Javora - javorovog stabla sorti

Posted by sorav at 00:36

Monday 27 February 2012

Maple stabla se svrstavaju u obitelj svoju, Aceraceae. The javorovog stabla se izdvaja u svojoj identifikaciji zbog svoje izrazito oblikovanih i uređen lišće. The javorovog stabla listovi su u obliku palme, plijesni i lobed u zelenoj boji, crvena, narančasta i / ili žute nijanse koje su uvijek zapanjujuće učinak na promatrača. Stablo nosi male cvijeće, ovisno o njegovu raznolikost. Cvjetovi su nošen u grozdovima, s malim friuts. Javorovog stabla dolazi u širokom rasponu od vrsta. Neki od najpopularnijih javorovog stabla sorte su navedene u nastavku za vašu informaciju i znanje. Više o javorovog stabla činjenice
Javorovog stabla sorti
Šećer Maple (Acer saccharum): Šećer javor su omiljene među landscapers jugoistočne Kanade i New England za njihovu čudesnom pad boja s mješavinom žute, narančaste i crvene boje. Spori su uzgajivači koji mogu dosegnuti visinu od 50 do 75 metara, sa širenjem 30 do 45 metara. Njihovi listovi su 3-5 cm širok, pet lobed sa svijetlo zelene boje na gornjoj površini i nijansu lakši ispod. Oni su u obliku potkove nose dvostruko krilati plod koji dospijevaju u jesen. Oni više vole pun do djelomičnu sjenu i dobro drenirano tlo. Višak vode nastoji njihovu trulež debla, a manje vode dries out lišća.
Javor (Acer rubrum): Od svih sorti javor, javor je prvi koji ukazuju na pad pristup s cluster cvijeća i promjene u boji listova. Ona raste u piramidalnog oblika, postizanje zaobljeni oblik krune nakon dostizanja zrelosti. To je listopadni u prirodi s trokutastim obliku listova koji su 2 do 5 inča širok i imaju 3 - 5 režnjeva. Pad boje su žuta, žuto-zelena i nijanse narančaste i crvene boje. Zrele ostavlja vrlo blijed pojavljuju na donjoj. Plod nosi je u obliku slova V i dvostrukim krilima. Oni su umjereno growers koje rastu dobro u punom suncu, kao i djelomičnu sjenu. Oni nisu vrlo nemiran o vrsti tla koje rastu u: pješčana ilovače do gline, odgovara im sasvim u redu.
Florida Maple (Acer barbatum): Indijanci u Sjevernoj Americi, na Floridi javor je bjelogorično drvo koje može dostići visinu od 50 do 60 metara. Stablo je ovalnog oblika i odličan za pružanje hladu. Njegov pad boje su prigušen žute ili narančaste. Lišće Florida javor su mali i kompaktni i lako se može razlikovati od drugih javorovog stabla kao i njihovi rubovi okrenuti prema nešto. Ovisno o klimatskim i zemljišnim uvjetima, Florida javor može alternativni rast od umjerene do brzog. To zahtijeva puno sunca i vlažno, dobro drenirano tlo. Kompaktni zemljišta koči njegov rast.
Kreda Maple (Acer leucoderm): A Kreda javor, također poznat kao pomlatka javor je manja verzija od šećera javor i često zbunjeni da se potonji je podvrsta. To se zove Kreda zbog svoje glatke kredast bijele kore se nalazi na zrele drveće. To je spor uzgajivač, zahtijeva punu sunca i vlažno, dobro drenirano tlo. To je naširoko koristi kao ulica stablo za stvaranje putova, jer je suša tolerantni i male visine: od 25 do 30 metara i oko 25 metara širok. Easy to rasti, sa spektakularnim padom boja koje se kreću od žuto-narančaste do duboke crvene boje.
Black Maple (Acer nigrum): The Black javor je također poznat kao Hard javor, Rock javora i javora Crna šećer i vrlo je sličan šećera javor u većini svojih raste, staništa i tla potrebe. Kore zrelog Crna javor je tamnija siva ili crnkasta u odnosu na druge javor. Njegova lišće je gušća, stoga, treba veliki prostor da se širenje na vrhu. Listovi su uglavnom tri lobed s malim zareza i dlakav ispod s droopy izgled. Njegov pad boje su uglavnom nijanse žute. Voće u paru krila da niču iz strane jednog inča dugo sjeme. Prosječna visina Crna javor kreće između 30 do 40 stopa.
Silver Maple (Acer saccharinum): Silver javora će ubrzano rasti dok ne dosegne zrelost. Mature stabala može dobiti visinu u više od 100 metara. To je poznato kao srebro uglavnom zbog 3 do 6 inča širok, pet lobed lišća koje su srebrno donjoj i to je jedini javora imati nijansu smeđe boje kao njegova pada. U rano proljeće, stablo nosi mali cvijeće s bojama koje se kreću od zelenkasto žute do crvene. Plod je u obliku slova V i dvostrukim krilima, sa široko divergentnih krila i dva sjemena. U većini slučajeva, često pada off. Srebrni javor uspijeva dobro u cijelosti djelomične suncu i u bilo kojoj vrsti tla.
Bigleaf Maple (Acer macrophyllum): Bigleaf također je popularno poznat kao listača javor i javor Oregon i to je višegodišnja stabla. To se prvenstveno uzgajaju za hlad i javorov sirup (izvađen iz SAP). To je poznato kao Bigleaf uglavnom zbog svojih velikih listova koji se kreću negdje između 12 do 24 inča. Raste aktivno u proljeće i ljeto godišnja doba. Sredinom proljeća, stablo je na svom vrhuncu procvat vrijeme s voćem i sjemenkama raste sve preko njega do jeseni, kada je lišće žute i magenta. Iako to može rasti u širokom rasponu klimatskih i zemljišnih uvjeta, potrebno je tlo koje se mogu zadržati puno vode.
Canyon Maple (Acer grandidentatum): Canyon javor također poznat kao Bigtooth Maple (i mnogih drugih poznatih imena), je srednja stabla koja može dosegnuti visinu od 30 do 40 metara, koji traje dosta dugo jer je jako sporo raste stablo. Stablo se kreće u svezi kvalitete: to bi mogao biti žbunast multi-stabljikom drveta ili jednom stabljikom stablo. Kanjon se široko koristi u krajolik dizajna kao njegov pad su boje živopisne narančasto-crvene do crvene i raste dobro u većini tla uvjetima i hladno je tolerantan. Plod je žute boje, u obliku slova U i dvostrukim krilima.
Vine Maple (Acer circinatum): Vino javor je mali stablo, više kao grm, koji postiže visinu od samo 20 metara. Kada se to javor nije pruned, to klice krive grane da trag dolje, dajući mu vrlo vinove loze kao što su izgled, otuda i ime. Tijekom jeseni sezone, lišće postaje spektakularan crvene i narančaste koje krasi zaobljena grane. Oni činiti dobro u hladu djelomična ili punu i vole vlažno tlo. Vine javor ne može tolerirati suše kao uvjeta, kao i temperature ispod 13 ° F.
Prugasta Maple (Acer pensylvanicum): lišće prugastog javora su kružni, 5 do 8 inča dugo i tri lobed. To je poznato kao Prugasta zbog svoje istaknute bijele pruge po dužini na kore da uključite crvenkasto smeđa nijansu po dospijeću. Njegova pruge razlikovati ga od drugih javor vitica. To je malo drvo koje raste samo do 30 metara u visinu. Raste najbolje u zasjenjenom i cool područja i zahtijeva dobro drenirani pješčane ilovače.
Ostali Maple vrste drveća
Japanski javor Tree (Acer palmatum): Japanski javor stabala se sporo rastu javora koji zahtijevaju svjetlo sjene i vlažnog tla. Oni su najviše amazing lišće pada boja: žuta, bronca, ljubičaste do crvene boje jeseni, a crvene do ljubičaste boje cvijeća. Pročitajte više na japanski javor Tree Care.
Paperbark Maple (Acer grizeuma): Ovaj javor uspijeva na suncu na djelomičnu sjenu, a preferira vlažan, dobro drenirano tlo. Ovo stablo se ne može tolerirati uvjetima suše. Listovi su trifoliated s jarko crvene i narančaste boje pada. Papir Bark je jedna od posljednjih javor razvijati pada boji.
Koloseum Maple (Acer cappadocicum): Koloseum javor naraste između 20 do 30 metara i ima normalne vode i tla uvjete za njegov rast. To je brzo rastuća javor koji se pretvara u zlatno žute jesen sezone. Njezini cvjetovi su dosadno u boji i cvatu sredinom proljeća.
Norveška Maple (Acer platanoides): Norveška javorovog stabla lišće su pet lobed s oštrim točaka koje požutjeti u jesen. Ovaj javor preferira punom suncu, pješčana tla te je vrlo tolerantan prema vrućim suhim uvjetima. Valja zelenkasto žute boje cvijeća u rano proljeće.
Fullmoon Maple (Acer japonicum): Fullmoon javor raste u umjerena do spor tempo i postigne visinu od oko 30 metara. To je multi-grananje stabla koja se okreće kesten-crveno u jesen i nosi bijele i kesten cvijeće na dugim peteljkama u mjesecu travnju.
Amur Maple ((Acer ginnala): Amur javor je visoki grm koji može narasti do 25 metara u visinu. Listovi su mali i tri lobed. Ova raznolikost može se uzgajati kao visok živica i obrezivanje stabala javora nije teško kao što Amur je vitko grane. Oni su okrenuti grimiz crveni u jesen sezone.
Više o vrstama javora
Javor stablo je očima gledati u jesen sezone. Većina javorovog stabla sorte mogu se kupiti od znan biljka za sadnju rasadnika gdje se također mogu dobiti informacije o njihovu brigu, zahtjevima i klen drvo bolesti su podložni.

0 comments: