Domaći Vjetrenjače

Posted by sorav at 03:01

Saturday 5 May 2012

U novije vrijeme, domaće vjetrenjača su dobivanjem popularnost. Mnogi ljudi imaju instalirane vjetrenjače u dvorištu svom vrtu. Domaći vjetrenjače su uređaji koji pretvaraju kinetičku energiju vjetra u iskoristive oblike energije. Energije proizvedene može se koristiti za generiranje električne energije ili za napajanje pumpe, ventilatori, hladnjaci, televizija, računala itd. Pomoću domaće vjetrenjača, možete smanjiti vaš račun za struju od oko 70 posto. Ako je Vaš potrošnja energije je manja, čak možete eliminirati računa moći potpuno, uz korištenje domaće vjetrenjača. Let's pogledajte na rad, ugradnja i prednosti domaće vjetrenjača.
Rad od Domaći Vjetrenjače
Kao i vjetar turbine, domaće vjetrenjača sastoje se od lopatica za hvatanje energije vjetra. Lopatica rotora ili okretati kada ih udari vjetra. Kada brzine vjetra ubrzava, brzina vrtnje noža povećava, što zauzvrat potiče vratilo za proizvodnju energije. Energije, na taj način proizvedena, može se koristiti, bilo za napajanje direktno ili pohraniti u prazno baterije. Količina energije iz domaće vjetrenjače je proporcionalna brzini vrtnje turbine, ovisno o brzine vjetra.
Sveukupna učinkovitost u domaće vjetrenjača je na temelju različitih faktora, kao što su visina tornja koja kuća lopatice, i dužina i parcele od lopatica. Može se primijetiti da domaći vjetrenjača su najprikladniji u vjetar područjima. Lopatice treba postaviti na takve visine da se maksimalna brzina vjetra se može iskoristiti. Da budem precizan, visina tornja treba odlučiti, u skladu s brzinom vjetra.
Instaliranje Domaći Vjetrenjače
Home vjetrenjače dostupni na tržištu su vrlo skupo kupiti. Cijena može biti u rasponu od nekoliko tisuća dolara na više od 15.000 $. Još jedna bolja opcija bi bila da izgrade mali vjetar pogon generatora na svoje, što je isplativo (oko $ 250) i zanimljiv izazov. Mjesečna ušteda na račun za struju će lako nadoknaditi trošak instalaciju u nekoliko mjeseci. Gradnja i instalacija jedne domaće vjetrenjača nije težak zadatak. Možete pratiti korak-po-korak poduka vodič, koji obično dolazi sa slikama i / ili videa.
Prednosti Vjetrenjače
Nema sumnje da fosilna goriva će se izvoditi u bliskoj budućnosti. Dakle, cijena svih vrsta energije, kao što su struja i benzin će se povećati za oko 40 posto u sljedećih nekoliko desetljeća. Najveći izazov je u potrazi za obnovljive izvore energije. Jedini odgovor bi biti korištenje alternativnih izvora energije, poput solarne energije i energije vjetra.
Postoje mnoge prednosti korištenja domaće vjetrenjača, oni koriste obnovljive energije, što znači da je izvor energije obnavlja, naravno, i uvijek će biti na raspolaganju. Još jedna velika prednost je, za razliku od fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije ne proizvode stakleničke plinove poput ugljičnog dioksida. Oni stvaraju čistu energiju i ne izaziva nikakve štetne posljedice na okoliš. Dakle, domaće vjetrenjača igraju važnu ulogu u borbi protiv zagađenja okoliša, klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. Dakle, zašto ne, implementirati ga i danas očuvati okoliš koristeći domaće vjetrenjača i uštedu energije istovremeno.

0 comments: