Sušenje svježe bilje

Posted by sorav at 19:10

Wednesday, 7 December 2011

Suho bilje veliku važnost, ne samo u kulinarske svrhe, već i za ljekovite svrhe. Sušenje svježe bilje nije uopće zahtjevan posao, a ovaj proces se može provesti na svježe bilje kupili od trgovine dućan ili one koje su dobivenih iz svog bilje vrt. Postoje tradicionalne i moderne načine na suho svježeg bilja. Za početak, bilja mora biti čista i svježa prije nego što ih suha. Bilje treba biti oprana u hladnom tekućom vodom prije početka procesa sušenja. Neka nam raspraviti neke popularne metode sušenja svježe bilje.
Sušenje svježe bilje - Metode, a svega nešto napraviti prije sušenja svježe bilje je da ih pravilno očistiti. Ipak, postupak čišćenja je različit za svaki tip. Za toplinska sušenja stabljike su bilje odbačeni i ostavlja se koriste za sušenje. U zraku sušenja, biljke se vezan u grozdovima, a zatim čuva za sušenje. Prije sušenja, provjerite da uklonite kalupe, kukci i mrtve iz tih listova svježeg bilja. U osnovi, postoje dvije metode sušenja svježe bilje. Oni su kao što slijedi;
Air sušenja; sušenja je tradicionalan način sušenja svježe bilje. Sušenje ovom metodom ne zahtijeva bilo koju vrstu stroja ili opreme. Isto tako, to je poželjno da se ti bilje ne smije se držati na izravnom suncu. Izravno sunčevo svjetlo može izgorjeti lišća. Umjesto toga tie cetiri ili pet grana, te ih objesiti naopako unutra u toplom i suhom mjestu, tamo gdje je dovoljno ventilacije. Zapamtite ove bilje vezana oko dva tjedna. Svakodnevno bi se osiguralo da su dobivanje potpuno osušeni i provjerite je li ikoji dio biljke ne prima pravilnu ventilaciju. Kadulja, origano, timijan, kopar i ružmarin su bilja koje se suši na ovaj način.
Topline za sušenje, za sušenje Heat je dobar način da se sačuva krhke biljke. Fragile bilja su one koje ne mogu izdržati oštre tehnike sušenja kao što su zrak sušenja. Heat Strojevi za sušenje su dostupni na tržište. Mikrovalna pećnica ili tradicionalni pećnica se može koristiti za suho svježeg bilja. Neka nas pogledajte u metode kako da se osuši svježe bilje.
Mikrovalna pećnica, oprezni pozornost je potrebno da se osuši koristeći svježe bilje mikrovalnoj pećnici. Međutim, to je vrlo lako i jednostavno procesa. Bilja za sušenje, leže dva listova kuhinja rolla i staviti svježe bilja na njega. Tijekom tih bilje, položiti još jedan sloj od kuhinje rola. Postavi mikrovalnu pećnicu na "Visoko" i stavlja bilja u mikrovalnu pećnicu. Držite ove bilja u unutrašnjosti pećnice početku za jednu minutu. Zatim provjerite bilja i premjestiti ih stalno. Nakon jedne minute držati tih bilja u mikrovalnu na 30 sekundi rafala. Ponoviti ovaj postupak sve dok ne završite dva minuta.
Pećnica Grijanje; Zagrijte pećnicu na 110 stupnjeva Farenhajt. Navedene u gore navedene metode, obuhvaćaju bilje s muslin krpom. Pecite bilja za oko 40 minuta. Nakon toga biljke postati suha i mrvljiv.
-Pa... To je sve o tome da se osuši trava. Nakon sušenja svježe bilje, jednako je važno da ih pohraniti na ispravan način. Preporuča se pohraniti ih u posude ili hermetičan zippered vrećicama. Kada želite koristiti ove suho bilje, samo ih raspasti te ih dodati na vaš recept. Bouquet garni je također učinkovit način za dodavanje tih biljaka u vašem receptu. In buket garni, potrebna bilje su vezani u sir platno i dodati u recept koji kuhanje.

0 comments: