Plijesan Vs plijesni

Posted by sorav at 22:50

Saturday 24 March 2012

Većina od nas su svjesni zelene film koji se razvija na ustajale i degenerirane hrane. To je ništa drugo nego kalup na poslu. Slično tome, plijesni, neke vrste gljiva, cilja na površine kao što su kože, papira i mjesta gdje je sadržaj vlage je vrlo visoka. To je uglavnom je također pozvao pepelnice. Ali, osim toga, postoje mnoge karakteristike ova dva, što ih čini slično kao i koji ih razlikuju. Prije nego idemo na raspravu o kalup vs plijesni, omogućava imaju pogled na ono što kalup i plijesni uglavnom se.
Kalup
Black Mold, u osnovi, vrsta gljiva, koje rastu u obliku višestaničnih filamenata zove hifa. To su od kraljevstva mikroskopske gljivice. Cjevaste, grananje hifa ima više, identična jezgre i ima spojena mreža. Smatra se da jedan organizam. Sada, plijesni ne može se naći u određenoj taksonomske ili filogenetski grupaciji. Međutim, može se naći u odjeljcima Zygomycota, Deuteromycota i Ascomycota. Većina od nas zna obilježje plijesni uzrokuju kvarenje hrane, ali postoje kalupi koji igraju važnu ulogu u bio degradacije ili za proizvodnju raznih prehrambenih proizvoda, pića, enzime i antibiotici. Plijesni proizlaze energije nije od fotosinteze, ali iz organizma kojima borave u. I zanimljivo, plijesni može dati mikotoksini, koja u tandemu s hidrolitički enzimi omesti i spriječiti rast konkurentnih mikroorganizama. Black kalup u kupaonici je vrlo česta pojava.
Koristi; Ljekovito koristi kalup uključiti svoju ulogu kao sastavni in penicilin, kolesterola manja droge kao što su lovastatin (izveden iz kalupa) i cyclosprine, (opet proizlazi iz vrste kalupa) koje je imuno suppressant lijek, koristi se za suzbijanje odbacivanja organ koji je transplantirati. Zatim nekoliko drugih tipova plijesni doprinose proizvodnji glukonska kiselina i limunske kiseline. Ovaj kalup se zove Aspergillus niger.
Vrste; nekoliko zajedničkih vrste plijesni su Acremonium, Aspergillus, Cladosporium, Fusarium, Mucor, Penicillium i Trichoderma.
Plijesan
U starom engleskom, to je naziva, a to je značilo medljika. Kasnije je došao da bude poznat i plijesni u suvremenom značenju. Prvenstveno plijesan je također vrsta gljiva - vrsta plijesni i znanstveno to se zove pepelnice. Plijesan ima stan uzorak rasta i uglavnom uspijeva na površinama, gdje se sadržaj vlage je vrlo visoka. Prozorske klupice, papir, koža, stropove, zidove i podove doma uz vlage upravljanje glitches su više skloni plijesni. Većina vrsta plijesni su osobito uskog kruga domaćina. Štoviše, većina njih su obligatnih paraziti cvjetnica. Miraz plijesan je još jedna biljka povezana plijesan. Tu su i nekoliko vrsta plijesni, koje mogu rasti u uvjetima koji nisu živahan. Miraz plijesan pojavljuje kao žuta pjega na lišću ili voća. Ona raste na jednu ćeliju ili spora.
Sada da su kalup i plijesni su objašnjeni, omogućuje pogledati na kalup vs plijesni.
Uspoređujući kalup i plijesni, prvenstveno oboje su vrsta gljiva. , Dok je is plijesni i pepelnica ciljeve biljaka, kalup je obično crne ili zelene boje i napada starenja, bez ukusa ili truljenja namirnica. U stvari, plijesni je vrsta plijesni. ; Kalup i plijesni, kako širiti iz spora. ; Plijesan preživljava na neživih materijala - crijep, plastične i voli. S druge strane, plijesni uspijeva na proizvode izrađene od životinja i biljaka, a prevladava u tropskim područjima. To može biti pogubno za usjeve. , Obojica su, međutim, vole vlagu i ne mogu odoljeti površine tamo gdje je vlaga. ; Plijesni uzroci mogu uništiti knjige i odjeću, a čak i ako ima kalup i bolesne efekte, ona ima znanstvenu i kulinarski koristi kao dobro. ; Plijesni također pomoći u gnojidbi tla za razbijanje otpad i mrtve tvari. Kalupe ili radije nekoliko vrsta gljiva imaju značajnu ulogu u proizvodnji nekoliko lijekova. Naprotiv, plijesni nema takvu uporabu. , Plijesni i plijesni može pogoršati probleme poput astme i alergija, ali plijesni obično uzrokuje umor. ; Neke plijesni mogu rasti na biljke, ali plijesan raste samo na biljke. , Plijesni se koriste u proizvodnji različitih namirnica, kao što je spomenuto, kao što su sir, kruh, kobasice, soja umak, tempeh i nekoliko drugih stvari. Plijesan ne koristi za tu svrhu. , Da je bio blizak poziv između kalupa vs plijesni. Sve je rekao i učinio, obojica su neželjene stvari i da ih treba je dobio osloboditi od što je prije moguće. Ne dopustite da ove vrste gljiva nasrtati svoju hranu ili dom! Držite eventualno gljiva skloni mjesta suha, kako bi se osiguralo gljiva slobodnim površinama.
Tako da je to, ja odjaviti ovdje s nadom da će podaci pokazali da bude korisno za vas!

0 comments: