Amaryllis Lukovice: Uzgoj Upute i njegu

Posted by sorav at 09:12

Saturday 26 May 2012

Amarilis (znanstveni naziv Amaryllis Belladonna) je gomoljasti biljka, najčešće sadi po svojim veličanstvenim, zvonast cvijeće (više od 10 cm promjera). Ona može narasti do 50-60 cm u visinu, listovi su remen-obliku (30-50 cm dugi i 2-3 cm širine). Cvjetnice stabljike nosi oko 2-12 cvjetova. Zbog morfološke sličnosti Amaryllis cvijeća s ljiljanima, biljka je obično poznat kao kao Belladonna Lily ili Jersey Lily.
Amarilis je poznato da se uzgaja već u 18. stoljeću. Najviše široko uzgaja Amaryllis vrste uključuju bijela, ružičasta i crvena cvijeća. Rano cvatnje Amaryllis proizvoditi cvijeće tijekom prosinca, dok su druge kasne sorte mogu cvijet u siječnju i / ili veljači.
Amaryllis Lukovice: Uzgoj Upute i njegu
Amaryllis biljke, zbog svojih velikih cvjetova i jednostavnost u plantaže, su preferira izbor za vrtlarstvo. Lukovice mogu se saditi bilo načine, kao vrtne biljke ili biljaka u saksiji. U prvom slučaju, oni se koriste kao primjerak biljke ili biljke granice. U nekim slučajevima, Amaryllis žarulje se sadi u plastenicima u susret zahtjevima postrojenja. Prilikom odabira žarulje, provjerite da li kupiti vrhunskog kvaliteta i one, bez novih listova. Istraživanja su pokazala da Amaryllis žarulje, ako se pravilno održava, može nositi cvijeće za nas čeznuti kao 75 godina. Evo nekoliko savjeta o tome kako rastu i voditi brigu o Amaryllis žarulje.
Amaryllis Lukovice: Uzgoj u kontejnerima
Ako planirate da rastu Amaryllis lukovice kao dio kontejner vrtu, pripremiti tlo mješavina jednakih dijelova od ilovače, pijeska i organske tvari. Idealno vrijeme za sadnju lukovica u lonce Amaryllis je u mjesecu listopadu, međutim, zasada se može obaviti u bilo koje vrijeme nakon mirovanja. Budući da Amaryllis žarulje rastu dobro u blago kiselom tlu (pH 6,0 - 6,8), provjerite pH tla je mješavina tog raspona. Ispunite ovaj tla smjesu u plitkim i lončići (promjer 5 cm) na oko 2/3rd lonca dubine. Za pravilnu odvodnju vode, dodati šljunka (oko ½ inča) na dnu posude. Dok potting žarulju, pokrivaju polovicu žarulja s tla.
Amaryllis Lukovice: Uzgoj u vrtovima
Krajem rujna je idealno vrijeme za uzgoj Amaryllis lukovice cvijeća u vrtovima. Za uzgoj u vrtovima, pripremiti povišeni krevet tlo, kao što si učinio za druge biljke. Možete obogatiti tlo tako da je miješanje s organski kompost. Amaryllis lukovice mogu rasti dobro u bilo koji tip dobro isušen, vrtnog tla. Održavati razmak od oko 12 cm između dva Amaryllis žarulje, za pravilan razvoj svake biljke. Postavljanje žarulja je sličan potting, ti bi trebao pokriti polovina žarulje s tla. Preporučljivo je zagrtati biljke tlo krevet za očuvanje vlažnosti tla i kontrolu korova.
Nakon potting ili sadnju u vrtovima, redovno zalijevanje treba biti učinjeno za pravilno uspostavljanje Amaryllis lukovice. Amaryllis obično cvjetaju za 6-8 tjedana, nakon potting i / ili sadnju u vrtovima.
Amaryllis Lukovice: Cvatnja i Aftercare
Kao cvatnje počinje, Amaryllis biljke treba osigurati maksimalnu sunca i dovoljno vode. Kada cvjetnice stabla dosegne visinu od oko šest inča, obogaćuju tlo primjenom gnojiva (poželjno niska dušika). To će povećati cvijet veličinu i sjaj cvijet boje. Možete ukloniti cvijeće, kao oni nestati, kako bi se izbjeglo stvaranje sjemena. Tijekom cvatnje, možete primijetiti žarulje psihijatar.
Voda i oploditi biljke, čak i nakon cvatnje je više, kako bi se poboljšala lista i žarulja rast. Velika žarulja može proizvesti oko tri cvjetnice stabljika. U ljeto, možete održavati polu-hladu stanje i vode u redovitim intervalima. Do rujna, lišće biljaka Amaryllis se potpuno osuši, ostavljajući samo lukovice. Rezultat Amaryllis lukovice treba držati na hladnom i suhom stanju. Zalijevanje treba zaustaviti kako bi se spriječilo truljenje od lukovice, dok postoje naznake za ponovni rast. Možete napraviti žarulje cvatu u istom mjestu ili ponovo staviti u saksiju žarulje, kao i po Vašoj udobnosti.

0 comments: