova koji može biti u rasponu od folka do klasičnog stila. Indijski plesovi sve varirati po regiji potječe iz te svaki imaju različit stil od koraka na vrstu nošnje. Osim toga, ovi plesovi također predstavljaju pojedine kulture. Koraci su temelji oko strogi stil koji prati sve učenike. Improvizacije dolaze kasnije. Ples također čini uporabu 'Natya' ili djeluju prikazati priču se javi. Mnogi od plesova su utemeljeni na vjerskim mitologija.
Kathak:; Kathak karakteriše s brzim rad nogu i mnoge brojne 'chakkars' ili vrti se koriste u kompozicijama. Ovaj ples nastao iz sjevernog dijela Indije. Ime je zapravo sanskrtske riječi koja znači Katha-ispričati priču. Kathak, kao i sve druge tradicionalne plesove Indije slijede obrazac gdje je Guru prolazi na znanje učenika, također poznat kao 'shishya'. Kathak je također nastupao u različitim stilovima ili Gharanas, kao što su Lucknow Gharana, Jaipur Gharana, Rajgarh Gharana i Banaras Gharana. Danas, uz popularnost stapanja, Kathak se koriste u kombinaciji s modernim korake kako bi stvorili fini mješavina lijepa kompozicija!
Kathakali:; glavna značajka o Kathakali je upečatljiv kostime i šminku. Ovo je oblik plesa drama koja nastao u južne države Kerela. Make up se koristi je jedna od najzanimljivijih značajki ovog plesa. Ovo je razraditi postupak, koji u kombinaciji s velikim pokrivala za glavu.
Mohiniattam:; Ovaj ples ima svoje korijene u Kerela. Jako graciozan ples, predstava u ovom slučaju je općenito solo i uglavnom žene. Ova vrsta ples uključuje ritmičke pokrete s vrlo razraditi mudre. Mudre su ručnim gestama kojima se izražavaju posebno značenje.
Bharatanatyama:; Jedan od popularnih plesova u Indiji uz Kathak, Bharatanatyama ples ima svoje korijene u Tamil Nadu. Ovaj ples koristi bazu pričanje priče u kombinaciji sa čistom plesnim pokretima. Ples je također osebujna zbog određenu stilova odijevanja i čine. Začeci ovaj ples sežu u Natya Shastra. U drevnim danima, ovaj ples je izvedena samo Devdasis. Međutim, u novije vrijeme, ovaj ples nije samo popularan u Indiji, ima putovao širom svijeta kao dobro.
Odissi:; Ovaj tip klasičnog plesa također je među najpopularnije vrste plesova vidjeli u Indiji danas. Ovaj klasični ples svoje korijene ima u Orissi, Indiji i može se razlikovati od drugih stilova indijskog plesa zbog specifične pokrete tijela. Kao i svi ostali oblici indijskog klasičnog plesa, znanje se prenosi s učitelja na učenika (gurua Shishya).
Kuchipudi:; Ovaj klasični indijski ples ima svoj korijen u Andhra Pradesh. Plesali na pratnju juľnoindijsku karnatičku glazbu, ovaj ples je dobivanjem popularnost i izvan Indije. Stil može biti malo sličan Bharatanatyam, no, postoje mnogi jedinstveni koraci koji pripadaju isključivo na ovaj ples.
Manipuri:; Manipuri se prilično razlikuje od drugih oblika indijskog plesa u pogledu nošnje, kao i plesne korake. Plesačica koristi suptilna pokreti i kostimi su prilično različite u izgledu. U osnovi, plesačica koristi mnoge ritmičke pokrete koji daje vrlo mekana izgleda u ukupnom poretku. Kostim može razlikovati lako zbog ukočeni cilindrični suknju.
Sattriya:; Ovaj tradicionalni stil plesa poreklom iz Assam. Ovaj stil plesa je stvaranje Sankardeva. Kao po zapise, njegova posmatran samo mužjaka obavili ovaj ples stil. Početku, postojala je kašnjenje u uključivanje ovog stila plesnih kao tradicionalnog indijskog plesa. Međutim, budući 2000, ona primio priznanje strane Sangeet Natak akademije.
Neki od Popularno Folk plesova u Indiji:; Bhangra:; Vrlo živo ples, Bhangra ima svoje korijene u Punjab. Energetski pokreti, osobito u muškaraca, pratnji premlaćivanju bubnjevi su očima gle! Kostimi su šareni i dodati živost atmosfere. Bhangra glazba i ples sada uklopljen čak iu pop glazbe i proširila na mnoga područja širom svijeta.
Lavani:; Ovaj narodni ples je vrlo popularna i bila je prvi vidio za vrijeme vladavine Peshwa. Ovaj ples je popraćeno tipičnim glazbe gdje vodi plesač je u pratnji grupe ostalih plesača u pozadini. Ovaj ples ima svoje korijene u Maharashtra.
Garba:; Ovaj indijski ples često odnosu na društvenim plesovima koje su vidjeli u Zapadu. Garba se pleše u kružnim formatu među skupinama i ima svoje korijene u Gujarat. Kao i svaka druga indijski klasični ples, ovaj ples se izvodi i za vjerske svrhe. U moderno doba, Garba također vidi utjecajima iz RAAS-drugog tradicionalni ples. The Dandiya RAAS je vrlo popularan i izvodi s palicama.
Dekhni:; Dekhni je jedan od popularnih narodnih plesova Goa. Ovaj ples ima zanimljiv spoj zapadne kao indijske glazbu i uvijek centrirane na djevojka. Tema se temelji na djevojka koji želi prijeći rijeku i potrebe ubijediti čamdžija pomoći joj prijeći isti. Drugi plesači nose mali lit gline svjetiljke.
Ljubav Ples:; indijskog filmske industrije Bollywood poznat po svojim uključivanje pjesmu i ples rutinu u svim filmovima. Obrazac olden dana do datuma; je došlo masivne promjenu u stilovima koji su predstavljeni. Plesova u starih dana bili su suptilni i često uključene narodne plesove, kao dobro. Međutim, u novije vrijeme, osobito žene dobile su podebljano izgled i tu je uključivanje diskoteci sekvence i koraka koji su vrlo tipične za Ljubav. Ludost za ovu pjesmu i ples rutinu je takva da postoje posebni pokazuje dizajnirani za fanove u inozemstvu, tako da mogu dobiti uvid u njihove omiljene zvijezde grooving na sve pogoditi brojeve!
To je uvid svih tipova plesova i različitih ples stilove koji izvode diljem svijeta. Zanimljivo je umu različite varijacije i stilova i do plesačica, granice su beskrajne! Ples je sve o pronalaženju forme izražavanja i uživanje u najvećoj. Dance time pomoći ljudima da križ barijera bez brige o jeziku ili kulturama!

0 comments: