Diamond Cut Grade

Posted by sorav at 09:35

Monday 23 January 2012

Vrijednost i cijena dijamanta temelji se na četiri faktora: jasnoće, boja, karat težinu i rezati, također popularno poznat kao 4 C's dijamant ocjenjivanja. Od četiri C's, dijamant rez je u velikoj mjeri odgovoran za povećanje svoje vizualni izgled i živost. U vezi s dijamantima, rezati ima dva značenja. Prvo značenje je oblik dijamant, koji bi mogao biti ovalne, okrugle, itd, a drugi smisao je izvršenje određene vrste reza u obliku dijamanta. Diamond cut ocjenjivanja je ocjena s obzirom na rez dijamanta koja se kasnije određuje njegovu cijenu i kvalitetu.
Postoje mnogi poznati rezanja dijamanata, no kada je dijamant je najbolje rezati, upadne svjetlosti pada na nju, prolazi kroz krunu, stol i na kraju paviljona, gdje se dobiva odražava s jedne strane na druge prije nego pobjegnu kroz dijamant stol opet. Such jednom cut is also poznat kao idealno cut and this phenomenon svjetlosti passing through dijamant is called light return. Dijamant svjetlinu, disperzija i sjaj je pojačan ili amortiziraju na temelju kretanja svjetlosti unutar dijamanta. Loš izrezati ili blagi iznos asimetrije teško koči kvalitetu dijamanta jer uzrokuje svjetlo pobjeći iz dijamant preuranjeno. Ovaj fenomen se također naziva kao svjetlo propuštanja.
Do samo par godina unatrag, ocjene kvalitete rez je bio vrlo zamršen zadatak. Vrlo malo ljudi, nakon što je trenirao oka bili u mogućnosti utvrditi kvalitetu rezanja. Međutim, s pojavom novih sustava ocjenjivanja AGS (American Society Gem) i GIA (Gemological Institute of America), ocjenjivanju dijamanti je postala daleko lakše aktivnost.
GIA (Gemological Institute of America), prema ovom sistemu, ocjena dijamant rez dijamanta ovisi o dizajnu, licem-up izgled, ali i umješnost koji je otišao u nju. Vatre i sjaj dijamanta ocjenjuje se s obzirom na sve te čimbenike zajedno. Na osnovu ovih parametara, GIA diamond cut razreda sustava stope dijamanata kao izvrsno, vrlo dobar
Dobar sajam i Poor. GIA's dijamant rez sustav ocjenjivanja koristi 70.000 individualnih dijamant opažanja, 38,5 milijuna udio postavlja i računala na temelju prediktivni model izvršiti procjenu dijamant rez. Sustav je stupio na snagu u siječnju 2006, a većina od dijamanata ocjenjuju prije ne će imati pravo u laboratorij dodijeljenu cut razreda.
AGS (American Society Gem), AGS je dijamant rez sustav ocjenjivanja smatra 11 kombinacije tri parametra naime omjer, svjetlo performanse i završnu svojstva procijeniti vatru i sjaj dijamanta u razmatranje. Temelju tih procjena, dijamant rez razreda ocjene Idealna, odlična, vrlo dobar, dobro, zadovoljavajuće and Poor su dodijeljene dijamant. Dijamant koji zadovoljava AGS savršeno standardima simetrije, poljski i udio za rezano razred je nazvao kao Ideal. Dijamant dodijeljen Idealno by AGS također je popularno poznat kao Triple-Zero razreda.
Razlika između AGS and GIA; GIA ne pružaju idealan cut razreda posjetitelja. An izrezati AGS Idealno razreda smatra jednako odličan diamond cut razred GIA. Također GIA pruža simetrije mana i nestandardne brillianteering kao što je navedeno od strane GIA ponekad, kako bi se proizvodi poboljšati standardizirana Tolkowsky rezova. AGS koristi više točne kombinacije proporcionalnog aspekt omjer za određivanje količine svjetla povratak u dijamant. Također uzima u obzir ray tracing metrike za tu svrhu. U slučaju GIA, međutim, sustav ocjenjivanja rez se temelji na prosjecima koji se zaokružiti odrediti svjetlo povratak fenomen.
Stoga, prije odlaska dijamant shop kupiti neki dijamantni nakit sljedeći put, ne zaboravite da pročitate dokumentaciju GIA dijamant i AGS dijamant izvješće, tako da mogu ocijeniti gradings dijamant rez ispravno i dobiti najbolje vrijednosti za uloženi novac.

0 comments: