How da se protežu platnu

Posted by sorav at 19:56

Saturday 24 December 2011

Canvas je višenamjenski teške materijalne koristi za mnoge industrijske svrhe te u izradi jedara, šatora, paviljona i na gotovo svim mjestima gdje jak i izdržljiv materijal je potrebno. Danas platnu uglavnom je spremna pomoću teške pamuk i to je način previše razlikuje od drugih teških pamučne tkanine poput trapera. Postoje u osnovi dvije vrste platna naime, patka platno i običan platnu. Većina slikara bi se slažu da ne postoji takva zadovoljstvo što su slikarstvo preko platnu. Platno za slikanje su dostupni u pre-protezala državi, ali oni su prilično skupi. Razvlačenje platna za slikanje na svoju ruku, može uštedjeti mnogo novca. Stretching jednog platna za slikanje je lako kada znate kako da se protežu platnu.
Kako se protežu platna na okvir?; Želja umjetnici koji tražite niskobudžetni platno za slikanje uvijek mogu naučiti kako da se protežu platno, DIY nacin. Sve što je potrebno da se protežu platno za slikanje, je ispravan alata i istezanje tehnikama. Kao što znamo the skratila platnu dostupan je u obliku valjka koji je stvarno teško da se protežu na okvir.
Materijal; nosilima bar, Canvas, čekić, klamanja pušku sa 3 / 8 inča Staples, traka za mjerenje i T-kvadrata, postupku, Uzmi četiriju nosilima bara (dvije iste veličine) koje će napraviti okvir. Izrežite ih u veličinu okvira koji trebate napraviti. Položite barova nosila na terenu i gurati svakog ugla nosila barovi jedni prema drugima. Koristite čekić gumeni popraviti nosila barovi zajedno, pobrinite se da ne trag barova. Sada se protežu na platnu i stavite ga na tlo. Pobrinite se da platno ima najmanje dva inča veći u odnosu na drveni okvir kao što je potrebno da zamotate kadar po istezanje platna na okvir. Canvas treba protezala od duže strane okvir kao da će pomoći u utvrđivanju platna relativno jednostavno, kao i zadržati platno ravno. Use kliješta platnu protežu platnu jer će spriječiti suzenje na platnu. Uvijek pazite da sortirano platnu u stražnjem dijelu drvenog okvira. Možete koristiti onoliko Staples koliko vam je potrebno, početnicima se više Staples da se protežu platnu od stručnjaka. Morate biti oprezni kada se razlikovati istezanje platno na strani okvira. Presavijte uglu rubova platna stvarno uredno i preko jedni druge i popraviti ih. Što čekate za što ste već naučili kako da se protežu platno za slikanje!
How se protežu jednom platnu; Ljubitelji umjetnosti mora biti težak to nositi s tim pitanjem, kako se protežu platno na ulje na platnu? Uglavnom kad smo kupiti platnu, dolazi u veliki valjak da je samo teško da se protežu. Također roll platno za praktičnost svoga u vrijeme sanacije i premještanje kuće. Postane doista teško posao da se protežu tako teškim platnu slike. Ovdje je nekoliko savjeta koje možda željeli slijediti. ; Mjera strane slike platnu ulje (duljina i širina), a zatim kupiti drvena nosila barovima koji su 2 inča manji od slikarstva što vam je potrebno da zamotate uglovima ulje na platnu na okviru. ; Napravite drvenog okvira korištenjem gore opisanog postupka i stavite ga preko platna slikana (nalazi se na terenu kao oslikani stranom okrenutom prema dolje). Presavijte rubove platna preko okvira te ih učvrstite spajalice. Možete koristiti onoliko Staples god želite popraviti, protežu platno čvrsto iznad okvira. , Uvijek je korisno ako pokušate napraviti stretching platnu aktivnosti uz malu pomoć prijatelja. Vaš prijatelj će vam pomoći zadržati na platnu dok ga popraviti na drveni okvir s Staples. Nadam se vam se svidio moj savjete o tome kako se protežu platnu. Koji su vas čekaju, završiti nekim idejama platnu i početak slikanja!

0 comments: