Tulip jablan

Posted by sorav at 23:06

Friday 4 May 2012

Tulip topola stablo je jedna od dvije vrste koje pripada porodici Magnoliaceae ili magnolije, te te je porijeklom iz Sjeverne Amerike. Druga vrsta Tulip topola stablo liriodendron kineski, koji je porijeklom iz Kine i Vijetnama. Također je poznat kao Tulip stablo, žuto topola i liriodendron tulipifera. Poznato je kao tulipan topole uglavnom zbog sličnosti od cvijeća tulipani. Tulip topola stablo je stablo ogroman i nije u vezi s topola stablo. Ovo stablo je super za uređenje dvorišta i svrhe. Identificiranje Tulip topola stablo je vrlo jednostavno, kao što se može prepoznati po svojim velikim veličine i visine.
Tulip jablan
Kao što je spomenuto već, Tulip topola stablo je veliki sjenovito stablo koje može dosegnuti visinu od oko 150 do 165 metara. S takvim visine, oni lako mogu nadmašiti drugim okolnim stablima, ponekad čak i javora i hrasta. Mnogi od njih dosegnuti visinu od više od 170 metara. Ova diva i veličanstven stabla također se mogu prepoznati po obliku svojih velikih i jedinstven lišće. Tulip topola ostavlja se obično nalaze uz četiri režnjeva i istakao sljeme. These karakteristične režnjeva su dublje u mlađih stabala u odnosu na one dospjele. Listovi ovog stabla su vrlo velike duljine 8-22 cm i širine 6-25 cm.
Prekrasno cvijeće sa stabla topole lala su svijetlo žute boje s narančastim bendova koji se pojavljuju u svibnju i lipnju. Tipično Tulip topola cvijet je oko 3 do 10cms u promjeru s devet latica. Tulip topola cvijeće poznato je da su tihi miris krastavaca. Stablo obično traje gotovo 15 godina za cvjetnice. To također stvara membrana u obliku voća, koje su zapravo zbroj Samaras.
Ovo stablo je uglavnom poznat i volio po svojoj ljepoti, u jesen, jer dok sve ostale stabla počinju da gube lišće i skrenite smeđa u jesen ove stablo mijenja boju iz svježe zelene do zlatno žute i stvara spektakularan prizor. Iz tog razloga, tulipan jablanovi su preferirani izbor za landscaping. To je vrlo popularan stablo u mnogim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država te je prepoznat kao stanje stablo Tennessee, Indiana i Kentucky. Yellow topole ili Tulip topola drvo se koristi za izradu jeftin namještaj, ormar i namještaja kadriranje i također za izradu pod-površina za furniranje.
Kako raste Tulip jablan
Tulip topola stablo raste vrlo brzo, dostižući visinu od oko 15 do 20 stopa u kratkom roku od 6 do 8 godina. Možete biljka ovo stablo u proljeće, ili pomoću sjemena ili bilo vegetativni dio. Međutim, cvjetnice će se ranije u cijepljenju biljaka od onih uzgajaju iz sjemena. Vlažnu, ali dobro drenirani lagano kisela tla i idealna je za uzgoj topola Tulip stabla, ali to također može tolerirati blago alkalne i slana tla. It preferira umjerenim klimatskim područjima, a dijelom mjesta izložena suncu. Tulip stabala topole potreba vode u umjerene količine, tako da bi se izbjeglo prekomjerno zalijevanje. Redovita rezidba je važno održavati oblik stabla Tulip topola, koja teži da postane nepravilan po dospijeću od obične ovalnog ili koničnog oblika.
Tulip topola stabla je obično otporan na veliki broj bolesti i insekata. Međutim, vi svibanj povremeno naći neke zajedničke bolesti poput tulipana cankers, list spot, pepelnica, Verticillium venu i garav kalup stablo. Osim toga, ovo drvo može privući neke nepoželjne insekte kao što su vaši, pčele i ose. No, unatoč svim tim nedostacima, tulipan jablanovi su velik dodatak za dvorište zbog veličanstven izgled.

0 comments: