Vrste zimzelena stabla

Posted by sorav at 21:38

Sunday 29 April 2012

Za razliku od listopadnog drveća koje gube lišće, zimzelena stabla zadržavaju svoje lišće sve tijekom cijele godine. Da budemo precizniji, zimzelena stabla ostaju zelene tijekom cijele godine, bez obzira na sezonu. Zimzelena stabla zadržavaju svoje lišće za nekoliko mjeseci do više godina. U prvom slučaju, novi listovi se uzgaja kao one stare prolio, dok se u posljednjem slučaju, originalni listovi su zadržane, ili za nekoliko godina ili čak trideset godina (npr. Welwitschia).
Zimzelena stabla lišće promjene koje pomažu u očuvanju gubitka vlage i napredovati u ekstremnim uvjetima. Na primjer, većina zimzelena stabla su listovi koji su u obliku igle i vosak obložene. Te također ostavlja pružaju izolaciju i igraju važnu ulogu u zaštiti deblo i grane od sunca i smrzavanja. Međutim, postoje i neki evergreen sa širokim listovima.
Zimzelena stabla rasti bolje u određenim temperaturama i vremenskim uvjetima. To je razlog zašto oni su češći u tropskim regijama, u usporedbi s umjerenim klimatskim područjima. Iako, evergreena može tolerirati hladno, klimatski uvjeti, oni su rijetki u polarnim regijama svijeta.
Vrste zimzelena stabla
Zimzelenog drveća, zbog svoje bogate estetske vrijednosti, najviše daje prednost za primjenu u projektiranju i krajolik kao hlad vrtne biljke i ukrasno. Budući da većina zimzelena stabla su višegodišnje biljke, oni su također koristi u rock vrtove. Postoje mnoge vrste zimzelenog bilja, od kojih su neke navedene u nastavku.
Cypress: čempres, zbog svog mekog, pernat teksture i simetrični oblik, jedan je od najpopularnijih zimzelena stabla u Sjedinjenim Američkim Državama. To je sušom tolerantan i raste oko 3-4 metara godišnje. Lako je orezati i pokazuje veliku prilagodljivost. Cypress se uglavnom koristi u kreiranju privatnosti živica i granica oko imovine. Za bolji rast i razvoj, biljke čempres čuvanje 6 metara udaljenosti između dva stabla.
Eukaliptus: Eukaliptus je još jedan popularan zimzelena stabla, koja raste do maksimalne visine od 6 metara godišnje. Gotovo sve vrste eukaliptusa su štetočine i sušu otporan. The laje i lišće eukaliptusa su aromatičnih i može se koristiti kao odbijajući za insekata i štetočina. Eucalyptus stablo je dobar izbor za pružanje hlad i može biti postavljena bilo gdje po Vašoj udobnosti.
Pine: Postoji oko 115 vrsta bora. Ovaj zimzelen stablo raste oko 3-4 metara godišnje. Iako, borovi su otporne na sušu, oni svibanj biti tolerantan ili netolerantan na mraz. Mnogi ljudi vole da rastu borovi kao ukrasno, uglavnom zbog njihove igle u obliku listova.
Thuja: Thuja je najbrže rastući zimzelena stabla na svijetu. Raste oko 3-5 metara godišnje, nakon što ga dobiva osnovana. Jedan od glavnih prednosti raste tuja je da je štetočina i suša otporan. To je prilagodljiv na bilo koji stanje okoliša. Držite 5-6 metara razmak između dva stabla, kada je sadnja tuja. Tuja biljka može se koristiti kao vjetar zaslon ili privatnost živica.
-Pa... Ovo su neke od najčešće uzgaja zimzelenog drveća. Postoje mnoge druge zimzelenog drveća koje se koriste u landscaping, neki od njih su jele, cedra, smreke, jelka i javora. Biljka zimzelena stabla, gdje ima dovoljno sunca i vode kao i po zahtjevu od biljnih vrsta. Dok sadnju zimzelenog drveća, pobrinite se da vas dovoljno prostora od ostalih ne-zimzelena stabla (ako postoji). Budući da evergreena čine tla kisela, mogu ubiti biljke koje su posađene u blizini njih.

0 comments: