Meksiko proglašava rat guma za žvakanje

Posted by sorav at 02:42

Wednesday 14 March 2012

Mexico City je direktor za očuvanje javnih prostora, Ricardo Jaral je hranjen gore sa kad mu je grad prekriven ljepljivom gobs. Downtown Meksiko City nedavno je prošao skupi obnove, i iako su zgrade su lijepe pločniku nije. 700-godina star grad popločen je kamenjem porozna čije grubo hrptova su upakirane s ljepljivom gumom odbačen. Stručnjaci procjenjuju da svaki kvadrat dvorištu trotoar u centru Mexico City je puna najmanje 70 gobs žvakaća guma.
Tako Jaral je vodeći grad u zadužen za čišćenje nogostupa u gradu i učiti građanima kako da biste dobili osloboditi od njihove žvakati na način koji ne desni gore prolazi. Grad je kupio deset strojeva koji su sprej nogostupa s kemikalijama koje razgrađuju desni depozite te ih pare daleko, i očuvanje agenti planira masovno čišćenje inicijative početkom veljače.
Osnovni recept za današnji žvakaćih guma zapravo je rođen u Meksiku u 1860, kada je američki izumitelj Thomas Adams je dao neke meksičke chicle by Meksički general Antonio Lopez de Santa Anna. Adams je radio na chicle pokušati izmisliti zamjena za gume, ali kada ti pokušaji nisu uspjeli, dodao šećera i arome za chicle, a zatim ga prodaju kao dječja slatkiša liječiti.
U 1940 je chicle smola zamijenjen je sintetički guma bazu koja je trajala duže, a Meksiko brzo staviti na stranu njegovih prirodnih guma baze, biorazgradivi chicle i počeli koristiti američki recept. Danas Meksikanci žvakati prosjeku od 2,6 kilograma gume svake godine i jedna od najviših stopa bilo gdje u Latinskoj Americi. I na žalost, puno toga guma završava na pločniku.
Odbačene žvakaće gume nije novi problem i to nije jedinstvena u Mexico City. Singapur zabranio guma za žvakanje u jednom cilju da zadrži svoj nogostupa usta-free, i desni chewers još uvijek moraju registrirati u ljekarni prije nego što oni mogu kupiti desni. Staten Island, New York, dom je Rid-a-Gum tvrtka, koja prodaje stotine njemačkih izgrađen pločnik za čišćenje strojevi američkih gradova svake godine.
Još jedan napad Meksiko pokreće je razvoj prirodnih organskih žvakaćih guma izrađene od sastojaka koji razgrađuju brže nego tradicionalne desni, tako da ne traje tako dugo, ako je pljunuo na pločnik. A zadruga chicle kombajna u južnom Meksiku planira lansirati liniju žvakaće gume that trošiti brže na ulicama, nogostupa, i klupe, čak iu suncu. Žeteocima reći da kada proizvod dries up, to razbija dolje i jednostavno pretvara u prašinu, a mogu onda biti peeled off.
Javni kampanja podizanja svijesti Jaral je pokrenula čak i govori ljudima da kad žvaču gume za žvakanje, oni imaju dvije opcije za odlaganje je ispravno, tako da je umatanje u papir i bacanje u smeće posuda, ili tako da je progutala. Da je prošle prijedloga je crtež neke topline od pedijatara i liječnika koji tvrde da gutanjem žvakaća guma nije najbolji savjet dati ljudima, posebno djeci. Iako guma obično prolazi kroz probavni sustav na vlastite, može povezati s drugim hrane prolazi kroz i dovesti u crijeva blokada. Iako se obično ne život opasne i mogu se liječiti, liječnici obično oprez protiv gutanja guma.
Jaral misli da vrijedi pokušati. Uvijek sam progutala moj desni, rekao je, i nikada je učinio mi štetu.

0 comments: