Konstruktivne kritike

Posted by sorav at 10:43

Thursday 22 September 2011

Kritike, obično uzima kao sinonim za neodobravanje izražene ističući nečije pogreške, zapravo može biti promišljene analize ako je učinio konstruktivno. Konstruktivna kritika je izraz suosjećanja prema osobi čije je djelo jedna je kritizirati. Konstruktivne kritike često imaju zdrav odnos s osobom oni kvalificirati za kritiku. Srdačan odnos između kritičara i kritizirao pomaže obje strane ručke konstruktivne kritike na pravi način.
Kritika u obliku nenamjerne ali opasan presuda svibanj biti teško za kritičar dati i kritizirao primiti. Ali ako se uzme u pravoj duhu, ona zapravo mogu pomoći. Konstruktivna kritika može biti pozvan kao kritičko vrednovanje djelo i može pomoći u poboljšanju. Konstruktivna kritika je već nužnost svakog novog posla. Ona pomaže tvorac djelo izvedem poboljšanja u radu, to pomaže kreator dobiti njegov / njezin rad analizira kreativne kritike. Konstruktivnu kritiku da služe svoju svrhu to je važno za obje stranke da se bave kritikom s pozitivnom duhu.
Kritičar treba shvatiti razlog iza svoje kritike. Nije točno da je kritizirati nešto samo za pakao od toga. Poznavanje područja rada, stručnost u polju daje osobi pravo da kritizira radove koji dolaze pod tom polju. Jedan bi trebao kritizirati samo one radove o kojima je on / ona je duboko znanje. Plitko informacije o temi, samo znanje neke stvari okolnih predmeta i predrasude da osoba nosi o drugu osobu ili njegov / njezin rad, ima negativne posljedice na konstruktivnu kritiku.
Ponuda kritike na stvarni predmet, a ne na osobu. Ako je ponašanje osobe se kritizira, ne samo da bi se izbjeglo i ukazivanje osobi za druga pitanja. To nije u redu da se osobno s kritikama. To je postalo bolnu za osobu prihvaćajući ga i mogu zagaditi ljudskih odnosa. Pozovite rasprava nego nude savjete i držati kritike otvorena za dvosmjerni dijaloga. Naglaskom na sadašnje vrijeme, a ne daje reference iz prošlosti. Bilo da se radi konstruktivne kritike, ali nemojte pretjerivati.
To je apsolutno neophodno za vas da se priprema za prihvaćanje kritike. Vaše pravo na kritiku implicira činjenicu da se može kritizirati neki dan. Saznajte kako se šali dovoljno primiti kritiku od drugih. Ako mislite da vaš konstruktivne kritike je bilo pomoći nekome, nemojte zaboraviti da netko konstruktivnu kritiku može vam također pomoći. Kada je u pitanju prihvaćanje kritike, mnogi pokušati oduprijeti. Većina od nas mrze kritike. Mi mislimo kritike kao nešto što koči naše samopouzdanje. Međutim, istina je da konstruktivnu kritiku može nam pomoći da razumijete naše granice ili nedostataka. Može nam pomoći da dobijete točnu sliku naše snage i slabosti.
Roditelji i nastavnici često odvesti na konstruktivne kritike kako bi pomogli svojoj djeci ili učenicima da poboljšaju. Zamislite da nikada ne kritiziraju stariji. Razmislite o yesteryears svog života, bez da element kritike? Kako bi to bilo? Biste li su postali ono što ste danas? Želite li biti u mogućnosti da rade na vaše slabosti, ako nikada nisu bili svjesni od njih? Biste li mogli ispraviti svoje nedostatke, ako nitko ne bi ikad ih je uputio na vas? Siguran sam da nitko od nas ne bi postigli ono što smo bez okrenut kritike. Ako ne za konstruktivne kritike koje je napravio nas samih razumijemo, ja ne mislim da bilo tko od nas ne bi bio u mogućnosti to popraviti naše pogreške.
Zato sljedeći put kada se kritizira za nesto, ne osjećam se obeshrabriti. Budite zahvalni da vaše kritike za svoje 'konstruktivne' kritike.

0 comments: