Palm Trees - Vrste palmi

Posted by sorav at 01:37

Sunday 18 March 2012

Palme se uzgaja u velikoj mjeri, i kulturno i povijesno značenje. (Rimljani smatra grana palmi kao simbol pobjede). Palme su vrlo korisne. Oni nam daju mnoge namirnice i proizvode. Oni su također korišteni za uređenje na velikoj skali, i možete ih naći u bazenu, rekreacijskih područja, ili parkova. Palme ne treba puno održavanja, a mogu preživjeti štetnih insekata. Naći ćete palmi u tropima, ali postoje neke stabala koji mogu preživjeti temperature od -20 stupnjeva previše. Takva palme mogu se naći u mjestima kao što su Švicarska i Kanada.Postoji više od 2000 palma vrsta, i uglavnom se nalaze u tropskim i suptropskim područjima.
Postoje dvije glavne vrste palme. Oni su pozvani zrakast i listićima u obliku pera. Ove vrste se razlikuju uglavnom zbog svoje strukture lista. Lišća od zrakast tipa su usporedivi s ljudskom rukom, a lišće listićima u obliku pera su kao pero. Ljudi izabrati iz različitih vrsta palmi u skladu s njihovim zahtjevima, i ovisno o čimbenicima kao što su visina i pogodna klima. Sada, pogledajmo na razne vrste palmi koje spadaju u ove dvije kategorije.
Palm Tree Tip 1 - zrakast, australski Fan Palm: Njegov znanstveno ime je Livistona australis. You uglavnom ćete ga uz cestu, a ona raste do visine od oko 80 metara. ; Kupus Palm: Njegov znanstveno ime je Sabal palmetto. Ona je pronađena u državi Florida. ; Silver Saw Palmetto palme: Njegov znanstveno ime je Acoelorrhaphe wrightii. Ona može izdržati temperature do 20 stupnjeva. Njegova visina je između 15-20 metara. ; Lady palme: Njegov znanstveno ime je Rhapis excelsa. Njegova visina je oko 4-8 metara, i to zahtijeva hlad ili djelomične suncu. ; Portorikanski slamom palmi: Njegov znanstveno ime je Coccothrinax Alta. To treba izravnom suncu, a raste do visine od oko 25 metara. To može izdržati temperature do 30 stupnjeva. ; Palma Tip 2 - listićima u obliku pera, Palm Cane: Njegov znanstveno ime je Chrysalidocarpus lutescens. Također možete posaditi u vašem domu. ; Mountain Kupus palme: Njegov znanstveno ime je Prestoea acuminata var. Montana. To zahtijeva filtrirani suncu, i može izdržati temperature do 32 stupnjeva. Njegova visina je između 20-25 metara. ; Datum palme: Njegov znanstveno ime je Phoenix dactylifera. To može izdržati temperature do 18 stupnjeva, i ima visinu od oko 50 metara. , Vidjeli smo neke od zrakast i perastim palma vrste. Sada vidimo neke druge vrste palme. Oni se mogu podijeliti na sjeverni i južni vrsta palme.
Sjeverna Palm vrste drveća
Oni mogu preživjeti najhladnije klime, i nalaze se u sjevernim krajevima. ; Igla Palm: Njegov znanstveno ime je Rhapidophyllum hystrix, a nalazi se u sjevernom dijelu. Ona može izdržati temperature do -20 stupnjeva, međutim, uz neke štete. ; Patuljak Palmetto: Raste do 6 metara i na sjenovitim područjima. ; Vjetrenjača Palm: Ona je pronađena u Švicarskoj blizu jezera Luzern. ; Južna Palm vrste drveća, Canary Island datula: To je naširoko koristi za uređenje i njegove znanstvene je ime Phoenix canariensis. , Datula: Ona se koristi za proizvodnju datume i nalazi se uglavnom u Arizoni i Kaliforniji. ; Patuljasti datula: To je zatvoreni biljka i raste do 5 metara.; Bambus palme, dama dlan Tees i kentia palme su vrste zatvoreni palme.
Trebali bi planirati svoje strategije za uzgoj palme. Prvo, biljka visok one koje se mogu nositi punom suncu, a zatim kraće one koje je potrebno djelomično suncu. Palme ne zahtijevaju puno održavanja, ali mi bi trebao uzeti u obzir čimbenike kao što su, kao što su vrsta tla, sunca i visine, dok ih sadnju. Trebamo odabrati mjesto prema očekivanom visina stabala kao i neke od palmi mogu rasti iznimno visok. Briga za palme nije jako težak posao. Zbog urbanizacije i krčenje šuma, palme su uključeni u ugroženih biljnih vrsta. Moramo poduzeti sve napore kako bi ih spasiti i očuvati ovaj lijepi dar prirode - palme.

0 comments: