Fontana Butterfly Bush

Posted by sorav at 23:18

Wednesday 14 December 2011

Bush fontana Leptir je šarene biljke, s bogatim zeleno lišće, a cvijet panicles koje dolaze u svim mogućim nijansama plave i ljubičaste. Također poznat kao Buddleja davidii, fontana leptir je višegodišnji grm, koji ima divan, slatki miris koji privlači niz loviti leptire. Kod nekih, to je razlog da je poznat kao leptir grm. Cvate od ljeta do rujna, stoga je jorgovan ime ljeta također je dao za njega. Silver fontana leptir grm, još je jedan izbor fontana grm, a jednako je popularna je zbog svoje plave sive ili ponekad srebro, fino teksturom lišće.
Opis Fontana Butterfly Bush, grm fontana leptira raste visok i vitak, i može dosegnuti visinu od gotovo 15 metara. Njegova duga, vitka granama zahtijeva obuku, drugi ima tendenciju da postane zamršeni nered s nekvalitetnim cvjetovima na metlice. Pun-narasla fontana bush nalikuje plačući vrba. Budući da su višegodišnja, oni cvjetaju više nego jednom u godini, sredinom proljeća i početkom ljeta.
Raste Fontana leptir Bush, Bush fontana leptir can se propagira kroz pet različitih načina: polu-tvrdo reznice, drvenaste stabljike reznice, cijepljenje, jednostavna raslojavanje, i sjemena. Može se čak ih odabrati iz fontane distributera leptir grm, koji definitivno će ih tijekom cijele godine. Sjeme razmnožavanje je učinio tako što je sjeme glave sušiti na biljkama, a zatim ga je uklonjena i prikupljaju. Sjemenke bi trebao biti je zadržao u hermetičan kontejner na suhom i tamnom mjestu.
Sjemenke treba posijano u plodnoj, dobro-drenirani, ilovasti tla. Odaberite spot koja ima djelomičnu sjenu, Bushova fontana leptir može tolerirati topline i suše, tek nakon njegova dobro uspostavljen. Sjemena za sjetvu, sloj tla apsolutno stan. Pospite seeds jednoliko i prekriti tankim slojem zemlje. Posuti vodom, te pokriti sa nijansu materijala. Sjemenke će proklijati u roku od tjedan dana, a kad dosegnu šest lista fazi, njih presaditi. Odaberite zdravog rasada, a biljka najmanje 15-20 inča duboko u tlu. Voda se redovito, i početi malčiranja kada je grm fontana leptir etablirao.
Obuka Fountain Butterfly Bush; grm česma leptir je različito od njegovog drugih rođaka, jer imaju dugo vitko stabljike i grane. Većina gardeners koristiti ovaj u svoju korist, te ih osposobiti u prekrasnoj penjača ili malih stabala. Po mogućnosti početi s mladim biljka, odaberite najviše čvrste ili najviša stabljike i orezati daleko sve ostale grane rastu iz zemlju kao blizu korijenje. Umetnite jaki, liječi drvene ili metalne potpore pored grma i koristiti nizove vezati i držite dugo kljun za podršku. Dopusti grm raste tijekom cijele godine, a najmanje dobiti 6 do 7 metara u visinu. Jedan svibanj morati dodati dodatnu potporu u kružnog oblika, držati biljka težinu dobro na vrhu.
Fountain leptir grm službeno je klasificiran kao klase B štetnih korova, strane Oregon's Odjel poljoprivrede u 2004. Leptirasti bush je vrlo agresivan grm, i poznato uzeti prestići vegetacije oko nje. To je naveden kao jedan od top 20 korov u Engleskoj. Međutim, kada obučeni rasti u vrtu, to neće upletanje u druge biljke, i bilo načine, za vrtlar ovaj lijepi cluster ljubičasto cvijeće nikada može biti upad!

0 comments: