Napraviti svoju Greenhouse - Kako izgraditi vlastiti Greenhouse

Posted by sorav at 20:52

Saturday 28 January 2012

Staklenika, koji se nazivaju staklenik ili stakleniku je struktura gdje se povrće, voće i biljke cvjetnice uzgajaju pod kontrolom temperature. Krov i zidovi stakleničkih su izrađeni od ili plastike ili stakla. Staklenika štiti usjeve od ekstremnih vremenskih uvjeta. Ona također pomaže da se drži podalje štetnika. Hydroponic vrtu se također može obaviti unutar plastenika.
Kako staklenika radi? Stropu i zidovima staklenika prenose suncu, koji se zatim pretvara u toplinsku ili toplinske energije. Na suncu, nakon što apsorbira u biljkama, se reflektira nazad. Međutim, na suncu više ne može proći kroz staklenika strukturu, jer odražava valovi imaju više infracrvenim valnim duljinama. Stakleniku nastavlja topline kao više sunčeve svjetlosti je uhvaćen. Kao početak postrojenja za grijanje, oni emitiraju vlage, koja pak, proizvodi vlažnost u unutrašnjosti staklenika. Ovi uvjeti su izuzetno povoljni za ukupni rast biljaka. Međutim, zimi, umjetna toplina mora biti pod uvjetom da održava stabilnu temperaturu unutar staklenika.
Ako imate mali komad zemlje ispred kuće ili u dvorištu, trebali ozbiljno razmišljati o izgradnji vlastitog staklenika. Možete razviti tropskih ili sezonske biljke u stakleniku tijekom cijele godine. Izgradnja staklenika svibanj činiti se poput obeshrabljujući zadatak, je međutim, vrlo jednostavno, pod uvjetom da uzmete sljedeće korake u obzir.
Kako izgraditi vlastiti Greenhouse, Before izgradnju staklenika biste trebali odabrati biljke ili povrća koje želite obrađivati. Naprimjer, ako se želite kultivirati egzotične cvjetnice biljaka, staklenik bi trebao biti izgrađen na način da ispunjava temperature i drugih uvjeta potrebnih te biljke, da se razmnože. Štoviše, ako se želite kultivirati tropskim biljkama tijekom cijele godine, trebat će vam za izgradnju stalnog staklenik. Možete izgraditi staklenik ili kao samostojeća objekta ili ga možete pričvrstiti na svoju kuću ili terasu.
Odabir stakleničkih stranice, Trebali biste odabrati mjesto staklenika na način da se lijepo uklapa u tvoj dom i vrt. Nalazište bi trebao dobiti adekvatnu suncu, osobito u zimskim mjesecima. Treba međutim, biti zaštićeno od jakih vjetrova. A dobre vode vodovoda i odvodnje sustava u blizini staklenika je apsolutno neophodno. Za uzgoj biljaka u stakleniku, važno je osigurati da se visokih zgrada i drveća u blizini mjesta ne blokiraju sunčevu svjetlost.
Odabir stila vašeg stakleničkih; možete dizajnirati svoj staklenik u različitim stilovima. Lean-to plastenici, iako manjih dimenzija, može se pričvrstiti na zid svoje kuće ili garaži. Classic A-frame stilova imaju visoke stropove i kosih sa strane. Oni su jeftin i jednostavan za izgraditi. Možete koristiti takoñer ako namjeravate izgraditi staklenika in hoop stilu, također poznat kao Quonset koliba stilu. Gotičkog luka stil, slično obruč stilu, imaju ravno zid i ukazao krovova. Trebate stil Vašeg staklenika ovisno o temperaturama želite zadržati unutar strukture.
Izgradnja Greenhouse Foundation; Before izgradnju staklenika temelja, trebate na razini stranice i ukloniti sve korova i biljaka iz tla. Možete odlučiti za drvo ili betonski temelj. Za kućnu staklenici, drvo temelj je odličan izbor. To je jeftino, kao i jednostavno se može izgraditi. Ako je Vaš staklenika je priključen na vaše kuće ili garaže, to je bolje izgraditi snažnu betonski temelj.
Izgradnja Podovi i šetališta, važno je da mislite odvodni sustav prije izgradnje podove i šetališta. Ako je Vaš staklenik je trajna struktura, možete izgraditi betonski pod. No, pod bi trebao biti nagnuto tako da se višak vode prirodno teče na kanalizaciju. Ako mislite da je izgradnja betonskog poda je nepotreban trošak, možete ostaviti na podu goli beton i umjesto toga graditi šetnice. To će omogućiti lako mobilnost alata i opreme unutar plastenika. Ukrasni pločice i boji kamenje čine prekrasne šetnice.
Odabir radnog prostora, trebali biste odabrati područje rada u kojem možete pohraniti vaše vrtni alat, potting tla i gnojiva. To će biti povoljno ako vaš rad je područje u blizini potting klupe. Možete također instalirati i umivaonik i stalak alat u tom području. Skladišni prostor, ako se nalazi izvan staklenik, trebaju biti zaštićene od kiša.
Odabir stakleničkih Pokrivanje materijala; Možete koristiti staklo, fiberglas ili polietilena film kao materijal za pokrivanje vašeg staklenika. Čaša pokriva, iako je malo skuplji, daje prekrasan izgled vašem stakleničkih. Ona također pomaže u zadržavanju vlage. Također možete koristiti kaljenim staklom, koja traje duže od običnog stakla. Međutim, temelj i okvir konstrukcije mora biti jak, ako planirate koristiti staklo pokriva.
Stakloplastika, kada se koriste kao pokrivanje za vaše stakleničkih može trajati i do 15-20 godina. Manje strukturnu potporu potrebno je instalirati fiberglass pokriva zbog svoje male težine. Fiberglass obloge zadržava više topline od običnog stakla obloge.
Polietilenski film pokriva zahtijeva manje strukturnu potporu. Iako je jeftiniji od drugih materijala pokrivaju, to može trajati samo 2-3 godine. Dupli slojevito polietilenske film, kada se koristi, je učinkovitiji u zadržavši topline od singl slojevita film.
Polikarbonat staklo lista, kada se koristi kao pokrivaju materijal, omogućava maksimalni iznos prijenos svjetlosti unutar staklenika. Ovi listovi su svjetlo težine i jednostavan za instalaciju u osobnom staklenicima.
Odabir stakleničkih Kadriranje materijala, morate odabrati kadriranje materijala ovisno o vrsti pokrića koje ste odabrali. Ako planirate da koristite staklene obloge, zatim, aluminija ili pocinčanog željeza okvira je najbolji izbor. Tih okvira su trajni i zahtjevaju vrlo manje održavanja. Također možete koristiti tretirati klade drva i PVC Cijevi kao kadriranja materijala. Materijal oblikovanje treba biti dovoljno jaka da izdrži otežanim vremenskim uvjetima. Također treba osigurati potrebne strukturne potpore pokrivaju materijal.
Instaliranje Klupe unutrašnjosti staklenika; Instaliranje potting klupe da bi se kontejner biljke će uštedjeti puno prostora. Ako planirate da koristite drvenu klupicu, to bi trebao biti oslikana s konzervansi bi se spriječilo truljenje. Betonski klupe su trajno i može biti instaliran, ako planirate za izgradnju stalnog staklenika. Metal klupama, premda malo skuplje, trajati duže i da su otporni na truleži i propadanja. Međutim, prije instaliranja klupe u svom stakleniku, trebali biste poduzeti određene faktore u obzir. Prvo, trebali biste bili sigurni ako klupi je mogućnosti podržati vaše lonce. Dalje, klupe bi trebao biti instaliran u mjestu gdje postoji adekvatna cirkulacija zraka. Dobar sustav odvodnje blizini klupi područja pomaže odvoditi izvan višak vode iz posude.
Ventilacijskim stakleničkih; provjetravanje your staklenika pomaže da reguliraju unutarnje i vanjske temperature zraka. Dobar ventilaciju kontrole štetočina infekcije i to također osigurava da se biljke dobiti adekvatnu svježeg zraka za fotosintezu. For your ventilacijski staklenik, možete se odluče za prirodne protočnim ventilacije i prisilnom ventilacijom zraka.
U prirodnoj ventilacija, cool vanjski zrak se usisava unutar stakleničkih po strani otvore. Budući da, toplo iznutra zrak se diže i izlazi kroz otvore na vrhu. Prirodna ventilacija, iako jeftin, nije jako djelotvoran za hlađenje staklenika tijekom ljeta. Kontrolirano je termostat je sustav s prisilnim zraka ventilacije ima ventilator koja privlači svjež zrak unutar staklenika, uz pomoć oduška. Ventilator također pomaže u izradi vrući zrak van, kroz otvor nasuprot ventilatora. Za djelotvorno cross-ventilacija, ne bi trebalo biti nekoliko otvora u blizini baze i jednog ili dva velika otvora u blizini krov plastenika.
Grijanje stakleničkih; Before grijanje your staklenika, trebali biste provjeriti jesu li pokrivanje i okviri izolirani. Ako je Vaš staklenik je priključen na svojoj kući ili garaži, možete koristiti svoj dom grijanjem topline your stakleničkih. Plinski grijači su također na snazi ​​za zagrijavanje staklenika. Možete koristiti polietilenske oduška cijevi za distribuciju topline u cijeloj zgradi. These otvor cijevi, kada fiksne blizini potting klupe, olakšati povećan rast biljaka.
Ako živite u kraju gdje ćete dobiti adekvatnu suncu tijekom cijele godine, možete koristiti solarne energije u toplinu your stakleničkih. Pokrovno materijal staklenika bi trebao biti takav da prenosi maksimalni iznos solarna energija u staklenik, bez većih gubitaka. Možete postaviti voda napuni spremnike, stijene i betonski izravno pod suncu kako bi pohranu sunčeve energije. Solarni staklenici ne samo prikuplja sunčeve energije tijekom dana, već i pohraniti ga za grijanje staklenika noću, kao iu oblačnim danima.
Hlađenje stakleničkih; možete upotrijebiti žaluzine ili drvene ekrana da se ohladi stakleničkih ljeti. Ipak, stupanj hlađenja potrebno, ovisit ce o svjetlosti zahtjeve biljaka, kao i toplina zadržava sposobnosti stakleničkih. Također možete isprobati i neke isparljiv tehnike hlađenja. Pad i fan sustava dobro radi hlađenje i ovlaživanje zrak unutar staklenika. Ovi sustavi imaju mokru poroznu podlogu koja privlači vanjski zrak i isparava voda unutar staklenika. Jedinica hladnjaci su vrlo učinkovite za hlađenje kuće staklenika. Metalna kutija i isparljiv jastučići su fiksirane na vanjski zid i tri unutarnje zidove respektivno. Hladnjak privlači vanjski zrak kroz jastučići i kanale dovesti u ohlađenog zraka. Također možete sprej lateks boja na pokrivanje staklenika. Ove boje, razrijeđene u vodi, pomoć u hlađenje staklenika, i može se primijeniti prije početka ljeta.
Ovi savjeti su svi o tome izgraditi stakleničkih. Gradnja doma staklenika vrlo rewarding i ispunjava iskustvo. Osim toga, ništa ne može mjeriti sreću i veselje da ćete izvući, kada gledati cvijeće u desnoj stakleničkih cvijet pred vašim očima.

0 comments: