Porodni dopust zakoni i politike

Posted by sorav at 06:20

Sunday 26 February 2012

Porodni dopust je razdoblje u kojem zaposlenik koristi dopust za neko vrijeme prije i nakon rođenja djeteta. Svaka tvrtka, bilo javna ili privatna, ima pravo slijediti porodni dopust politike koji dolaze iz obiteljske medicine Ostavite zakona (FMLA). Ovaj čin je donesen od strane US Department of Labor's zapošljavanje standarda uprave u 1993. Ovaj čin definirano ostaviti pravila za tvrtke koje imaju više od pedeset poslodavaca kao što su bolovanje, odmora, porodnog dopusta, itd. Svi tvrtke moraju pridržavati pravila o FMLA, međutim, ne može biti nekih promjena u skladu sa HR politike tvrtke. Zakoni na porodni dopust pravo trudnica od najmanje 12 tjedna dopusta. The FMLA vidi da je da svaki zaposlenik prima ovo ostaviti bez straha od gubitka posla. Stoga je potrebno za svakog zaposlenika da imaju adekvatne informacije o porodnom dopustu zakone i politike.
Podobnost, prema Zakonu o rodiljnom dopustu majki, trudnica ili osoba koja će usvojiti dijete mora biti dano dvanaest tjedna, odnosno 3 mjeseca rodiljnog dopusta, bez platiti tvrtka ona radi u. Međutim, da bi bili prihvatljivi za ovo dopusta, radnik ima za dovršetak najmanje 12 mjeseci u toj tvrtki i trebali su radili za 1.250 sati na tom mjestu. Iako to ostaje temeljni zakon na porodiljni dopust za gotovo sve države u Americi, broj listova koji se može poduzeti da se razlikuju od države do države. Na primjer, u Tennesseeju, politika rodiljni dopust omogućuje ženi da ide na dopust 16 tjedana za porod.
Suzbijanju diskriminacije, svaki poslodavac također dolazi pod Trudnoća diskriminacije, što ih zabranjuje napraviti razliku između zaposlenika koji je trudna i drugima. Iako gotovo sve tvrtke se pridržavati tog pravila, bilo je slučajeva gdje su ljudi izgubili svoja radna mjesta ili šanse za promociju, jer su trudne. Poslodavci bi trebali zapamtiti da se takve vrste diskriminacije je nezakonita i može ih staviti u pravne nevolje.
Prednosti porodiljni dopust politike; iako nitko ne može biti plaćen za vrijeme rodiljnog dopusta, poslodavac mora nastaviti plaćanja zdravstvenog osiguranja zaposlenika. To osigurava da je osoba osigurana čak i kada ona ne može doći na posao. Kao i za vrijeme porodiljskog odsustva, zaposlenik ne prima plaća iz tvrtke, mnoge žene odlučiti za kombinaciju plaća lišća koje uključuje odmor plaća, bolovanje, rodiljni dopust, kratkoročni invalidnosti, itd. Međutim, tvrtke u nekim državama u obzir porodiljni dopust u kratkom roku kategorija invalidnosti, gdje zaposlenik će biti isplaćena neki postotak od plaće za razdoblje kada je na dopustu, najvjerojatnije za šest tjedana ili 8 tjedana, ako se dostavljanje komplicirano.
Kada se prijaviti na porodiljsko odsustvo?, A FMLA zahtijeva zaposlenik dati pisani zahtjev tvrtke, najmanje 30 dana prije uzimanja dopusta. Međutim, u slučaju porodnog dopusta, da bi bilo bolje razgovarati s poslodavcem o dopusta nakon prva tri mjeseca trudnoće ili u vrijeme jedan je podnijela zahtjev za usvajanje. Neki poslodavci također zahtijevaju da zaposlenicima da posjetite tvrtku redovito tijekom dopusta prijaviti se na njihovo stanje i njihov očekivani datum ulaska.
Iako trudnoće diskriminacija još uvijek postoji u mnogim mjestima, au novije vrijeme mnogi poslodavci su napravili fleksibilne lišće i radni uvjeti za zaposlenike koji su očekivali. Međutim, kako bi se izbjeglo rođenja djeteta utječe na nečije karijere, to je vrlo bitno znati porodni dopust zakonima zemlje, kao i tvrtke.

0 comments: