Solarna Pond pumpica

Posted by sorav at 15:45

Sunday 25 March 2012

Nakon što je voda komponenta, bilo da mali ribnjak ili fontanu uvijek ljepotu krajolika dizajn. Međutim, kao što su vrtna jezerca stajaće čovjek-je napravio vodna tijela bez prirodnih izvora vode, redovito čišćenje je obavezno kako bi se održala jezerske vode. U suprotnom, bujanje algi i mahovina će se pojaviti u određenom vremenskom razdoblju, pretvarajući ribnjak voda zelena i prljavo. U takvoj situaciji, osiromašeni kisika događa, što dovodi do gušenja i smrti ribnjak stanovnika, uključujući i ribe i žabe.
Ribnjak pumpa je najbolja opcija za održavanje kvalitete jezerske vode. Ona pomaže u cirkulaciji i aeraciju vode ribnjaka, čime sprječava rast neželjenih vegetacije. Ipak, glavno pitanje od važnosti je njihova operativnih troškova. Električna pumpa ribnjak je vrlo skupo za održavanje. Dakle, u novije vrijeme, većinom hobisti su se opredjeljuju za solarne powered ribnjak pumpe.
Solar Powered Pond pumpica: Radna
Solarne ribnjak pumpa, kao što naziv označava, upravlja pomoću solarne energije. Slično kao i konvencionalne ribnjak pumpe, postoje dvije vrste solarni pogon pumpe ribnjak, naime, vanjski ribnjak pumpa i pumpa uranjanja ribnjak. U bivšoj tipa, pumpa je instaliran izvan ribnjak, dok je u drugom tipu, solarne ribnjak crpke funkcije, dok preostalih pod vodom. Vanjski ribnjak pumpa je bučan, a ne postoji pitanje za zaštitu od buke u slučaju potapanja pumpom.
Govoreći o izvedivosti solarne ribnjak pumpe, vanjska pumpa je primjereno za srednje i velike lokve s više od 1000 litara vode, dok je uranjanje pumpa je najprikladnija za male bare krajolik s manje od 1000 galona vode. Veličina crpke su označeni u smislu galona po satu (GPH) ili konjskih snaga (KS). Obično, mali ribnjak pumpe su označeni GPH, dok su veće veličine pumpe označen u HP-u.
Ako planirate kupiti solarni powered pumpa ribnjak, najprije odlučiti o veličini crpke po vodu kapaciteta vašeg krajolika ribnjak. Možete se odnose na proizvođača referentna smjernicama o veličini crpke u odnosu na ribnjak. Iako odabirom solarne ribnjak pumpa, možete odabrati nekoliko dodano značajke za dodavanje ljepoti na svoj krajolik i povećati pumpa performanse. Možete uključiti slapova, fontane, voda sprejevi, potocima i filtera za vodu.
Solar Powered Pond pumpica: pro i kontra
U slučaju električne solarne ribnjak pumpa, upute dodatne mogućnosti troši više električne energije. Vrlo često, treba misliti preko tijekom instalacije dodatne opreme, poput skulpture. Kao solarni ribnjak pumpa radi uz pomoć sunčeve energije, što je okoliš i troškovno-učinkovite. Iako početne instalacije trošak je skupo, solarne ribnjak pumpa je energetski učinkovit za dugoročno djelovanje. Još jedna prednost solarne ribnjak pumpa je sigurno djelovanje. Kao električne energije nije uključen, nema šanse za kratkog spoja ili druge opasnosti.
Jedan od glavnih nedostataka na solarni pogon pumpe ribnjak je da solarni panel bi trebao biti instaliran u sunčanim područjima za berbu solarne energije. S obzirom na to, korištenje solarne ribnjak pumpi je ograničen na toplo zemljama, gdje postoji optimalno sunčeve svjetlosti. Također, ishod je li pumpa ili ne djeluje učinkovito je izravno proporcionalno količini solarne energije dobivenih od strane panela na taj određeni dan. Dakle, ne možete se osloniti na solarne ribnjak pumpa po oblačnom ili kišni dan. Kako bi se pokrenuti solarne ribnjak pumpa kontinuirano, ugradnja backup baterija ili drugih kontrola opreme je potrebno.

0 comments: