Brzo raste privatnosti Hedges

Posted by sorav at 20:28

Thursday 12 January 2012

Vrtovi i kuće koje su označene od strane hedge granice, nikada činiti se da je naglo kraj, krajolik samo čini da protok. Rastuća živice zahtijeva pozornost na neke važne pojedinosti kao što su klimatske i pogodnosti tla, vode dostupnost, a cilj joj je potrebno da služe. Osnovana živice prekrasan izgled, no za to da se tamo, treba mnogo godina, obrezivanje i obuke. Međutim, za sve one koji žele živice koje će rasti brzo, odabrati jedan od sljedećih brzo raste privatnosti živice.
Brzo raste Hedges, Holly: Hollies su lako rasti živice, kao i oni zahtijevaju vrlo malo vode i mogu rasti u različite klime i tla. Grane su guste, što ga čini idealnim za screening. Lako se orezati i vlakom, oni mogu biti u obliku vrlo jednostavno. Oni su zeleni listovi i svijetle crvenim bobicama koje ispunjavaju živice, dajući mu vrlo Christmassy izgled.
Turkestan Elm: Ovo brijest je gusta, listopadni živica sa malim, svijetlo zelenim listovima. To je otporna na većinu bolesti i lako napredovati u lošem tlu previše. Adekvatna vode u prve dvije godine, čini da raste 1,20 1,80 metara to godišnje, što ga čini jednim od najbrže rastućih živice. Budući gust, to ne samo da može izolirati buke, ali i dust trap i zaustaviti zagađenje iz dolaze u vrtu.
Thuja Zelena Giant: The tuja je jedan od najbrže rastućih zimzelena stabla, koji čine dobru hedges for nogostupa, kao i velikim vrtovima. Otporne na sušu, bolesti i insekata otporna., Rastu do 3-5 metara svake godine. Lišće je debela i svijetle zeleno. Imajte na umu da tuja je hibrid, što znači da ne može biti uzgojeno iz sjemena, moraju se propagira kroz reznice.
Zlatni Duranta: Ovo zlatnožute boje živica je možda najlakše rastu svih živice. Oni su brzo rasti, rasti u svakoj vrsti tla, a otporna na bolesti. Oni imaju male lišća koje zauzvrat zlatno-žute tokom ljeta i svijetlo zelene tokom kiše. Jedan može biljka reznice tijekom monsunske sezone, te u samo dvije godine, jedan će morati osnovana živica.
Kineski Privet: Kineski kalina je niska održavanje, suša tolerantni živica. Listovi dolaze u nijansama od srebra, zelene i žute i napraviti živica izgleda vrlo šareni. Cvjetovi su konične, grananje in metlice od dva do četiri centimetara koja izdašno pokrivaju grm cvjetnice when. To ne zahtijevaju redovito obrezivanje.
Bambus: The zimzelena živica bambus, je omiljena među mnogim vrtlari. Duga lijepa proizlazi, s izduženim svijetle zimzelene lišće bambusa čini atraktivnim živica. Postoje mnoge vrste se mogu izabrati iz, provjerite boju, visinu, gustoću i veličinu lista prije odlučivanja o raznolikosti. Bambusom se vode intenzivni, barem u njihovom godina raste.
Purpleleaf Sandcherry: Ova brzo raste živica proizvodi spektakularan pogled sa svojim lišće i cvjetovima. Se proizvodi crveno lišće u proljeće i bijelo cvijeće u svibnju, au jesen, lišće pretvorit će duboku crvenkasto ljubičaste. Oni su hardy biljke i rastu lako.
Brzo raste živica privatnost, ne samo osigurati privatnost i sigurnost, ali i držati kaos vanjskog svijeta. Većina navedenih su najbolji živice da biljka jer su ne-puno buke vinogradara, te će se uspostaviti brzo.

0 comments: