Toplina Pumpe - Kako Oni Work

Posted by sorav at 20:41

Friday 23 September 2011

Toplina pumpe su uređaji koji se koriste kako bi bilo topline ili hladno mjesto. Mjesto može biti vaš dom, ured ili neki drugi područje svoje kuće. Zanimljivo je da se toplina pumpe može se koristiti i za toplinu i ohladi kuće. Kada se toplinske pumpe djeluju kao grijač, oni izvući potrebne topline iz okolnog zraka ili sa zemlje, i topla prostorija, a preokrenuti proces se obavlja u prostoriji za hlađenje. Jednostavno navedeno, kada djeluje kao rezno ulje, pumpi toplina izvući topline ili topli zrak iz sobe i na taj način čine ga hladnije. Toplinske pumpe su uređaji i osebujna su vrlo efikasan u njihovom radnom. U potrazi za riješiti sve veće globalne energetske krize, dizalice topline može bolje koristiti kao alternativni izvor energije za kućanske aparate i urede. Toplotne pumpe daju odličan odgovor na područjima gdje se nalazi blagu klimu. Instaliranje crpke vrućine mogu vam pomoći uštedjeti na proračunu, od teških troškove klima uređaja i peći. Postoje mnoge vrste toplinske pumpe, kao i izvor topline pumpe zrak, tlo izvor toplinske pumpe i geotermalne dizalice topline. Let's raspraviti njihova rada i razumjeti različite aspekte dizalice topline - kako oni rade.
Geotermalna Heat Pumps - Kako oni rade, Geotermalna energija je energija što je zakopani duboko ispod Zemlje. Kao ime sugerira, geotermalne je izvedeno iz grčkih riječi 'geo' (Zemlja) i 'termos' (toplinska / toplina). To je činjenicu da duboka podzemna Zemlje temperature nalazi se između 50 do 700F. Geotermalnih energetskih obično je korisno u područjima u blizini ploča tektonske granice, kao magma blizu ove lokacije often raste blizu površine. Geotermalna energija i prednosti sada glavna tema istraživanja i znanstvenici pokušavaju iskoristiti taj oblik energije u najvećoj mogućoj mjeri.
U geotermalne toplinske pumpe, bez goriva je potrebno za opskrbu topline. Umjesto toga, kako je navedeno toplinske energije Zemlje se isporučuje kroz cijevi na određenom području gdje topline je potrebno. Kako je toplina isporučuje velike udaljenosti? Dobro, postoji niz cijevi, poznat kao navoja koji su instalirani ispod površine jezera ili podzemne Zemlje i uz pomoć tih cijevi, toplina dolazi do kuće. Morate imati primijetio cijevi potopljene u rijekama i jezerima na mnogim područjima, gdje je geotermalne toplinske pumpe su naširoko koristi. Kad vrućina dospije do svog odredišta, na električni pogon kompresore i izmjenjivače topline koncentrirati toplinske energije. This koncentrirani oblik toplinske energije je na višu temperaturu, a to konačno je izdana unutar kuće. Unutar kuće, branched ductworks distribuirati toplinu raznim sobama.
U ljetnoj sezoni, geotermalne toplinske pumpe izvući viška toplinske energije iz kuće i omogućuje Zemlja može apsorbirati. Njegovih radnih je točno sličan onom klima uređaja, koje vode viška vrućeg zraka iz kuće i puhati hladni zrak u sobama!
Ground izvor topline pumpe - Kako oni rade, a tlo izvor topline pumpe se koriste u domovima i radnim mjestima. Tipičan tlo izvor topline pumpa se sastoji od prizemlja petlje, a toplinske pumpe i sustava raspodjelu topline. Tlo petlji sastoje se od plastičnih cijevi, koji su ukopani u zemlju. Općenito, cijevi ili su zakopane u bušotinama ili horizontalni rovovi. Međutim, vertikalni i slinky petlja sustav također koristi u mnogim mjestima. Cijev je ispunjena s mješavinom vode i antifriza, koja cirkulira u petlji koja je pokopana u vrt ili neki drugi pogodan mjestu. Kada tekućina putuje oko petlje, ga apsorbira toplinu energiju tlo. Duljina petlje ovisi o količinu topline trebate i veličini vašeg doma. Kako je spomenuto, petlja je smotan u kanalima (2 metra dubok) ili položi stan, a ako imate manje prostora, onda okomito može instalirati petlje do dubine od oko 100 metara. Efikasnost topline tlo izvor pumpa se mjeri faktor naziva koeficijent uspješnosti, to je omjer količine električne energije i topline proizvedene.
Toplinske pumpe su troškovno učinkovite, efikasan i eko-prijateljski. Međutim, toplinske pumpe kao zemlju pumpe izvor heat-a, zahtijevaju električnu energiju i na taj način su definitivno izvor trajati. Ipak, toplinske pumpe se smatra održiv opciju za rješavanje energetske probleme.

0 comments: