Češnjak Uzgoj Savjeti: Kako raste češnjak

Posted by sorav at 18:21

Thursday 24 May 2012

Češnjak pripada Allium obitelji koja također uključuje i luk, poriluk i vlasac. Češnjak ima svoje podrijetlo u jugozapadnoj Aziji. To je poznat po svojim kulinarskim i ljekovitog koristi. To je jedan od najpopularnijih začina, koristi se u raznim receptima jela kao začin. Češnjak je bogat izvor fosfora, kalija, selena, vitamina A i C te brojne aminokiseline. Zbog svoje antifungalna i antibakterijska svojstva, češnjak nudi brojne zdravstvene beneficije. To je jedan od najučinkovitijih home lijekova za liječenje i sprječavanje raznih bolesti kao što su visok krvni tlak i bolesti srca.
Češnjak je gomoljasti višegodišnja biljka s malim bijelim cvjetovima i bulbils. Njegovi listovi su ravne, uske i uspravno s nabor. Podzemni žarulja obuhvaća skupine bijele ili ljubičaste ljestvice, koji je poznat kao 'klinčić'. Oblik, veličina i okus žarulja varira ovisno o sorti. Postoji nekoliko različitih sorti bijelog luka, kao što su češnjak s hardneck potkategorije, divlji lučac, ljubičasta prugasta i porculana češnjak i softneck češnjak sa podkategorijama, artičoke i silverskins. Većina sorti rasti upto 12-18 centimetara u visinu.
Kako raste češnjak
Morate se pitate kako rastu češnjak u vaš dom vrt. Češnjak je mnogo lakše da raste u vrtu. Osobitoj značajka češnjaka je da je štetočina i otporna na bolesti. Za početnike u vrtu ili za one koji imaju ograničen iznos od prostor u vrtu, češnjak je pravi izbor. Češnjak može biti divna pratilac usjeva za ruže i drugih grmova. Također je poznato da većina otjerati insekte i greške u vrtu.
Jesen je najbolje godišnje doba za sadnju češnjaka. Oni koji žive u toplim južnim klime treba biljka češnjaka u kasne zime ili u rano proljeće, a oni koji žive u hladnom sjevernom klime može biljka u jesen.
Ne postoje posebni zahtjevi tla za uzgoj češnjaka. Međutim, češnjak je najbolje uzgaja u labav, dobro dreniranom i plodno tlo s puno organske tvari. Možete napraviti tlo plodniji dodavanjem organskih dušičnih gnojiva. Optimalna pH tla za sadnju češnjak je između 6,0 i 7,0.
Češnjak Uzgoj Savjeti
Uzgoj češnjak u svom vrtu ne zahtijeva mnogo napora. Jedina stvar je da treba biti oprezan o svojim pravilno održavanje i rast. Češnjak je biljka uzgojena iz pojedinih cloves. Uvijek odabrati dobar izbor češnjak iz znan vrtić.
Odaberite mjesto u vrtu, gdje biljka je izložena obilje sunčeve svjetlosti. Prije sadnje, popustiti tlo i kopati do dubine od 8-12 cm u pripremi krevet za sadnju. Dodaj obilje organskih dušičnih gnojiva kako bi se osigurala dobru plodnost, zadržavanje vlage i drenaža tla. Provjerite jesu li svi korov ukloniti iz kreveta.
Break apart svaki češnjaka cloves žarulja na pojedinačne. Odaberite samo veće, neoljušten cloves za sadnju. Češnja treba biti posađeno oko palac ili dva inča ispod površine tla u uspravnom položaju. Trebali bi biljka pojedinca češnja oko 4 inča apart. Svaki red klinčića bi trebao biti oko 18 inča apart. Nakon sadnje, voda cloves.
Kada zelena savjete početi oporavljati, kompostiranje u tlu je vrlo potrebno. Mjesto organskih gnojiva oko 2 inča udaljen od češnjaka red i neka ga miješati u tla. Češnjak biljke zahtijevaju centimetar vode svaki tjedan. Suzbijanje korova i deratizacije su vrlo bitni koraci u rastu češnjaka. Ako bilo koji cvijet stalks razviti, izrezati ih nazad kako bi se osiguralo veće lukovice. To pomaže biljka koristiti svoju energiju za stvaranje žarulju umjesto proizvodnje sjemena.
Češnjak biljka traje oko 8 mjeseci rasti i zrele. Kada listovi postaju žuti i pada preko, povući cijeli biljka iz tla i izvadite češnjak bulbs. Dopusti im da se osuši na dobro prozračenom prostoru. Možete pohraniti opleten češnjaka za nekoliko mjeseci u suhom i hladnom mjestu.
S tim korisne savjete češnjak raste, siguran sam da možete lako rasti ovu prekrasnu biljka na svoju vlastitu. Po održavanju pravilnu njegu i pažnju, možete dobiti dobar prinos od češnjaka i uživati ​​u njegovim kulinarskim i ljekovita svojstva.

0 comments: