Kako napraviti kompost čaj

Posted by sorav at 20:08

Wednesday 18 April 2012

Kompost je idealna hrana za biljke, pružajući im ne samo s osnovnim hranjivim tvarima i mineralima, ali i korisne mikroorganizme koji mogu osigurati njihov pravilan rast i razvoj. Kompost može biti nazvao kao proizvod proces recikliranja prirode, gdje su organski otpad se pretvaraju u oblik vrlo bogata hranjivim tvarima koje je proces poznat kao organske razgradnje. A ako je kompost čaj, može raditi čudesa za vaš vrt osiguravajući rast slobodnim od bolesti, zdravije biljke. Izrada komposta čaj je vrlo lako i jednostavno, kao što je kompost i voda su jedini bitni sastojci kompost čaj receptu. Prije nego što se objašnjava kako napraviti kompost čaj, neka je uzme uvid u kako napraviti kompost.
Kako napraviti kompost
Za izradu komposta, od vas će zahtijevati obje ugljika bogati ili smeđe materijala i zelene ili dušikom bogatih materijala. Mrtvi ili suho lišće i ostali biljni dijelovi, vrt krhotine, drvo jasena i drvo čips su smeđe materijala, dok svježe povrće otpada, trave, lišća i drugih biljnih dijelova, kao i voće peels ili bilješke su primjeri zelenih materijala. Da bi fini kompost, morate miješati dva dijela od smeđeg materijala na jedan dio zelenog materijala. Break sve smeđe i zelene materijala na manje dijelove, a zatim dodati neke tla vrt. Konačno, dodajte vode kako bi se smjesa vlažne.
Povremeno, ne drže dodavanjem male količine vode za održavanje odgovarajuće razine vlage, ali nemojte pretjerivati. Također dodajte suhog lišća i kuhinja otpada s vremena na vrijeme. Ako ustanovite da je vaš kompost izvire neugodan miris, a zatim dodati još suhog lišća ili bilo koji od smeđeg materijala je objašnjeno gore. Your komposta treba biti spreman u roku od 3 mjeseca do 1 godine. Crv kompost je također idealno za kompost čaj, koji može biti dodavanjem crvi for raspadanju sve vrste organskog otpada. Također možete koristiti crv odljevci za izradu kompost čaj. Ali ako su na kratko vrijeme za izradu komposta čaj, onda kupiti neke komposta s tržišta.
Kako napraviti kompost čaj
Za izradu komposta, uzeti kantu odgovarajuće veličine. Veličina kantu ovisit će o količini kompost čaj potrebno. Ako je Vaš vrt je jedan mali, a zatim 5 galon kantu će učiniti. Sada ispunite kantu s nekim kompost, a zatim dodati vodu. Ostavite prostora na vrhu, tako da možete lako promiješati smjesu bez prolijevanja tekućine. Također možete dodati unsulfated melasa u cilju stvaranja povoljnog okruženja za rast korisnih mikroorganizama. Ostavite smjesu za najmanje 3 do 4 dana. Držite kantu na toplom mjestu, ali daleko od izravnog sunčevog svjetla. Također, imajte miješajući smjesu nekoliko puta dnevno. Korištenje kišnice za izradu komposta čaj je uvijek bolje nego da koristite vodu iz slavine, koja može sadržavati mnoge kemikalije, uključujući klora.
Na četvrti ili peti dan, procijedite smjesu i komposta koristeći gaza ili bilo kojeg drugog poroznog materijala. Čvrstom materijali kompost će biti ostavljeni na krpu, koja se zatim može vratiti na svoj kompost hrpa ili smeće. Inače, možete ih dodati u vaš vrt. Sada razrjeđuju kompost čaj i koristite sprej ili zalijevanje može primijeniti na vaš vrt biljkama. To može biti škropili na lišću, provjeriti pojavu lisnih bolesti. Možete koristiti kompost čaj jednom svaka dva tjedna. Sjeti se da je dobar kompost čaj uvijek miriše i zemljani. Dakle, ako vaš kompost čaj miriše loše, nemojte ga koristiti na biljke. Umjesto toga, to smetište na kompost Pile.
Kompost čaj je tekućina gnojivo, koji se lako apsorbiraju biljke u odnosu na čvrste kompost. primjene na tlu poboljšava kvalitetu tla promicanjem rasta korisnih mikroorganizama. I vidjet ćete nevjerojatan rezultat i značajna razlika u vašem vrtu sa zdraviji bez bolesti biljaka, naivčina lišće, svijetao i lijepo cvjeta i veliki voća i povrća za bolje kvalitete.

0 comments: