Vrt Planovi i dizajni

Posted by sorav at 22:48

Sunday 23 October 2011

Vrtlarstvo je jedna živi oblik umjetnosti koji se mogu mijenjati po Vašem ukusu i dizajn. Ako niste zadovoljni sa svojim izborom bilja this godine, te praktički mogao zamijeniti cijeli set biljaka ili dio njih sljedeće godine. Osim promjene bilja, vaš vrt planira se također može mijenjati po Vašem interesu i okus.
Misao za vrt vam daje viziju cvijeća raznih nijansi, koje uključuju divljeg cvijeća, egzotične biljke, crotons, paprat, bushels od rajčica i povrća. Bilo da je riječ povrtnjak, bilje vrt ili cvjetnjak, morate imati vrt plan i dizajn.
Na primjer, ako želite imati cvjetnjak, izabrati mjesto koje vam daje dobar pogled, bilo iz svoje omiljene prozora ili od vrata (prednji ili stražnji). Lokacija svoj vrt bi trebao motivirati vas da vrt često i provesti negdje u vrtu. Razlog je u vrtu je jedna od najviše opuštajuće aktivnosti jer pomaže da se de-stres i opustiti se nakon dugog i napornog tjedna. Dobiti uvid u različite vrt planova i dizajna.
Vrt Planovi i dizajni
Čak i unutar minimalne prostoru možete imati šareni vrt, pod uvjetom da imate dobar dizajn plana. Jeste li čuli za pojam vertikalnih vrtu? To se smatra kao rješenje donijeti konkretne dvorištima i pust zgrade na život sadnjom biljaka vertikalno na zidove. Mnogi vlasti i nevladinih organizacija prihvaća taj koncept, kao i vertikalna vrtlarstvo donosi zelenilo u Gradu i biljke očistiti zrak.
Container Garden
Čak i ako nema puno prostora i dalje želite imati vrt, pokušajte kontejner vrtu. Ovo je jedna od najvažnijih preferiraju vrt planovi, gdje se uzgajaju biljke u posudama i loncima, umjesto u zemlju. Ovaj oblik vrtnog plana je privlačan za mnoge i prakticira gdje je tlo nije dobar ili neprikladan za uzgoj biljaka. Možete planirati da bi se kontejner vrt na trijem, rooftop i korake. Možete razviti ukrasno bilje, povrće, ljekovito bilje kao i mala stabla. Također možete dizajnirati raj za biljni i životinjski svijet leptira i hummingbirds u svoj kontejner vrt. Zbog pokretljivosti kontejnera, ovaj oblik vrtu žalbe na mnoge nadolazeće vrtlari.
Čvor vrt
Oblik vrt dizajn koji je postao popularan u Engleskoj za vrijeme vladavine kraljice Elizabete bila sam čvor vrt. Čvor vrtova s ​​popularnim na engleskom i francuskom jeziku domove. Čvor vrt je zamišljen kao po uzorak tepih ili tapiserija. Općenito, plan i dizajn čvor vrt će se sastojati od geometrijskih uzoraka i kratke Zaštita zimzelenog bilja. Tu su zatvoreni čvor vrtovima i otvoren čvor vrtovima. U zatvorenom čvor vrt, nema pristup u vrt odjeljaka. Pretinac mogu sadržavati šljunka ili pijeska. Dok je otvoren čvor vrt imati put i slatka mirisna bilja kao što su ružmarin, timijan, lavanda, kadulja ili posađeni u odjeljak geometrijskih oblika. Planiranje, projektiranje i održavanje čvor vrt je vremena i zamorno.
Granični vrt
Ako želite imati granice za vaš vrt koji također djeluje kao ograda, morate imati plan i dizajn. Neki od graničnog vrt planovi uključuju miješati i utakmicu, mjesečina vrtu, ruža-granica, ružičaste i ljubičaste granice, te žutim i zelenim vrtom. A granica vrt plan mogao biti je napravio kako bi lijep kontrast granice na svoj cvjetnjak ili povrtnjak. Inače, ako imate veliki prostor, na granici vrt plan mogao biti proveden u središtu vrta. Neki od cvjetnice biljke koje bi se mogla koristiti za granice vrt uključuju Moonflower, Artemisia i japanski paprati.
Obalni vrt
Obalni vrtu je popularan u obalnim područjima. Ako imate napraviti prekrasan vrt u obalnom području, morate imati biljke koje rastu u pješčanim tla i može izdržati more vjetar. Ukoliko planirate za vrt za svoju Beach House, nakon što ste odabrali stranice, granice vrt s lovora živica. Završava svog vrta granica može biti označena s korejskim jele. Neke od cvjetnice biljke koje su najprikladniji za obalne vrtovi su Geranium Stonecrop, Phlox and Delphiniums.
Rock Garden
Alpine ili stijena vrtovima koristiti stijena i kamenja kao temelj i biljke koje se uzgajaju obično su izvorni do stjenovite okruženja. The zapadnjaci nazivaju japanski rock vrtove kao zen vrtovi. Bonsai se može ugraditi u rock vrt. Plan rock vrt se na prirodnom padini ili terasu. Provjerite postoji dobar odvod odvod viška vode. Plan i dizajn rock vrt koji se može lako upravljati i održavati. Neki od biljnih sorti koji čine rock vrt su ljupke Snowcap rockcress, čokolada čip, burgundac sjaj, more roza, ljubičasta dragulj, Blue isječke, Snijeg-u-ljeto, Žuta led biljke i mnogo više.
Fairy Garden
Fairy vrt je vrt temu. Mnogi roditelji bi voljeli napraviti vrt bajke za svoju djecu. Nakon temu i mjesto za vilinski vrt su odlučili, možete dizajnirati i plan vrta. Vrt vilinski theme oslobađa mašte u male djece gdje se može pobjeći u maštati vila i Pixies. Postoje mnoge trgovine koje prodaju zalihe vilinski vrt, kao što su bajke vjetar otkucaji, feeder vila ptica, bajke kipovi, fontane vila, vila vikendice i kuće. Postoje vilinski svjetiljke koje funkcioniraju na solarnu energiju koja svijetli do kasno u noć. To bi se nečije dijete / djecu u začarani svijet vila. Nekoliko biljke koje raste u vrtu vila uključuju Hollyhocks, ružičaste ruže, povrće kao što su grašak, mrkva i rajčice, Foxgloves, Narcis, ružmarin, Tulipani i tako dalje. Šljunčana i kocka može se koristiti za utrti put unutar vilinski vrt.
Sjena vrt
Općenito, ako krajolik vrt je sjenovitih, mnoge biljke ne rastu dobro. Međutim, postoje biljke koje napredovati dobro u hladu. Ovisno o stupnju hladu, možete odabrati biljke da bi hladu vrta. Neke od biljaka koje su pogodna za shade vrt uključuju različite nijanse kukurijeka, Jacobs ljestve, novac biljka, Toad ljiljane i japanski slikano paprati. Foxgloves, Epimedium i geraniums su dodatni biljke pogodna za nijansu vrt.
Sezonski vrt
Ako želite imati cvijeće i zelenilo tijekom cijele godine, plan za sezonski vrt. Nakon što su projektirali vaš vrt, odaberite biljke koje želite rasti tijekom svake sezone. Razlog je, ukoliko želite tulips kao proljeće cvijet, žarulje moraju biti zasađena prije početka zime. Biljke kao što su Dame je raketa, janjetina uši, Delphinium i perčin su neke od biljaka koje cvijet u ljeto. U jesen, rasti biljke poput Ukrasne luk, azijske ljiljana, crv drvo, Purple različak, sibirski iris i Creeping floks. Tulipani, Pansies, Daffodils i maka bi dobro cvatu u proljeće. Prije početka sezone, morate imati ideju o biljkama koje želite rasti. Dobro planirani vrt sezonske bi cvijeće tijekom cijele godine. Također možete se odlučiti za nekoliko egzotičnim biljkama, kao što su orhideje, paprati i Bamboo.
Povrtnjak
Da imaju dobar povrtnjak, dobro planirati unaprijed. Odabir mjesta za povrtnjak je od najveće važnosti. Odaberite mjesto, gdje je obilje sunca. Isto tako, osigurati da kvaliteta tla i sustava odvodnje je dobro. Izbjegavajte vjetrovito područja, jer vjetrovi mogu razbiti biljaka i čine tlo suho. Iako planiranje povrtnjak, uvijek je bolje da su dobro održavani mali vrt umjesto velike zanemariti jedan. Sjeti se da fence vlastitog povrtnjaka držati životinje kao što su psi i zečevi van. Ogradu bi poslužiti kao sjenice, ako planirate da rastu rajčica, grašak i grah. Uvijek je bolje da raste povrće da je vaša obitelj voli da jede. Međutim, zapamtite da primjenjuju tehniku ​​plodoreda.
Vodeni vrt
Jedna od nadolazećih trendova posljednjih godina je vodeni vrtovi ili vode u vrtu. Vodeno vrt je jednostavno bazen vode, gdje možete imati vodene biljke i vodenih životinja, kao što su riba. Vodeno vrt treba planirati na temelju veličine prostora na raspolaganju i na sposobnost zadržavanja vode vrt. Ako je prostor manji, to je mudar da imaju mali bazen. Bazen bi mogao biti konkretan jelo ili plastičnu kadu napunjenu vodom. Mogli biste dodati značajke poput slapova, rockwork, rasvjeta, fontana i drugih ribnjak pribor, prema raspoloživosti prostora i stil krajolika koje ste odabrali. Neki od vodenog bilja redovito koristi su lokvanj, potočarka i Lotus.
Hidroponi vrtu
Još jedan vrtni plan koji je danas u modi, je hidroponi vrtu. Praksa uzgoja biljaka ili u visoko hranjivih tvari i obogaćuju kisikom voda je poznat kao hidroponi vrtu. U hidroponi vrtu, voda je gnojenih sa vodene otopine gnojiva i organske materije. Asteci i Inke koristiti ovu tehniku ​​u antičko doba. Danas, hidroponi vrtu je tehnika koristi u biološkim istraživanjima. Hidroponi vrtu setove su dostupne, ako namjeravate graditi hidroponi vrtu. Neke od biljaka koje rastu u hidroponi vrtu su baby mrkve, kupus, brokula, zeleni luk i mnoge biljke cvjetnice i biljnih biljke.
Herb Garden
Posvećuje prostor za rast biljnih biljke je poznat i kao biljke u vrtu. Redovnica i redovnika, kultivirane biljne biljaka u srednjovjekovnom razdoblju. Herbs se koriste u medicinske ili kulinarske svrhe. Neki od bilja uzgajaju u vrtu biljni su peršin, kadulja, timijan, metvica, zaljev, bosiljak, Rue i Mažuranića. Danas, mnogi od Ayurvedski zdravlje centri imaju vlastite biljne vrtove.
Vrt Landscaping
Vrt landscaping je projektiranje svom dvorištu ili ispred dvorišta svoje kuće napraviti vrt. Jedan od načina da poboljšate izglede svog vrta je po landscaping. Uređenih vrt dodaje vizualne ljepote u svoju kuću i također nudi učinak hlađenja na svoj otvoreni stambeni prostor. Vrt landscaping je hobi i za mnoge struke drugima.
Pejzaž dizajn će vam dati uvid u ono što je uređenje sve o tome.

0 comments: