Organska gnojiva za početak - Uzgoj Vrtlari

Posted by sorav at 23:08

Saturday 19 May 2012

Tu je ništa kao što je okus domaće rajčice. Redovita trgovine proizvoditi dijelovi imaju crvene kugle u obliku povrća koje izgledaju kao rajčica, ali oni ništa okus kao prava stvar uzgajaju u vlastiti vrt. Isto istina se odnosi na većinu povrća u trgovinama koje se dostavljaju u sa udaljenim mjestima ili drugim zemljama. Osim ako redovito izlete na tržnici ili na cesti povrća stoje, jedini način da biste dobili da domaće okus je biljka vlastiti vrt kod kuće.
Mnogi home gardeners odlučite rasti svoje povrće, ne samo zato što su bolji okus, ali i zato što mogu kontrolirati da li ili ne oni su izloženi na kemikalije, gnojiva, ili drugih toksičnih materijala koji bi ih brže rastu, veći, štetočina-free, ili čvršći. Te tvari mogu napraviti povrće izgledaju bolje i traje duže, ali oni mogu dramatično utjecati na prehrambenu vrijednost, a definitivno okus.
Gnojiva je jedno od najgnusniji prijestupnika kada je riječ o tome da povrće otrovne. Svatko zna da kada kupiti povrće od trgovine s namirnicama morate ih temeljito oprati prije nego što ih jesti, ali čak i tada postoji samo toliko da možete oprati, jer često gnojiva se primjenjuju od pretek prskanjem. Umjesto umjetnih gnojiva, to je vrlo lako za pronaći prirodne alternative koje rade jednako dobro i puno zdraviji:
Kave i pepeo: Vjerovali ili ne, jedan od najboljih malčevi možete koristiti oko uzgoj povrća biljaka je mješavina kave i drvo pepeo iz kamina. Ovo gnojivo pruža mješavinu dušika, kalija i fosfora koji pomažu da bi biljke hardier i više ukusna.
Stajskog gnoja: Nije važno gdje živite, tu je vjerojatno izvrstan izvor organskih gnojiva samo oko kutu, ili niz ulicu. Ako je krava pašnjak u blizini, jahanje stabilna, petting zoo, ili dućanu, samo pitajte ako možete imati neke gnoja kako bi vaš kompost bogatiji i prehrambene za vaše biljke. Većina mjesta su više nego sretni da ste vući daleko njihova gnojiva zalihe, jer im štedi vrijeme i trud za čišćenje gnoja.
Alge: Ako živite u blizini obale, alge je odličan način da oploditi svoj vrt. Alge je bogatiji kalijem i dušikom od većine gnoj mješavine, a većina plaža zajednice su oduševljeni da su ljudi vući daleko alge koji razredi se na obalu ometati uživanje na plaži. Svibanj vi mislite da alge bi biti vlažan i teško raditi, ali sve što morate učiniti je isperite. Pila ga na stog na kolni prilaz ili pločnik, na mjestu gdje otjecanje vode neće utjecati na vaše dvorište ili vrt. Ostavite ga tamo za par tjedana pa kiša će ga oprati dolje temeljito, onda možete samo ga dodali na svoj kompost hrpa ili rad u vrtu tla u jesen.
Zelena gnojidba: u jesen, nakon što je čisti povrće ili cvijeće iz svog vrta, možete sijati zelena kultura gnojivo, kao što su zimski raž ili grahorice. Biljke kao što su ove napredovati u hladnim vremenskim uvjetima, čime štiti vaš vrt krevet od korova i erozije. Tri ili četiri tjedna prije sadnje u proljeće, jednostavno okrenite zimski usjev više tako da je kopanje u tlu. Kao što biljke razlažu, oni postaju gnojivo za sljedeći usjev dodavanjem humusa u tlu.
Ako ste oprezni da se miješaju kompost i domaće organskih gnojiva, moći ćete prilagoditi vaš vrt kreveta posebno za povrće i cvijeće ste raste. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti kako bi se osiguralo da vaše tlo je exatly ono što želite da bude, možete ga testirati. Tla testovi su dostupni iz državnog poljoprivrednog sveučilište, ako postoji jedan u vašem području, ili možete dobiti od lokalnog zadruga Extension ured. Rezultati tla test će vam reći točno ono što trebate učiniti kako bi se oploditi svoj tla i dodati sve elementi u tragovima su potrebne. Znajući kako se tlo nastupit će za vas pomoći će vam dati vaše biljke upravo ono što im je potrebno da bi se uspješno i proizvoditi. Tu je ništa kao što je domaće povrće, tako da uzimanje vremena kako bi se osiguralo da oni imaju idealne uvjete za uzgoj sretno će završiti izradu vas sretnima.

0 comments: