Povrće Vrtlarstvo Savjeti

Posted by sorav at 15:29

Monday 19 September 2011

Home vrtu, bilo da se radi povrće ili cvijet u vrtu, vrlo mnogo u običaj tih dana. Vrtlarstvo kao hobi ili razonodu pomaže u de-ističući. To pomaže da se jasno jedan um nakon napornog raspored rada. Ako imate mali dvorištu ili ispred dvorišta, možete imati povrtnjak ili čak cvjetnjak. U povrtnjak, možete rasti sezonsko povrće i voća. Bilo bi izvrsna ideja da žetvu vlastite povrće kada postoji inflacije i cijene hrane su ogromna. Kad imati svoj vlastiti povrtnjak, povrće će biti organski because organsko gnojivo bi se mogla koristiti. Evo nekoliko savjeta povrća za početnike kao i za profesionalne povrća vrtlari.
Neki Povrće Vrtlarstvo Savjeti
Prvi i svega stvar trebate učiniti je krajolik ili dizajn vaše vrt prakticirati plodored. Plodored bi osiguralo sprječavanje zarazne bolesti postrojenja njegovo širenje na druge biljke. Možete planirati out povrća koje bi želite biljka. Ako ste amater, uvijek se može dobiti pomoć od stručne osobe.
Kad ste se odlučili imati povrtnjak, do tlo, uklonite korov i dodati prirodnih stajnjaka i do opet. Mokri povrće krpa za nekoliko tjedana i do patch opet prije sadnje povrća mladice. Ovaj postupak će pomoći smanjiti godišnje korova.
Nije moguće imati kontinuirani cjelogodišnje opskrbu istog povrća zbog sezonske varijacije. Međutim, ako želite žetve istu vrstu povrća za dugo razdoblje, praksa interval sadnja povrća u jednom dvotjedno. Povrća biljke kao što su grašak, kukuruz i grah može biti posađeno as interval usjeva.
Ako vaš dvorištu je prostran, možete planirati za grupne usjeve dijeljenjem vrtu u blokove. To je mogli biljka povrće slične sorte i imaju gotovo isti roka berbe. Inače biste mogli biljka dvije ili više vrsta povrća koji imaju različite berbe datume produžiti sezonu bilo koje povrće.
Sjeti ne rasti previše istog povrća koja ne može biti pohranjeni za dugo i mora bio jede svježe. Primjerice, rotkvica, mrkva i tako dalje.
Ako ste narasla mladice bilo povrća u drugačijem patch, osigurati da presaditi samo najbolji mladice. To jest, mladice onih su bolesti-free, zdepast i jaka. Molimo Vas da se izbjegne mladice koji su dugonog i slabe.
Ako kupujete mladice od vrtić, odaberite one koje su bez kukaca oštećenja i su zdravi.
Jednom su mladice transplantiranim, osigurati vode mladice s vodom topljivi starter gnojiva. Mogli kupiti gnojiva iz biljka rasadnika. Izmiješati dvije žlice vode topljivi gnojivo s jednim galon vode. Transplantiranim mladice treba ovlaži uz šalicu ovog otopine na alternativni dana. Zaboravite vode oko baze presadnica redovito.
Povrće vrtu je hobi za neke, dok je život za druge. Bilo je to hobi ili zanimanje, ima vrtlar oduprijeti iskušenju da biljka previše biljaka. Držite vrt korova besplatan i orositi ga svakodnevno.

0 comments: