Vitraž prozor Viseći

Posted by sorav at 19:17

Tuesday 31 January 2012

Bojeno staklo je vrsta stakla u kojem se umjetnik ili mrlje boje površini stakla koje se obično koristi u jednom prozoru. Su vitraži stil proizvodnja je naširoko koristi u mnogim vrstama prozora od srednjovjekovnih vremena. Kao što je spomenuto, prekrasna vitraž prozori još uvijek vidljivo vidjeti u mnoge crkve, katedrale, dvorci, stare palače i kapele, na mnogim lokacijama širom Europe. Vitraji u osnovi je bio korišten da prikazuju svecima, likovi i scene iz Biblije na prozorima katedrale, crkava i kapela. Konvencionalna vitraž je napravio uz pomoć metalnih soli u kombinaciji s bojama. Metalnih oksida i soli dati stakla prozirne značajka i omogućava svjetlosti da filtrira kroz njega.
Vitraž mogu se svrstati u različite vrste prema procesu njegove proizvodnje.
Vrste stained stakla, boca Staklo: proizvodnja cilindra stakla Smatra se da je prilično teško jer uključuje vješti puhanje stakla tehnike. U obliku cilindra čašu, rastaljenog stakla je preuzet iz melting pot na puše lule. Rastaljenog stakla lopta je zatim polako ali vješto zrak u cilindar. Ovog cilindra zatim izravnan out u listu stakla. ; Crown Staklo: Kruna staklo je metoda pripreme mrlju stakla, gdje je staklo djelomično pregorio u loptu i potom stavljen na kotač koji podsjeća na lončari kotača. Centrifugalne sile kotača koristi se poravnati iz rastaljenog stakla. ; Tablica Staklo: Koncept stol staklo je prilično ravno naprijed. Rastaljenog stakla izlio na metalnim stolom koji podsjeća na stan kalup. Rastaljenog stakla ispravljeno pomoću metalnih valjaka i ohladi postepeno. , Neke od drugih metoda za izradu obojenog stakla su bljesak stakla i stakla viktorijanski način. Zajednički korak, in puše procesu sve vrste stakla, jest da je staklo u boji uz pomoć metalnih oksida i soli. Sljedeće su neke od uobičajene kombinacije soli i oksida koji se koriste za proizvodnju obojenog stakla. , Bakar oksid: Bakar oksid je dodao da rastaljenog stakla kako bi ga zelene boje. Različiti brandovi bakar oksida se koriste dati naočale različite nijanse zelene. ; Kobalt: Kobalt je dodao dati rastaljenog metala plavu boju. Kod takvih bojanje agentima glasnoće agent je povećati ili smanjiti kako bi se povećali ili smanjili lakoću stakla. , Gold: U srednjem vijeku zlato je dodao da je staklo kako bi staklo crveno. Promjenjivi količine zlata bili korišteni za dobivanje više nijanse crvene kao cinober and grimizom. ; Vitraž prozora Zavjese
Vitraž prozora zavjese su dekorativni ukrasi koje su izrađene iz različitih sorti od obojenog stakla. Izradom vitraja koji se koristi za proizvodnju takve vrste vješanje ukrasa je svjetlo u težini i ima niske gustoće. Većina vremena, to je dekorativni komad koji je obješen u blizini ili pored prozora. Mnogo puta, malo zvona ili malim staklenim ili metalnim dijelove su pričvršćeni za zavjese. Logika iza to je da kada je nalet vjetra mašne kroz otvorene prozore, to nježno čini vješanje komada zvoniti na mreškanje zraka. U nekim kulturama taj zvonjava je rekao da smiruje ljudski mozak i ispunite ga s pozitivne energije.
Kao što je potražnja za obojenog stakla vješanje prozora se polako povećava, proizvođači su počeli dolaziti s vrlo inovativnim idejama. Jedan od najinovativnijih vitraž prozora visi, je bio onaj koji je djelovao kao svijeća stajati. Ovaj prozor predao je zapravo staklenoj kutiji koja je vitraž okružuje svijeća. Vitraž proizvodi odlične učinke šarenim svjetlima kad je svijeća lit. Drugi tip visi obojenog stakla prozor koji je došao u modi je onaj koji je oblikovan poput viseći.
Vitraž prozor zavjese imaju tendenciju da se u sobi prilično veselo i šareno. Određena količina pozitivne energije sigurno osjeća u prostoriji u kojoj se vitraž prozora zavjese se koriste.

0 comments: