Sprinkler sustav Rješavanje problema

Posted by sorav at 16:51

Monday 24 October 2011

U vrtu prskalice uglavnom su spojeni na vrtnih crijeva i imaju dobar broj rupice ili cijevi za posipati vode u svim smjerovima. These prskalice se također može koristiti za travnjaka i važni opreme koji će pomoći u travnjak skrb. Ovdje, u ovom članku ćemo pokušati dobiti u sustav navodnjavanja za rješavanje problema procesa, čuvanje tih zajedničkih prskalice na umu. Međutim, prije nego što počinje sa rješavanje problema jedan sustav navodnjavanja, neka nas pokušati razumjeti ono što su osnovne komponente u sustav navodnjavanja. Pogled u osnovne komponente, će nam pomoći u identificiranju problema još preciznije, a time i pomoći nam saznati kako popraviti sprinler sustav.
Sprinkler sustav, osim sprinkler, u sustav navodnjavanja, postoje tri važnije komponente. Tu je motor za rotirajući prskalica, tajmer sklop za kontrolu slike za uključivanje i isključenja i naravno, jedan ventil. Sad, probleme povezane s sprinkler sustavi imaju svoje korijene u jednoj od tih komponenti sprinkler sustav. Let us pokušati razumjeti različite probleme koji mogu nastati, njihovi mogući uzroci i postupaka za otklanjanje poteškoća.
Problem # 1: Sprinkler sustav počinje Zalijevanje na nedefiniran i neželjene Times
Rješenje:, a problem leži timer sustava. Višestruki početak puta vjerojatno bio postavljen. Provjerite program za sustav i samo ostavite jedna od vremena početka uključena. To je jednostavniji put za rješavanje problema ovaj problem. Međutim, ako nemaju odgovarajuće stručnosti, bolje je da se obratite osobi koja razumije programski kod, provjeriti programski kod.
Dvije Problem #: travnjaku Nije zaliven na All
Rjełenje:; Tu može biti nekoliko razloga za ovaj problem. Prije svega, check out za najčešće uzroke i pokušati ih otkloniti. Provjerite je li u sprinkler je priključena na napajanje. Ako to ne problem, a zatim provjerite je li timer uključiti ili ne. Za uzimanje ova dva koraka, ne trebate bilo kakve tehničke ekspertize. Ali ako je problem ne zbog ovih razloga, onda ste u škripac. Tu je vjerojatno neki problem s jednom od elektroničkih komponenti vašeg sprinkler sustava. Provjerite je li pregorio osigurač je. U slučaju pregorio osigurač, sve što morate učiniti je zamijeniti osigurač. Ako ste okrenuti taj problem osigurača uzimajući cvijetu redovito, onda trebate zamijeniti ventil solenoid. Druge komponente, koje mogu uzrokovati ovaj problem su neispravan sensor uređaja ili transformatora. U oba je slučaja, morate zamijeniti ove komponente. Ukoliko postoji problem sa ožičenje koje dopire brojilo ili ventil, onda morate zamijeniti žice.
Problem # 3: Voda iz Sprinkler Poplava Travnjaci
Rješenje:, Ako vode iz rasprskivač is poplave travnjak ili vrt, onda postoje dva moguća razloga. Ili mlaznicu ne radi ili nedostaje, ili sprinkler glave je neispravan. U svakom slučaju, jedino rješenje je moguće zamjene neispravne opreme. Morate provjeriti koja od ove dvije komponente je uzrok problema i zamijeniti iste.
Problem # 4: sprinkler ne jednoliko moguke izbjeki cijeli travnjak
Rješenje: Ti se bave jednim od rotora problema prskalice, morate imati primijetio da se u većini tih slučajeva u sprinkler ne može okretati za čitavih 360 °. U takvim slučajevima ćete primijetiti da postoji neki problem s glavom ili sprinkler mlaznice ne radi ispravno. Drugi razlog može biti da je tlak vode nije dostatna za okretanje prskalica. U takvim slučajevima, morate ili zamijeniti rasprskivača i mlaznica, ili jednostavno podijeliti cijelu zonu u dva dijela. To će riješiti Vaš problem. Prije nego što idete za zamjenu prskalica glave, pravedan ček ako ima bilo koji krhotine zaglavi na njega. Ako je to slučaj, nećete morati zamijeniti prskalice, ali jednostavno očistiti rasprskivač glave četkom.
To su neke od uobičajenih sustav navodnjavanja postupke za rješavanje problema. Postoji mnogo drugih problema koji svibanj ustani, koji mogu imati svoje korijene u programskom kodu timera. Rješavanje jednog problema sprinkler sustava u takvim slučajevima, može biti vrlo teško i možda trebati odgovarajuće tehničke ekspertize. Ove vrste sprinkler sustava za rješavanje problema ne bi trebao biti navedena u DIY zadataka.

0 comments: