Promjena Prezime nakon udaje

Posted by sorav at 08:47

Monday 20 February 2012

To je godina staru tradiciju da mijenja prezime nakon vjenčanja i nakon gotovo posvuda diljem svijeta. Muž prezime postaje službeni prezime nakon braka žena, međutim, ovu odluku o promjeni imena u cijelosti ovisi o ženi. To nije ni pravno ni etički obavezna. Jedino ako mladenka želi provesti promjene prezimena nakon vjenčanja, ona mora slijediti određene korake kako bi promijenili prezime nakon braka.
Ne postoji takva pravila u knjizi zakona u kojem je obavezno za ženu da promijeni svoje djevojačko prezime u muževo prezime nakon braka. Većina žena to učiniti iz društvenih etiketa, ili iz pristojnosti. Danas postoji rastući trend žena čuvanje njihove djevojačko prezime i hyphenating sa svojim mužem prezime. To uglavnom rade žene koje imaju svoj individualni identitet ili ako je njihovo ime je brand u sebi i dobro je poznat diljem svijeta. Mnogi radije zadržati svoje djevojačko prezime netaknut čak i nakon vjenčanja. Tu je i mogućnost korištenja vaše djevojačko prezime kao srednje ime. Još je moguće, ali rijetko je opcija za muža da promijeni svoje prezime nakon braka svoje supruge prezime.
Očigledno, zakon knjige omogućuju vam da promijenite ime bilo kada i na bilo koji način želite. Svaki put za vrijeme svog života, zbog bilo razloga, vi ste dozvoljeno da promjeni svoju prvu, kao i prezime. Oba imena ili bilo ne svibanj imati bilo koji odnos sa svojim roditeljskim imena. Iako zakoni mogu se razlikovati od mjesta do mjesta, to je malo i postupak ovisi skladu s tim.
Za takve velike promjene, postoji stroga procedura koja se mora slijediti i promjenu imena mora biti pravna. Također, budite oprezni da je novo ime koje ste izabrali ne predstavljaju neke osobe koja je pod pravnim komplikacijama bilo koje vrste. Trebao bi imati samo slova i ne treba se sastojati od bilo koje opscene riječi.
Nadam se sljedeće smjernice će vam pomoći u procesu mijenja svoje prezime legalno.
Kako promijeniti Prezime nakon udaje
Korak 1: Proces mijenja ime počinje iz ureda socijalne sigurnosti. Prije toga morate ispuniti online obrazac za promjenu imena, koji je dostupan na web-socijalne sigurnosti. Uzmi ispis obrazac i ispunite ispravno.
Korak 2: Sljedeći korak je da se u potpunosti ispunjeni obrazac, zajedno sa svojim socijalne sigurnosti kartice, brak licence i vozačke dozvole / putovnice (ili bilo koji drugi photo ID dokaz), na Social Security Ureda. Oni će izdati privremenu socijalnu sigurnost kartica za vas sa svojim promijenio ime. Također, uprava Social Security će obavijestiti Internal Revenue Service (IRS), o toj promjeni, u roku od 10 dana.
Korak 3: Sljedeći važan dokument koji zahtijeva promjenu imena nagovještavanje je vaše vozačke dozvole. Idi na odjel motornih vozila s privremenim socijalne sigurnosti kartice, vozačka dozvola i licence za svoj brak učiniti potrebne izmjene na vozačku dozvolu.
Korak 4: Posljednja, ali ne i najmanje važno, promijeniti ime mora biti prenijeti na obitelj i prijatelje kao i sve druge institucije koje imate poslovni podudarnostima, kao što su banke, kreditne kartice tvrtki, vaš trenutni poslodavac, osiguravajuća društva, mobilne tvrtke, putovnica ured, itd.
Postupak se mogu razlikovati od države do države i stoga, to bi trebao biti potvrđen od strane lokalnih vlasti. Promjena imena ili promjene prezimena nakon vjenčanja je velika odluka i mora biti učinkovito provesti drugi, to može izazvati neke neželjene pravna pitanja. Uživajte u prijelaz iz 'Miss' u 'gospođa' i sve najbolje za vas!

0 comments: