Pine vrsta drveća

Posted by sorav at 05:19

Monday 30 January 2012

Pines su zimzelenog i smolast stabla, koji pripadaju roda Pinus i obitelji pinaceae. Oni su gymnosperm i konusom ležaj stabala, za koje oni često su nazvao kao crnogoricom. Pine stabala imaju veliki komercijalni vrijednost za njihovu drva. Oni su jedan od najpopularnijih stabala za landscaping, za njihovu jedinstven i upečatljiv lišće sustava.
Pine Tree vrsta, a bor obitelji obuhvaća otprilike 115 vrsta borova. Međutim mišljenje stručnjaka uvelike se razlikuju u tom pogledu, za koje je općenito prihvaćeno da se oko 105 do 125 bor vrste postoje u svijetu. Iako nije moguće pružiti informacije o svim ovih vrsta, ovdje je kratak rasprava o neke zajedničke borova, za lako bor identifikaciju.
Sugar bora Pinus lambertiana je znanstveno ime šećera bor, što je najveća vrsta bor. Šećer bor uglavnom doseže visinu od oko 40 do 60 metara s promjerom debla od 5 do 8 stopa. Šećer borova nisu samo divovski stabla, oni također medvjed najduže pinete, raste na veličinu od oko 11 - 21 inča. Ovo je jedan od najviše razlikovanja značajke šećera borova. This bor uglavnom nalaze u planinama Oregon i Kaliforniji. Čunjeva ovog stabla služe važnu svrhu, štiteći stanovnike tih područja od oštre zime snijeg i kišu.
White borovi; rasponu od sadnice do diva stabala, nekoliko tipova borova pripadaju skupini bijele borova. Od njih, istočne i zapadne bijele borovima su pažnje. Istočna bor je porijeklom istočnoj Sjevernoj Americi, i ima reputaciju tallest stabla u ovom dijelu svijeta s visine 50 do 80 noge. Ova lijepa bor s zelenkasto plavkaste ili lišće, je zaista idealan za uređenje svrhe te je prihvaćen kao službeni stablo Ontario. Slično tome, zapadne bor je također divovskog stabla, koja može dosegnuti visinu od oko 90 do 110 metara, s plavkasto-zeleno lišće. To je native na zapadnoj Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Ona se odnosi na istočni bijeli bor i široko uzgaja kao ukrasna stabla. Više informacija o bijele borovine.
Duga lista Pine; Duga lista bor se uglavnom nalaze u Sjevernoj Americi i jugoistočnoj Sjedinjene Američke Države. Stablo se odlikuje tamnozelenim, igla-poput lišća, koje se nalaze u snopove od tri. Mogu narasti do dužine od 18 inča i ima razlika od bitak najduže iglice među svim borova, koji obično rastu u Sjevernoj Americi. Ovo stablo ima puno komercijalnog značaja za bitak izvor nekoliko smolast proizvoda, uključujući i terpentina i katrana.
Shortleaf Pine; Shortleaf bor je također poznat po imenima shortleaf žute, žute južne, Oldfield, shortstraw, ili Arkansas soft bora. To je široko se nalazi u istočnom SAD-u i to obično doseže visinu od 20 do 30 metara. Listovi su također u obliku igle, kao što je dugo list bor, ali se javljaju u snopove od dva i tri zajedno. Budući da je izvor drvenjače, drvo i šperploča furnir, ovog stabla ima veliko značenje s komercijalnog stajališta.
Bristlecone Pine; Bristlecone bor ili Pinus aristata je zimzelena stabla bora, s igla-poput lišća. To se obično doseže prosječnu visinu od 20 metara, a karakterizira nepravilan oblik. Raste vrlo sporo, ali je poznat po svojoj dugovječnosti. Najstariji poznati živi organizam na svijetu je bristlecone bor, što je s obzirom na naziv "Metuzalem" i procjenjuje se na više od 4700 godina stare. Druga razlikovanje karakteristika ovog stabla je da je njegova drva je tako gusta i smole, koji je otporan na bakterije, gljivice i bilo štetočina, koji može uzrokovati nekoliko vrsta borove bolesti.
Crveni bor, Crveni bor je visok zimzeleni bor, koji je porijeklom iz sjeveroistočne Sjeverne Amerike. To može dosegnuti visinu od 70 metara, s karakterističnim crvenim kore. Lišće ovog stabla je tamno zelene boje i oni su mekani i igličast. Crveni bor je stanje stabla u Minnesoti i drvo ima veliku komercijalnu vrijednost kao drvo.
Lisičji rep Pine, lisičji rep bor je rijetka vrsta bora, koji se nalazi u Kaliforniji. Ovaj borova također karakterizira igla-poput lišća, koje se javljaju u snopovima od pet godina. Listovi su 2 do 4 cm duge i tamno zelene boje, malo sjajan na vanjsku površinu, dok je unutarnja površina je bijela. Još jedna posebnost lišća lisičji rep bora je da su korice manje i grupirani zajedno na kraju grane, koje daju im izgled lisica rep. Također, popuštanje ovaj bor svoje jedinstveno ime. Lisičji rep bor obično doseže visinu od 10 do 20 metara. Rijetko, može narasti do veličine od 35 metara.
Ovo su samo neke od bora vrsta drveća koje se nalaze diljem svijeta. Bull bor, bor kubanski, meksički plačući bor, bor Jack, austrijski ili crni bor, sequoias, tamarack, crvene smreke, bijela smreka, smreka Sitca, crveni kedar, itd. su neke druge uobičajene vrste drveća bora. Gotovo 35 bor vrste nalaze se u cijeloj Sjevernoj Americi. Ti borovi su goleme komercijalne važnosti i oni su naširoko koristi za šumarstvo i uređenje okoliša.

0 comments: