Fiberglass izradu kalupa: Kako napraviti stakloplastike plijesni

Posted by sorav at 22:02

Wednesday 21 March 2012

Fiberglass priprema se od malih staklenih vlakana koja su utkana u nitima. To je nezapaljiv i otporne na oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama. U procesu lijevanja i izradu kalupa, krhki poliesterske smole miješa s fiberglasom kako bi se snage do konačnog proizvoda.
Fiberglass izradu kalupa
Postupak izrade kalupa fiberglass je jednostavna, međutim, to traje nekoliko dana za stvaranje plijesni. Potrebne materijale u izradi ovih plijesni su jeftin. Dakle, može se napraviti kalupe od stakloplastike kod kuće previše.
Kako napraviti stakloplastike plijesni?
Proces od stakloplastike izradu kalupa uključuje pripremu dodatak. Utikač se koristi za napraviti kalupe. Utikači mogao biti pripremljen uz pomoć različitih materijala kao što su žbuka, drvo, kit, Formica ili lima. Jedan treba biti oprezan o dimenzijama utikač u cilju stvaranja plijesni sa savršenom obliku.
Ako se materijali kao što su gips, drvo ili kit se koristi za pripremu utikači, a zatim lak smola treba primijeniti kako bi se pečat pore. Utikači treba buffed i zapečaćene uz pomoć TR-311 i TR-301. Žbuke treba peći sušene prije brtvljenja. Kalup-release zalijepite poznat kao Partall Zalijepi # 2 bi trebala biti primijenjena nakon brtvljenje utikač. Tijesto bi trebalo biti dopušteno da se suha prije nanošenja slijedećeg kaput. Na taj način, 5 slojeva tijesto treba primijeniti.
Sljedeći korak u procesu je da se sprej utikač polivinil alkohola (PVA). Tri sloja PVA treba primjenjivati ​​s razmakom od 30 minuta za sušenje. Utikač onda treba biti pokrivena s MEK peroksida učvršćivač zatim primjenom gelcoat. Dlaka bi trebala biti primijenjena, uz pomoć valjka ljutiti. Njega treba poduzeti kako bi se vidjeti da je gelcoat je slobodan od voska. A alata gelcoat, ako se koristi u svrhu premaz, bi povećati dugovječnost kalup. Dva gelcoats treba primjenjivati ​​s razmakom od 4 sata za sušenje. To traje oko 24 sata za gelcoat da se osuši potpuno.
Primjena kože kaput je sljedeći korak u tom procesu. U početku, jedne od stakloplastike mat treba položen na površinu. Nakon primjene stakloplastični sloj, a poliesterske smole treba širiti uz pomoć valjka. Bilo kakvih zračnih mjehurića ili bijelo vlakna treba ukloniti prije kaput dries up. Sljedeći sloj smole treba primijeniti nakon 24 sata. Tri sloja smole treba primijeniti u ukupnom.
The stakloplastike bi trebao biti uklonjen nakon što suši kožu kaput potpunosti. Potrebno je nekoliko dana za potpuni sušenje. Metalna oštrice za rezanje bi trebao biti korišten za rezanje smola koja je u suvišku. A miješanje stick ili plastični klin se mogu koristiti za odvajanje kalupa od utikač.
Kalup bi trebao biti polirana uz pomoć 220 pijesak pijesak papir a zatim primjenom Partall Zalijepi # 2. Heavy duty čišći i punila glazura treba koristiti dati kalup blistavi izgled.
Fiberglass ima mnoge primjene i koristi se u razne predmete. Različite instrumente ili stavke u rasponu od stakloplastike cijevi izolaciju fiberglass dune buggies su dostupni na tržištu. Proces od stakloplastike izradu kalupa se lako provesti, koristi se u izradi kalupa za različite stavke potrebne za svakodnevno korištenje u životu.

0 comments: