Identificiranje različitih tipova zimzeleno grmlje

Posted by sorav at 05:17

Thursday 3 May 2012

Zimzeleno grmlje su biljke koje zadržavaju svoje lišće i ostanu zelene tijekom cijele godine. Oni se razlikuju od zimzelenog drveća za svoje ograničene visine (oko 5 metara) i više broj stabala. Zimzeleno grmlje se koriste u vrtu za nekoliko svrhe, npr. za cvjetnice zimzeleno grmlje se koriste kao ukrasno, dok su puzanje grmlje koristi kao tlo pokriva.
Vrste zimzeleno grmlje
Postoje mnoge vrste zimzeleno grmlje, a neki grmlja proizvoditi cvijeće, dok su drugi ne-cvjetnice vrste. Oni također mogu se razlikovati u smislu njihove veličine i oblika listova, npr. za široko-lista i uske lista zimzeleno grmlje. Ovdje su neke od popularnih zimzeleno grmlje koje se najčešće koriste u landscaping. , Smreke - smreke su popularne zimzeleno grmlje koje se koriste ili za stvaranje privatnosti živica ili kao granica za imovinu. Postoje mnoge vrste smreke, njihove visine u rasponu od jedne noge do 15 stopa. Ako se osjećate oštrim bodljama a dodirivanje postrojenja krov, onda je biljka je vjerojatno smreka. ; Yews - Yews su zimzeleno grmlje s mekim igla-oblik foliages, a koristi se za privatnost služi kao živica i ekrana. Veličina i oblik rasta tise grm ovise o vrsti tipa. Budući da su vrlo prilagodljiva i hlad tolerantni, oni su također korišteni u zatvoreni u vrtu. Iako brigu postrojenja, uvjerite se da tlo nije preplavljen. ; Arborvitae - Arborvitae služe kao ekrani ili živice. Lišće su nešto poput razmjera i mogu pokazivati ​​različite boje kao i po vrstama. Uzorak rasta je ili piramidalan ili spljošten. Oba patuljak i visok sorti (40-50 metara visok) od arborvitae su dostupni. -Pa... Ovo su neke od zajedničkih zimzeleno grmlje. Postoje i druge patuljaste vrste zimzelena stabla, kao što su borovi, jele i smreke. Razne zimzeleno grmlje imaju i ljekovita svojstva te se koristi kao biljni lijekovi. Na primjer, ružmarin ostavlja se koristi za jačanje srca i poboljšava pamćenje. Ružmarin je zimzelen grm popularan, zasađeno bilje u vrtovima.
Identificiranje zimzeleno grmlje
Zimzeleno grmlje pokazuju određene karakteristike. Činjenica je da sve zimzeleno grmlje izgubiti neke od svojih lišće, svake godine. Ovdje su neki od savjeta koji se mogu koristiti za identifikaciju zimzeleno grmlje. ; Većina zimzeleno grmlje rastu bolje u sunčanim područjima. Ako raste cvjetnice zimzeleno grmlje, a zatim biljke bi trebao biti izložen maksimalno svjetlo u sezoni cvatnje. ; Zimzeleno grmlje sa širokim listovima napredovati dobro u uvjetima, gdje su zaštićene od loših vjetra, zimsko sunce i hladno. Oni zahtijevaju dosljedan vlage u tlu za optimalan rast. , Dok je sadnja zimzeleno grmlje, pobrinite se da ostavite dovoljno prostora između dvije mladice. Oni su proširili oko jedne noge godišnje. To je da se sjeti da je zimzeleno grmlje se širi na dnu nego na vrhu. ; Zimzeleno grmlje povećanje u veličini svake godine, ako se uzgaja u povoljnim uvjetima rast biljaka. Veličina biljke mogu se održavati rezidbe. U slučaju cvjetanja zimzeleno grmlje, obrezivanje treba obaviti nakon što su cvatu. ; Možete birati iz raznih zimzeleno grmlje, ovisno o tlu, područje dostupnosti i krajolika plan. Ako imate ograničen prostor, možete koristiti one zimzeleno grmlje koje šire minimalno, npr uspravan smreke i smaragdno zelena arborvitae. Za stvaranje leptir vrt, cvjetnice zimzeleno grmlje koje su bogate mirise može koristiti. Budući da zimzeleno grmlje su tolerantne na orezivanje i može biti u obliku i dizajniran, oni su također korišteni za kreiranje i za bonsai zatvoreni u vrtu.

0 comments: