Uzgoj Indoors Bambus

Posted by sorav at 17:24

Thursday 26 April 2012

Bambus biljka je vrsta drvenastih trave. Ova vrsta raste u svim veličinama, od patuljak to diva, i raznolik bambus raste regije, iz ledene planinske staništa vlažan tropski klima. Među mnogim prekrasnim kvalitetama bambusa biljka, je da je od najbrže rastućih drvenastih biljaka u svijetu, i ima sposobnost da raste u otežanim uvjetima. Kao što postoji više od 1000 poznatih vrsta bambusa, nitko nije skup pravila se može primijeniti na sve bambusa u zatvorenom prostoru. Međutim, to su neke smjernice o tome kako rastu zatvoreni bambusa biljke.
Odabir Bambus Plant: Prvi korak za uzgoj u zatvorenom prostoru bambus je odlučiti kakvu vrstu bambusa biljke koje želite rasti. Dva odlučujući faktori su klima i veličine. Morate odabrati biljke koje uspijevaju u prirodne klimatske mjesta u kojem živite i također se uklapaju u određeni prostor imate za to. Najpopularniji bambus biljka u ovom trenutku sretni bambus biljka, s dolazi s uputama za uzgoj bambus u vodi, kao da je gotovo sve skrb treba.
Osnovnih životnih potreba: bambusom imaju iste uvjete kao i većina kuća biljaka: dobro dreniranom i bogatog hranjivim tvarima tla, dovoljno svjetla, adekvatna vlažnost i gnojiva tijekom vegetacije.
Potting: Bambus biljaka nazvao trkača, imaju korijene koji se šire brzo, a drugi nazivali clumpers, imaju korijene koji se polako širiti iz originalne sadnje. Unutarnji bambusa biljke su najbolje uzgaja u loncima koje se mogu smjestiti biljke kao što su brzo rasti. Idealna veličina lonca je onaj koji ima oko dva inča ili više prostora između ruba korijen loptu i sa strane spremnika. Ako je Vaš unutarnji bambus biljka je trkač sa rizoma korijena koji rastu više vodoravno, koristiti širok, kadica, kao što je kontejner. Međutim, visok, dubok spremnik će raditi bolje za unutarnju bambusa biljke s clumping sustava korijena. Kao što se vidi, veliki zatvoreni bambusa biljke trebaju obiman kontejnera.
Svi bambusa biljke, nakon nekog vremena širenja unutar spremnika i na kraju postati pot-vezan. Dakle, svi oni trebaju periodične rezidbe, neki (kao što su bambus postrojenja s rizoma korijena), češće od drugih. Kada otkrijete da pot podnesena korijena i rizoma, vrijeme je da ili ga premjestiti na veće posude, ili ukloniti neke od korijena (oko trećina od ukupnog iznosa) i stavite ga natrag u isti lonac zajedno sa svježim tla. Uzgoj bambusa iz reznica je uobičajen način za povećanje vašeg unutarnjeg populaciju od bambusa.
Tlo: Osigurajte da je tlo bambusa biljka koja se uzgaja u nije zasićen, ili preko zali. Ako je tlo zasićeno, tu će biti bez kisika, što će uzrokovati truljenje korijena. Biljka treba redovito hrani s visokim dušika, niska kalijevog gnojiva, tj. topivih u vodi 30-10-10. Ipak, bilo uravnotežen slow-release gnojiva NPK rješenje će biti dosta.
Okoliš: Dok raste bambus u zatvorenom prostoru, morate probati svoje najbolje da ga ponudimo klime slične prirodnom staništu, odnosno tropskim ili umjerenim. Umjerena bambus su izloženi hladnom mirovanja u divljini. Kada se ne dobije istu zatvorenom prostoru, to često rezultira u listu kap. To znači da je biljka se odmara, pa će pojesti manje vode i manje fotosinteze. Tropska bambus lakše prilagoditi na unutarnji okoliš. Oni trebaju dosljedno temperature i vlage, te bi trebao procvjetati u zatvorenom prostoru. Jedno pravilo od oka slijediti je: što je veća temperatura zraka, svjetliju svjetlo mora biti. Ako je vlaga morate stvoriti, postavite posude na plitku posudu sa šljunkom i malo vode. Alternativno, možete koristiti ovlaživač zraka.
Njega: Briga za bambus biljka znači da obrezivanje na redovnoj osnovi. Visok biljka bambusa će trebati redovito prorede i obrezivanje, za odsijecanje neželjene ili uvenuo stabljika na razine tla. Ako želite kontrolirati visinu stabljike bambusa, cut to na mjestu na stabljici iznad podružnice. Iz estetskih razloga, to je poželjno zadržati donji dijelovi stabljike gole, koje odsijecanje grana. Magli biljkama je još jedan dobar praksa, koja pomaže kod vlage i smanjuje prašinu naselja.
Zatvoreni biljke bambusa može dodati puno estetskih vrijednosti u bilo kojoj prostoriji. Uzgoj u zatvorenom prostoru bambusa može biti prilično jednostavan, kao i oni dolaze u raznim veličinama i rastu u različitim klimatskim uvjetima znatno. Tako se može može odabrati veličinu žele, kao i vrsta koje bi cvjetaju u zadanoj okolini.

0 comments: