Palm vrste drveća

Posted by sorav at 00:03

Thursday 13 October 2011

Palme pripadaju Palmae obitelji, te su zimzelene (uglavnom tropske) stabala. Obično, to su stabla jednog debla stabla s lišćem koje su pero ili fan obliku. Tih stabala su lako uočljive najveći svih vrsta palmi i dostupne su u obliku više od 2500 vrsta palme. Tih stabala popularno su krasile bazene, vrt vježbe, lječilišta, i sl. kako bi se postigla zadivljujuće tropske izgled. Veći palme se koriste za dodavanje dramatične izjave u vrtu, dok su manji dlanove uzgajaju gotovo svugdje u kontejnerima.
Vrste palmi; palme se dijele u dvije vrste ovisno o njihovoj strukturi lista. Dvije vrste su zrakast i listićima u obliku pera, pri čemu je zrakast tip značajke lišće ispruži iz središnje točke poput prstiju. The listićima u obliku pera tip, s druge strane, ima zaseban letaka koje se protežu od središnje stabljike strani. Osim toga, osnovna podjela ovisno o vrsti lista, palme se razlikuju u tome kako hladno Hardy su i kako visoki rastu.
Zrakast Vrsta; Lady palme: Ova vrsta palmi se pojavljuju više kao bambus grude, a najkraći od vrsta palmi dospijevaju na visinu od 4-8 noge. Tih stabala radije nijansu prigušenog svjetla i imaju sposobnost da izdrže temperature od 22 stupnjeva celzijusa. These dlanovima lice s grubim gaće, tamno obloge i duboko zeleno lišće. Njihova mala veličina čini ih omiljene zatvoreni biljka izbor. Ti dlanove radije mnogo vlage, posebno u vrućim ljetnim mjesecima.
Kupus palma: Ovaj tip obuhvaća palme koje su dobro pogodna za upotrebu kao kadriranje stabla ili kao ulica plantings. Tih stabala su idealni za more spotova i može poletjeti uvis to visine od oko 90 metara daje slavno izgled. Stablo kupus dlan je stanje stablo Južne Kalifornije i Floride. Osim toga, ona također čini svoje prisutnosti na Floridi je velika pečata i Južnoj Kaliforniji zastavu. Kupus dlanove značajka sićušne, sjajne, zelene do crne plodove i raste dobro u močvare, obalna područja i močvare.
Florida Silver Palm: Ovo dlanove općenito koriste se za ukrašavanje u nekoliko krajolik dizajna. Oni su otporni na sušu s visokim soli toleranciju, što je razlog zašto su favorizirani as more izbora. Tih stabala dopire do visine od 25 metara i imaju velike, naizmjenično, širenje listovi koji su gužve na vrhu stabla.
Washington palme: Ovo dlanove brzo raste, visok, krajolik dlanove. Također poznat kao meksičke ventilator dlan, to su porijeklom iz meksičke pustinje, gdje oni imaju tendenciju da rastu u blizini stalno, površinske vode izvora. U sjevernim područjima Floride, ova palma je vrlo izdržljiv, podnijeti temperature nekoliko stupnjeva ispod nule, bez nailazeći bilo značajnijeg oštećenja.
Vrsta listićima u obliku pera, Palms Datum: Ovi višegodišnji stabala su općenito visoka stabla s dugim pernat lišće, pada forme uzoraka na drvenim deblo. Ženske datum dlanove početi nositi datume kad su prisustvovati dobi od pet godina (prosjek) od trenutka sadnje izdanak. Prekrasna datumi rasti u velikoj razredi na vrhu debele datula gaće. Datum palme doći do dobi od gotovo 150 godina, a primjerci su savršeni da raste uz ceste i putovi u redovima.
Royal Palms: Ove dlanovi su okićen dlanova s ​​veličanstven zraka, a mogu postići visinu od oko 100 metara. Ovi tipovi palme su porijeklom iz čempres močvara i zahtijevati obilje zalijevanje i sunčano uvjetima. These graciozan drveće posjeduju sol pljusak i prkosan u vjetar. Najbolji dio o ovom dlan je da gotovo svi njegovi dijelovi mogu se koristiti u nekim ili drugi način. Royal dlanovi su pogodni za uređenje putove, kao i prtljažnik je praznina grana.
Macarthur Cluster Palms: Ovi palma vrste su dobro pogodna za rast u staklenicima i vrtovima zatvoreni. Oni rastu u grozdovima, čime se također spominju kao klaster palme. Macarthur klaster dlanovi su porijeklom iz Australije i raste dobro na indirektan suncu (niska svijetlim) iz Istoka i Zapada / jug. These palme dostići visinu od oko 25 metara.
Butia Palms: Ovi palme dosegnuti visinu od 10-20 metara po dospijeću. Oni imaju svijetlo zelene do plavkasto zeleni listovi listićima u obliku pera, koji su oko 2-4 metara. Butia dlanovi su sporo rastući niz. Listovi su svjetlo zelene do plavkasto sivo. These dlanovi su jedan od hardiest pero dlanove, jer oni mogu tolerirati temperaturama kao niska kao i?10 stupnjeva C.
Queen palme: Ove elegantne, tropske palme stabla su starosjedioci u Južnu Ameriku, a jedan od najatraktivnijih naširoko koristi palmi u svijetu. Oni se uzgajaju u ulicama i parkovima tropskim i suptropskim područjima, a također se mogu narasla kao kućne biljke. Queen palme može postići visinu od 50 metara, a tijekom proljeća, upadljive cvat se proizvodi. Slavna žutim cvjetovima se pojavljuju u grozdovima dugim visi s drveta. Queen dlanove umjereno može tolerirati suše, te su također osjetljivi na uragane i jakim vjetrovima.
Navedenih vrsta palme su samo vrh ledenog brijega. Postoji bezbroj sorti palmi raste širom svijeta. These palme su savršeni da bi o tropskoj pogledajte u blizini bazena, spa centrima i povlačenje. Ovisno o uvjetima okoline u regiji, može se odabrati odgovarajuću vrstu stabla palme.

0 comments: